Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Ösztön / Instinct (1999)

2015.08.24. 20:11 Gevin

Ha már a múltkor felelevenítettem a Gorillák a ködben-t, nem mehetek el másik gyerekkori kedvenc gorillás filmem mellett sem, ami sajnálatos módon messze nem öregedett olyan jól, mint az említett mozi. A szentimentalizmus sajnos átüt az oldschoolon és Cuba Gooding Jr. karrierje sem véletlen tart ma ott, ahol. Ennek ellenére még mindig nem tudom nem szeretni ezt a mozit és ez főleg Anthony Hopkinsnak köszönhető.

oszton_kritika.jpg

Roger Ebertnek sajnos nagyon is igaza van abban, hogy minden ami ebben a filmben jó - ha csak kicsit is -, azt már láttuk máshol sokkal jobb és eredetibb körülmények között.

komment

Címkék: thriller dráma filmkritika 7/10

Pókember előzetes - Deadpool stílusban!

2015.08.23. 13:05 Dr.Jones

Valaki vicces kedvében volt, és a 2016-ban érkező Deadpool-film trailerének szellemiségében összekalapált egy őrült jó előzetest Sam Raimi Pókember-trilógiájának, amit még azok is garantáltan imádni fognak, akik anno gyűlölték a Tobey Maguire-féle Pókembert.

deadpool_with_spider-man_i1.jpg

komment

Címkék: fun spiderman deadpool alternatív előzetes

20 dolog, amit (valószínűleg) nem tudtál a Tomb Raiderről

2015.08.20. 10:43 Dr.Jones

Lara Croft, a videojáték-történelem legkedveltebb hősnője, a virtuális világok párductestű amazonja, a játékosok poligonokból megtestesült álma közel két évtizede koptatja a túrabakancsot, miközben körmönfont rejtvények és nyaktörő kalandok sokaságán masíroz át. Cikkünkben sorra vesszük, mi minden is történt Croft kisasszonnyal ez idő alatt.

tomb_raider_1.jpg

komment

Címkék: játék érdekesség tomb raider

Gorillák a ködben / Gorillas in the Mist (1988)

2015.08.17. 23:03 Gevin

A mélyre nyúló, realista és giccstől mentes "állatfilm" szinte teljesen kihalt Hollywoodból. No nem mintha a múltban agyon lettünk volna halmozva ezek minőségi alfahímjeivel, mert úgy, kb minden huszadik beszélő-kutyás, szomorú-lovas mozira jutott egy-egy valamirevaló matéria, amit esetleg még költségvetésben is hajlandóak voltak megtámogatni. Michael Apted '88-as filmje igencsak szerencsésnek számíthatott, hiszen huszonkét milliót kaptak arra, hogy leforgassák. És egy felívelő karrierben lévő Sigourney Weavert.

gorillas_in_the_mist_kritika.jpg

A Gorillák a ködben igazi "discover-mozi", amelyből csak úgy szaglik a természet, a vadság, és amely elképesztő képekkel mutatja be, hogy az ember mire képes saját szenvedélyéért, mely szép lassan belepi egész életét.

komment

Címkék: életrajz dráma filmkritika 8/10 80 90 classic shit

True Detective 2. évad

2015.08.16. 21:00 Gevin

Az első szezon után hirtelen felgyülemlett rajongótábor mostanra, a második szezon befejeztével legalább a felére apadt. A nézők java része utálta az évadot. Nic Pizzolatto bravúrja viszont az, hogy mindvégig következetes maradt önmagához és mindent úgy csinált, ahogy eltervezte. Persze én is azt mondom, hogy ez egy istentelenül jó évad lehetett volna, és számos oka van annak, hogy nem lett az. Többek közt Nic túlvállalása (a karakterek szempontjából), Fukunagával való összeveszése, az ebből fakadó állandó rendezőhiány (ezt sínylette meg legjobban a szezon), az agyonbogozott sztori, ami igazából senkit sem érdekelt már igazán a végére és így tovább és így tovább.

true_detective_kritika0.png

De végül minden negatívumon-pozitívumon átlovagolva és elérkezve a nyolcadik részhez Nic tökéletesen varrta el a szálakat és olyan emberien szép befejezést írt (egyébként megintcsak ütős) karaktereinek, amivel az én szívemből kihúzta a tüskék nagy részét. (Persze én elfogult Pizzolatto fan vagyok, most olvasom másodszor a könyvét, az első évadot 4-szer láttam, bírom az egoját, azt, hogy egy sznob fasz néha és a háttért amiből jött, ahonnan származik - szóval végletekig elfogult SPOILERES kivesézés a tovább mögött.)

komment

Címkék: krimi dráma sorozatkritika true detective

Tudtad, hogy...? #48

2015.08.14. 07:16 Dr.Jones

Henry Cavill játékfüggősége miatt kis híján lecsúszott az Acélember szerepéről, ugyanis épp a World of Warcraftot nyüstölte, és egy küldetés kellős közepén járt, amikor Zack Snyder felhívta, hogy felajánlja neki Superman szerepét. „Láttam, hogy ő keres, de a helyzet az, hogy a WoW-ot nem lehet elmenteni, nem lehet szüneteltetni. Élőben megy.” – nyilatkozta Cavill egy interjúban. Szerencsére azért sikerült időben felvennie a telefont.
superman-actor-henry-cavill.jpg

Még több érdekesség itt és itt.

komment

Címkék: tudtad

Tudtad, hogy...? #47

2015.08.13. 05:27 Dr.Jones

A holland származású Johannes Heesters büszkélkedhetett minden idők leghosszabb színészi karrierjével, és egyúttal ő volt a legidősebb színész, aki kamerák elé állhatott. 1924-ben szerepelt először filmben, a Cirque Hollandais c. némafilmben. Amikor Németországba költözött, színdarabokban is játszott, melyeknek gyakori vendége volt Adolf Hitler. Utolsó egész estés filmje az 1 és 1/2 lovag - Az elbűvölő Herzelinde hercegnő nyomában c. vígjáték volt 2008-ban. Ekkor 104 éves volt. Végül 108 évesen hunyt el, 2011 decemberében.

johannes-heesters.jpg

Még több érdekesség itt és itt.

komment

Címkék: tudtad

Tudtad, hogy...? #46

2015.08.12. 06:00 Dr.Jones

A Szemfényvesztők forgatásán Michael Caine az egyik átdolgozott nap végén úgy döntött, hogy lepihen egy kicsit az öltözőjében, majd rövidesen mély álomba merült. Közben az egész stáb hazament, s mivel senki sem feltételezte, hogy Caine még odabent szunyókál, szépen bezártak mindent. Mikor a színész felébredt, vaksötétben találta magát, teljesen egyedül, csapdába esve az öltözőjében, és mivel a mobilja a lakókocsiban maradt, segítséget sem tudott hívni, így ott kellett töltenie az egész éjszakát, míg reggel valaki meghallotta a kiabálását és kiengedte.

michael-caine.jpg

komment

Címkék: tudtad

Tudtad, hogy...? #45

2015.08.11. 07:21 Dr.Jones

A Hobbit forgatásának nagy részét a Gandalfnak öltözött Sir Ian McKellen egyedül szenvedte végig egy zöld háttér előtt ácsorogva. Előtte egy rakás fénykép volt kihelyezve színésztársairól, és amikor az egyik kép fölött kigyulladt a lámpa, akkor tudta, hogy merre kell fordulnia, amikor beszél. Ez a procedúra egy idő után annyira megviselte, hogy összeroskadt és zokogni kezdett, még egy olyan mondatot is elejtett, hogy „Nem ezért lettem színész”, amit egyébként az egész stáb hallott, mivel pechjére a mikrofon be volt kapcsolva.

gandalf_crying.jpg

komment

Címkék: tudtad

Tudtad, hogy...? #44

2015.08.10. 11:08 Dr.Jones

Pókember híres piros-kék gúnyáját nagy valószínűséggel az az idétlen halloweeni gyerekjelmez ihlette, amit egy Ben Cooper Rt. nevű, halloween-jelmezekre szakosodott cég dobott piacra 1954-ben, vagyis kerek 8 évvel azelőtt, hogy Stan Lee és Steve Ditko megalkotta a képregényt. A gyanút csak erősíti, hogy a Marvel és a jelmezgyártó cég épületei mindössze 10 mérföldre feküdtek egymástól.

spider-man-halloween-costume-1954.jpg

komment

Címkék: tudtad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása