Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Ill Manors (2012)

2013.05.08. 06:00 Gevin

ill-manors(430x286).jpg London mocska.

Plan B (polgári nevén Ben Drew) repperfattya akármennyire is hatásvadász, fellengzős, odamondogatós szövegeivel, a londoni miliőt a narkótól kezdve az erőszakig frappáns realizmussal adagolja vizuális kontextusba. Sokkol és sokkol, de nem megdöbbent csak körülír. Narrál, elmeséli saját múltjából merített történeteit, karaktereket rajzol, akik sorra botlanak el saját esendőségükben, sokadszorra elkövetett hibáikban, napról napra felkelnek a földről egy újabb pofonért.

Miközben nyíltan megmutatja London romlottságát, ügyesen hívja fel a figyelmet a szociális problémákra. Szövegeivel, vizuálisan és zeneileg is egy olyan koncentrátumba sűríti mondanivalóját melyre oda kell figyelni, és amely igenis mindennapos probléma. Kezdve a drogoktól, az azokkal üzletelő fiatalokig, akiknek elkorcsosulása egyre fertőzőbb és nagyobb méreteket ölt.

A legtöbb esetben nem feltétlenül szokott jól elsülni, ha egy repper szűri össze a levet a filmgyártással, de Plan B-nek hálistennek kijutott a tehetségből és remek aránnyal helyezi el a hangsúlyokat a különböző szálakon futtatott történekben melyek úton-útfélen egymásba fonódnak. Persze ennek mellékhatásaként az Ill Manors-nek gyakorlatilag főszereplője sincsen, mindenki inkább oldalra komponált, de mégis központi szereplő, hiszen a szerepük kulcsfontosságú.

ill manors kritika2.jpgA több szálon vezetett cselekmény felszínre buktatja az árvaságot, a visszataszítóan nyers prostitúciót, a narkótól való függést, illetve a brit dílertársadalom burjánzását az erőszakkal bezárólag. Tényleg van itt minden, a legtöbbet már számtalanszor láttuk is mozgóképen, de többnyire halálpontos realizmusa és atmoszférája révén mégis maradandónak hat.

Vizuális ábrázolásmódja dinamikus, ötletes, amikor kell a brutalitástól sem riad vissza. Olyan, mintha a pisztoly csövével a halántékodon a szádban a vér ízével még mindig azon gondolkodnál, hogy holnap kitől veszel vagy kinek adsz el. Miközben valamelyik sarkon éppen egy kurvát aláz meg két elfajzott kocsmáros. Néhol kissé a Gyűlöletre hajaz csak kevésbé markáns és komplex. 7/10

1 komment

Címkék: thriller dráma filmkritika gengszter 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr405283073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.08. 11:47:03

pont tegnap láttam, és valami hihetetlenül berántott, nagyon durva egy film ha nem is 10/10, de majdnem.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása