Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Tales of Halloween (2015)

2015.10.28. 06:30 Dr.Jones

Egy város, egy éjszaka, tíz történet, rengeteg gyilkosság

A legenda szerint október 31-ének éjszakáján a világunkat a túlvilágtól elválasztó fátyol elvékonyodik, s a gonosz szellemek képessé válnak átlépni a határt, hogy napkeltéig szabadon járhassanak köztünk. Annak érdekében, hogy ne tudják megkülönbözetni az élőket a holtaktól, s hogy ne tehessenek kárt senkiben, az emberek igyekeznek minél ijesztőbb maskarákba bújni, hogy ezáltal vezessék félre a rémségeket. Egy csendes, amerikai kisvárosban azonban a szokásosnál is több gonosz teremtmény tevékenykedik Halloween éjszakáján, és nem mind a túlvilágról érkezett…

tales_of_halloween_1.jpg

A Tales of Halloween 10 rövidebb rémmeséből kovácsolódik össze, melyek egymáshoz ímmel-ámmal kapcsolódva regélik el egy pokoli éjszaka szürreális történeteit. Már a felütés humoros-belezős attitűdje előrevetíti, hogy nagyjából milyen szellemiségben gyártották le ezeket a rémhistóriákat: Az ijesztő töklámpásokkal és egyéb rémisztő dekorációkkal az utolsó négyzetcentiméteréig telezsúfolt városka csak úgy tocsog az elragadó halloweeni giccsben, így a vegytiszta B-hangulat olyan vastagon ereszkedik rá a gyerekzsivajtól és sikoltozástól hangos utcákra, mint a hajnali köd.

Ebben a kellemesen morbid környezetben elevenedik meg 10 rémtörténet, melyek a démonoktól és kísértetektől kezdve a gyerekgyilkoson, gyilkos gyerekeken és űrlényeken át mindenféle borzalmat felvonultatnak, hol véresebb, hol viccesebb formában. Az egyik például döbbenetes agyamentséggel forgatja ki magából a slasher műfaját, míg egy másikban két szomszéd vív vérre menő küzdelmet a legjobb halloweeni dekorációért, de a régi városi legendát komolyan nem vevő tinédzserek is megkapják a magukét.

tales_of_halloween_3.jpg

Bár a történetek egytől-egyig szórakoztatóak, sajnos egyik sem nyújt olyan meghatározó élményt, amitől évről-évre újra elővennénk, hogy végigborzongjuk, -nevessük az antológiát. Valamennyi rémmeséből hiányzik legalább egy pici kis megfoghatatlan plusz, amitől igazán emlékezetessé válhatott volna, pedig a vér és a szörnyek mennyiségét tekintve aligha panaszkodhatunk.

A bosszantó hiányérzet viszont nemcsak a film alatt, hanem még jóval utána is ott marad, a levegőben csüngve, arra emlékeztetve, hogy tényleg csak nagyon kevés kellett volna hozzá, hogy a Tales of Halloween közepes helyett egy kultgyanús, bűnös élvezetté nője ki magát. Még elszálltabb történetek, kreatívabb gyilkosságok, néhány ponton véletlenszerűen elhelyezett, indokolatlan meztelenkedés, még több vicces cameo vagy a fene tudja, mi hiányzott, de az nagyon.

tales_of_halloween_2.jpg

A 11 rendező összefogásából született horror-antológia nem járt nagyon messze attól, hogy felvegye a versenyt az utóbbi években kultstátuszba emelkedett Adsz vagy kapsz - Trick’r Treattel, csak éppen a 10 története közé kevés igazán ütős darab szorult. A film mentségére szóljon, hogy igazán rosszat sem találni köztük, így az egész nagyjából kiegyensúlyozottan és magabiztosan evickél a kellemesen hátborzongató, merészebb ötleteket többnyire mellőző, erős közepes szintű rémmesék kicsit már megalvadt vértengerében.

 

ertekeles_talesofhalloween.jpgTALES OF HALLOWEEN
(Tales of Halloween, 2015)

amerikai horror-vígjáték

játékidő: 92 perc

rendezte: Darren Lynn Bousman, Axelle Carolyn, Adam Gierasch, Andrew Kasch, Neil Marshall, Lucky McKee, Mike Mendez, Dave Parker, Ryan Schifrin, John Skipp, Paul Solet

főszereplők: Lin Shaye, Ben Woolf, Booboo Stewart, Grace Phipps

link: imdb, trailer

komment

Címkék: horror vígjáték filmkritika 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr378018023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása