Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Hesher (2010)

2011.09.17. 14:00 Gevin

A veszteség rohadt egy dolog. A veszteség okozta fájdalom még rohadtabb. T.J. gyerekéveit még bőszen taposó kisfiú, akinek az édesanyja két hónapja hunyt el egy balesetben. T.J. lázad, dühöng, csapong, képtelen nyugvást találni. Ami nem csoda, hiszen apja a depresszió pöcegödrében tanyázik, a nagyanyja pedig az orvos által felírt marihuánával próbálja kihúzni a még hátralévőt. T.J.-nek kell valaki, ez nyilvánvaló. A sors középső-ujjas fintora, hogy ez a valaki nem más lesz, mint Hesher. Antiszociális, pusztító és önpusztító acélbakancsos rokker, akinél nyilvánvalóan többféle szellemi eltorzulást, elkorcsosulást diagnosztizáltak, de ez a mi szempontunkból teljesen lényegtelen. Mert Hesher egy szófukar elmebeteg, de csak ő képes láttatni T.J. illetve apja valódi problémáit, és képes ráébreszteni a megoldásra.

A Hesher néhol mód felett kegyetlen, kiábrándítóan nyers, de életigazságának kifejtéséhez ez elengedhetetlen kellék. T.J. lélekőrlésének terrora olykor már csípi a szemünk: megverik, leköpik, szégyenbe hozzák, ráadásul ezt nem kizárólag az őt állandóan bántó iskolatársa műveli vele. Hesher mindent porig éget maga körül és ez alól T.J. éppúgy nem kivétel, ahogy a jószívű bolti eladó lány, Nicole sem. A kisfiú viszont van olyan szilárd, akaratteljes és dühös, hogy visszavágjon az összes sérelméért. Agyonszurkált lelke táplálja a dühét. Még egy olyan félelmetesen aberrált lénytől sem riad vissza, mint amilyen Hesher.

T.J. menekülése, vigaszkeresése legalább olyan fájdalmas, mint egy kés a szívben. Képtelen elfogadni, vagy megnyugvást találni, szomjazza a szeretet, amire egy olyan agresszív figura, mint Hesher csak rákontráz. És idővel még azt a kis szeletnyi boldogságtöredéket is elveszi tőle, amelyen kívül nincs semmije. És mégis: ez a látszólag lelketlen, sekélyes, érzéketlen emberroncs lesz végül a megmentője.

Miután a veszteség leégette a bőrünket, rájövünk, hogy képesek vagyunk megbocsájtani. Ami fikarcnyit sem fájdalommentes ugyan, de elviselhetőbb életet sejtet. Hiszen az élet többrétegű szarkupac, de mennyivel könnyebb, ha van mellettünk valaki. 8/10

Cast:

Joseph Gordon-Levitt: egy lelketlen szörny, torzult kontrollálatlan pusztítógép Hesher szerepében, akivel soha a büdös életben nem tudunk azonosulni - megjegyzem nem is szeretnénk -, és talán meglepő, de ez az egyik legnagyobb erénye.

Devin Brochu: T.J. a film lelke. Tökéletes átszellemültséggel alakítja ezt a lelkileg darabjaira tört kisfiút, akiben a düh, a bosszú és a fájdalom tízszeres erővel munkál.

Natalie Portman: a kedves eladó lány szerepében Portman kisasszony még sohasem volt ilyen ronda. Bizony. Ennek ellenére - vagy pont ezért - abszolút illik a film melankolikus, és néha abszurdan szellemes atmoszférájába.

Rainn Wilson: már-már a halál illatától bekomált depresszióban tespedő apa, aki képtelen kezelni a helyzetet. Wilson profin ragadja meg a karakter sarkos pontjait.

Piper Laurie: a szenilis öreglány - aki fellazítja olykor a drámát szellemes beszólásaival - szerepében az idős hölgy kifejezetten kellemes alakítást nyújt.

3 komment

Címkék: dráma filmkritika 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr663231617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.09.17. 16:55:12

Na ezt az írást nem olvasom el, mert nagyon megakarom már nézni. Ezek szerint már beszerezhető.:D

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2011.09.18. 10:47:05

Na akkor ezt én is megnézem. El is feledkeztem róla...

borostaTM 2012.06.23. 12:56:47

Joseph Gordon-Levitt:több mint beteg :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása