Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Az emberi százlábú / The Human Centipede (2009)

2011.10.29. 15:05 Dr.Jones

Ennek is nagyobb volt a füstje, mint a lángja, én legalábbis nehezen tudom elképzelni, hogy ettől a filmtől bárki is visszahányta volna a popcornt a zacsiba, a tömeges rosszullét meg aztán végképp csak erős túlzásnak és ügyes marketingfogásnak tűnik. Szó se róla, beteg egy alkotás ez - nem is kicsit -, de azért koránt sem annyira sokkoló és gyomorforgató, mint ahogy be lett harangozva.

A cím nem egy ember és egy százlábú szerelméből született bizarr hibridre utal, hanem egy emberekből összetákolt százlábúra, amit egy elég zakkant sebészorvos hajt végre unalmában, persze mindezt titokban, az erdőben gondosan elrejtett kúriáján. Ahhoz képest pedig, hogy mennyire kivételes tehetségű sebészként mutatja be magát, azért annyira nem bonyolítja túl a műtétet, kb. csak összevarrja az áldozat száját a mögötte lévő segglyukával, aztán megvagdossa kicsit a térdüket, hogy még véletlenül se tudjanak lábra állni, és már kész is az új házi kedvenc.

Hogy mennyire is kell komolyan venni ezt a filmet, az már akkor kiderül, amikor dr. Heiter néhány nagyon béna, piktogram-szerű rajzon elmutogatja, hogy hogyan is zajlik a műtét, nekünk meg nem kell orvostanhallgatóknak lennünk ahhoz, hogy megkérdőjelezzük ennek a hitelességét. Eldurvult külsejű doktorunk mindenesetre sikerrel hajtja végre az operációt, és attól a pillanattól kezdve még az eddiginél is groteszkebbé válik az egész film, amin lehet izgulni, amitől lehet undorodni, sőt, néhány ponton még nyomasztó és megrázó is tud lenni, de valahol mindezek mögött mégis full gagyi és vicc az egész.

A forgatókönyv már eleve több sebből vérzik, és a megvalósítás is elég visszafogott. Horror létére igen kevés vért folyat a film, és a durvább dolgokat sem vágja az arcunkba; az operációból például nem látunk egy árva képkockát se, ráadásul még a százlábú összevarrt részei is végig takarásban maradnak. Gusztustalan részek nélkül persze nem ússzuk meg, de ezeknek a mennyisége is simán elfogadható. Annak ellenére pedig, hogy a százlábú csak a játékidő felénél készül el, unatkozni egy percig se lehet, mert Tom Six író-rendező egész ügyesen adagolja a feszültséget és a durvulást, és időnként még meglepetést is képes okozni.

Öncélú, hatásvadász és gusztustalan film ez, egy elborult elme beteg szüleménye, de szerencsére nem szaladt el túlságosan a ló a rendezővel, így egy egész tűrhető és nem utolsósorban egyedi filmet kaptunk, amiből nem sok készül mostanság. 6/10

3 komment

Címkék: horror filmkritika 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr63282937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2011.10.29. 15:45:36

Régóta tervezem megnézni, hamarosan be is iktatom. Ugyanúgy a második részt is megnézném, az állítólag "hudenagyondurva", majd kiderül.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2011.10.29. 18:02:41

Na megnéztem. Kb tökéletesen egyetértek szinte minden szóval, annyi különbséggel, hogy a pontszám nálam gyenge 5-ös. Beteg egy faszság volt az egyszer biztos :P

Evana 2011.10.29. 20:27:34

Fúúú, igen ezt a filmet énis tervezem megnézni, mert nagyon beteg az alaptéma :D Már csak emiatt is megnézem, mégha béna is a film :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása