Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Bunyó karácsonyig / Botte Di Natale (1994)

2010.12.25. 19:03 Dr.Jones

Egy időben sokat adták a tévében, de én még csak most láttam először ezt a spagettiwestern-vígjátékot, melyben a verhetetlen páros, Bud Spencer és Terence Hill utoljára osztja együtt a pofonokat.

Közeledik a karácsony, és a mama szeretné otthon tudni az egész családot, ezért levélben üzen bajkeverő fiainak, hogy térjek haza az ünnepekre. A nagydarab, mogorva Moses és az izgága, agyafúrt Travis épp egy bandita kézre kerítésén fáradoznak, de számításaikba több hiba is csúszik. Megjárják a börtönt, banditák fogságába esnek, összetűzésbe keverednek a sheriffel, ráadásul egy medve is eltűnik a helyi állatmenhelyről.

A történettel ezúttal sem vesződtek sokat, a hangsúly így szokás szerint a poénokra és a bunyókra helyeződik. Mindkettőből elbírt volna többet a forgatókönyv, de a már jól ismert Bud Spencer – Terence Hill hangulat gondoskodik róla, hogy gyakori időközönként kiüljön az a bizonyos vigyor az arcunkra.

A színészpáros jócskán megöregedett, nem olyan fürgék már, mint egykor, de azért még így is le a kalappal előttük, mert a bunyók, amiket összehoztak (főleg a film végén), bármelyik produkciójukban megállnák a helyüket.

A fájtok mellett szokatlanul sok érzelem jelenik meg a filmben, főleg a család szeretete kerül előtérbe, de ez nem is annyira meglepő, hiszen a karácsony is fontos szerepet játszik, annak ellenére, hogy maga az ünnep az utolsó 10-15 percig nem sok vizet zavar. A zárásban van egy-két erőltetett megoldás, de amint hőseink az ő sajátos módszerükkel feldíszítik a karácsonyfát, már el is feledkeztünk ezekről az apróságokról.

Vicces, szórakoztató film lett ez is, akárcsak a duó többi produkciója, de nem verekedte be magát a kedvenceim közé. Kicsit megfáradtan osztogatják már a pofonokat, de még ennyi idősen is legalább akkora lelkesedéssel, mint pályafutásuk elején. Méltó búcsú lett a Bunyó karácsonyig, részemről 7/10 pontot püfölt össze magának.

1 komment

Címkék: western vígjáték filmkritika 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr362533065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venyi 2011.01.12. 12:23:49

Ha már film és sorozat. Nem tudom észrevettétek-e, de a filmben Bud Spencer legidősebb fia játssza a főszerepet a Donnelly Klánban:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása