Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Pilot: Sons of Anarchy

2010.12.12. 08:47 Gevin

Eddig csak elismerő szavakat olvastam Kurt Sutter sorozatáról, úgyhogy nem volt kérdéses a bepróbálás. Eljutottam végre a pilot megnézéséig, ami igen pozitívan lepett meg, annak ellenére, hogy nagyjából tudtam mire számíthatok. A SoA semmilyen rózsaszín illuzió látszatát nem akarja kelteni, bemutat egy motoros bandát, annak ügyleteit, közben meg precízen megalapozza a drámát. Sziklaszilárd férfiasság árad minden pórusából.



Egy tökös motoros bandáról van szó, akiknek épp meggyűlik a bajuk rivális társukkal, akik felrobbantják a fegyverraktárukat. Visszavágás lesz a vége, na de ez így stílszerű. Tömény bőrdzsekis majd egy órát kapunk, pisztolyokkal, tűzharccal, drámával, és Ron "motherfucker" Perlmannal. Közben pedig a főbb karaktereket mutatják be, akik remekül teljesítik a feladatuk.

A legjobban a dráma cselekményének kidolgozottsága lepett meg, mert abszolút jól vezetik fel a szálakat, tisztán látható, hogy körülbelül merre fognak haladni. És ez alapján bizony néznem kell. Ron Perlman és Charlie Hunnam karaktere abszolút passzol egymáshoz. Perlmant alapból kedvelem és egyértelmű, hogy neki ezek az ösztönös, vad karakterek mennek a legjobban, most sem szabtak rá mást. Jax is szimpatikus volt, az idióta feszítős járása ellenére, azt lájtosabbra kellett volna venniük szerintem, de lehet elhagyja időközben. A múltjának a megvillantása, hogy miért a csapat tagja, és miért ennyire fontos, remekül műkdött. Érdekel mi lesz a továbbiakban, talán csak annyi a negatívumot említenék, hogy némileg lehet sejteni mi lesz a dráma középpontjában. A feleség és a gyerek felvonultatása pedig lehet, hogy túl hirtelen volt így első felvonásnak, de ez majd kialakul. A többi szereplőt szintén ismerhetik a rutinosabbak, nem kezdem felsorolni őket, mert hosszú a lista, de filmes és sorozatos körökből egyaránt van belőlük.

Ha lenne vadmotoros ismerősöm, neki tuti megmutatnám a pilotot, maximum annyi lenne vele a gond, hogy már rég látta, mert ő is függő. A fényképezés egyébként remek, az erőszakkal sincs gond, nem haboznak, teszik, amit kell. A karakterek pedig különösen egyediek, hiszen az utolsó percekben az Elvis dallamra bemutatott képkockák önmagukért beszélnek. Kell egyfajta hangulat a Sons of Anarchyhoz, de mindenképp érdemes neki adni egy esélyt. 7/10 pontot szórok erre a bemelegítésre, korrekt lett az alapozás.
 

Szólj hozzá!

Címkék: dráma sorozatkritika sons of anarchy

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr672509734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása