Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Game of Thrones - 1x06

2011.05.26. 18:26 Gevin

A hatodik részig kellett várnunk arra, hogy a véresre korbácsolt kedélyek beindítsák a háborút Westerosban, miközben a készítők részről részre bonyolódtak bele a karakterizáció és a cselekményszálak bővebb kifejtésébe, ahonnan a minőség iránya folyamatos felfelé ívelést mutatva bandukolt egyre magasabbra. A feszültség lomha tempóban ugyan, de végül csúcsra járatva feszül neki a falaknak, hogy aztán majd csatamezőket áztassanak vérbe és fejek hulljanak porba, miközben mindenki az uralomra vágyik, Robert Király díszes vastrónjára, amiért az árat meg kell fizetni. Spoilerek jönnek.

A karakterek közül még mindig Tyrion az Ördögfióka bitorolja "a legjobb" címkét. Ő ugyan mindig kislisszol a fizikai harc előszobájából - legtöbbször a borba és a szajhákba menekül, - de a szavakkal mesteri fokon űzi a manipulatív kibaszásokat másokkal, és a saját érdekei megvédését. A Sasfészekbeli jelenetek egyszerűen jók, a harc koreográfiájának gyengeségei nem bántják a szemünk, mert valahogy maga a tett fontosabb. Elnézhető, hiszen Tyrion karakterén volt a hangsúly, és azon, ahogy megfagyott a levegő, mikor valaki azt mondta, hogy megküzd érte.

Ned Stark miután aljas módon hátulról a lábába állítottak egy lándzsát, gyógyulni próbált, mire a király azt mondta, hogy tiéd a trón, amíg én elmegyek vadat ölni, mert az jól esik. Ned nem vette rossz néven és ha már lehetősége nyílt, akkor az igazságszolgáltatás hatalmával a kezében rögtön kiszabta a legsúlyosabb büntetést. Ha ezt a király megtudja, akkor minimum 2 hordónyi borra lesz szüksége.



A kisember jelenlétén kívül a Khal Drogo és a sorsát hamar pozitívvá formáló Daenerys (Khaleesi) cselekményszála határozottan impozáns, a kezdeti feszes, barbár brutalitás egyre szimpatikusabb formát ölt, amiben Jason Momoa-nak is lassan több jut három szónál. Emilia Clarke pedig egyre összeszedettebben és racionálisan építi saját karakterét, amitől szimpatikussá, kedvelhetővé válik. Viserysben pedig úgy látszik, a kelleténél kevesebb Sárkányvér leledzett, ezért Drogo megajándékozta őt egy folyékony aranykoronával. Zseniális befejezésként lezárva a hatodik epizódot.

A pilot óta bizony egyre jobban szétterjed a hangulat, a karakterizáció fejlődése ugrásszerű, egyre több harc elevenedik meg a feszültségtől lihegő atmoszférában, a fejüket itt-ott felütő fordulatok is csak gyorsítják a sorozat motorját. A könyv ismerete nélkül, volt némi kétség bennem a kezdőrész után, de annak mára a nyoma sem látható. A cselekmény pedig még csak most válik igazán expresszívvé és akciódússá.

Szólj hozzá!

Címkék: fantasy dráma sorozatkritika game of thrones

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr382931617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása