Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Tolvajok városa / The Town (2010)

2011.01.06. 16:02 Gevin

A '90-es évek elején Ben Affleck és Matt Damon berobbant Hollywoodba és azóta nem is hajlandóak onnan kisétálni a mi legnagyobb örömünkre. A Gone baby gone-al az idősebb testvér megmutatta, hogy a kamera mögött még talán több tehetsége adatott, mint előtte. A Bostoni atmoszféra, amit megteremtett elég szimpatikusra és profira sikeredett, így nem volt kérdés, hogy A Town a várólistám élmezőnyében tanyázik-e. Meg is lett az eredménye, mert bár nem igazán mutat újat, de a Heist filmek klasszikusai közé azért tuti beírják majd a kritikusok. Vagy mi.


A bankrablós zsánert semmiben sem másítja meg Affleck, csak hűen, a felmenőkhöz méltóan mutatja be saját történetét, saját eszközeivel, és a megfelelő színészek társaságában. Nem akarja többnek mutatni művét, mint ami. Boston minden rezdülése érezhető miközben annyira megkedvelünk néhány karaktert, hogy a végén sem akarunk tőlük megválni. Bostoni bankrablókkal van dolgunk, akik profik abban, amit csinálnak, nem szaroznak, pontosan ismerik a rendszert, tudják hogy mennek a dolgok. Viszont most elkövetnek egy hibát, az egyikük eltúlzott kirohanása miatt. Ejtenek egy túszt, amiből később gond lesz, nem csak érzelmileg. És persze az "utolsó nagy balhé" klisé is képbe kerül, de nem mintha ez gondot okozna.

Profin felépített akciók. Nem akartam tökölni, gondoltam rögtön kezdem a Town egyik legjobb tulajdonságával. Utcaszagú, reálisan zajló tűzharcok, amitől egyszerűen hiteles lesz a film. Persze ezt a hitelt még építik a jól megírt karakterek, amik leginkább azért tudtak érvényesülni, mert valódi érzelmeket tükröznek. Lehetett érezni, hogy Renner és Affleck karaktere a legjobb barátok, hogy tudják egymás szarságait, hogy együtt nőttek fel. Az ír betyárbecsület pedig mindkettejük ereiben ott csörgedez. A "túsz" sem cicababa, nem szép csaj, de a színészet megy neki (mondjuk amúgy mit keresne a vásznon?) A rendezéssel olyan bennsőséges környezetet sikerült kialakítani, ami miatt elkap a film és visz magával.

A karakterek megformálói érdemelnek még külön dícséretet. Lehet, hogy Afflecknek nem megy néha a színészet, de itt most mindent kihozott magából. Gondolom segített, hogy végül is magára írta a főszerepet. Jeremy Rennernek meg pirospont. Az ösztönből cselekvő született bűnöző, a végén sem okozott csalódást. A többi hawer is jó, és a Bostoni "virágos keresztapa" vére sem válik vízzé. Don Draper illetve Jon Hamm pedig nem csak dohányozni és Whiskyt vedelni tud, hanem profi FBI-osként is állja a sarat.

Amit még külön ki akartam emelni, azok a cuccok amiket hordanak. Egyszerűen írtó faszán néznek ki. Minőségi áru mind, az Adidastól a Carhartig. Főleg melegítő szettek meg ilyesmik, de Renner milyen cool már?!



A befejezésre szerintem sokan számítanak, ha szeretik a Heist filmeket, akkor nem lesz nehéz rájönni a végkimenetelre. De működik és üt, ez az ami számít. Nem véletlenül szerepel a 2010-es toplistámon a Town. Maradandó anyag, 8/10-et kap, de az újranézés még emelhet majd ezen. És akkor várom a következő Affleck moviet.

1 komment

Címkék: akció filmkritika 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr572524411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása