Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

A sas / The Eagle (2011)

2011.04.17. 11:58 Dr.Jones

A kilencedik légió története már a könyökünkön jön ki; ezerféleképpen mesélték el, dolgozták fel, gondolták újra, ezért most nem is nagyon fárasztanak minket ezzel, helyette inkább kapunk egy akciódúsnak és kalandosnak tűnő, ám legbelül teljesen üres folytatást.

A kisebb kikacsintásokból megtudjuk, hogy a Flavius Aquila vezette IX. légió egy ködös napon elveszti a Római Birodalmat jelképező arany sast. Aqulia fia, Marcus pedig elhatározza, hogy a sassal együtt családja becsületét is visszaszerzi. A rendkívül veszélyesnek ígérkező kalandja során két dologra számíthat: kardjára, és egy Eszka nevű rabszolgára.

A játékidő java részében hőseink felválta lovagolnak és harcolnak, ami történet híján nem igazán tud érdekes maradni majd’ két órán keresztül. Vissza kell szerezni a sast, és kész – erről szól az egész. Nincsenek nagy meglepetések, váratlan fordulatok, az utolsó képkockáig kiszámítható a cselekmény.

Még a harcok se tudják igazán megmenteni, pedig számos összecsapás szemtanúi lehetünk. Azon már nem is érdemes fennakadni, hogy minden csatajelenetnél földrengés van, de még a vágások is sokszor követhetetlenül gyorsak. Maguk a fightok egyébként nagyon jók lennének, igaz, nem fröcsög literszám a vér, de röpködnek a nyílvesszők és szúrnak-vágnak a kardok. A végső csata pedig minden logikát mellőzve emel ki néhány hatásvadász eszközt a mellényzsebéből (a lovakat lefutó északi harcosoknál fogtam is a fejem), a zárás meg ugyanolyan semmilyen, mint maga a film.

Nincsen benne semmi élet, unott a színészi játék, a rendezés és úgy az egész. Hiába lovagol szép magyar tájakon Channing Tatum és Jamie Bell, ez a kaland most nem lett olyan érdekfeszítő, mint ahogy azt a direktori székben csücsülő Kevin Macdonald elképzelte. 4/10

3 komment

Címkék: filmkritika kaland történelmi 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr402827913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2011.04.17. 13:29:05

1-2 hónapja még marhára érdekelt ez a film, lehetőségem is volt rá, hogy lássam, de egyszerűen nem tudom rászánni magam. Lehet, hogy jobb is.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.04.17. 14:32:46

Kevin Macdonald nagy dokumentumfilmes. Lehet, hogy annál a műfajnál kéne maradnia, bár még nem láttam A Sast.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.04.20. 14:30:49

A képek még jók is voltak, de a többi...A csatajelenetek teljesen semmilyenre sikeredtek, talán az alacsony költségvetés miatt. Egyébként az egész unalmas, alig döccent ki valami a folyamatos ásításokból. Tatum meg több helyen marha álmosnak tűnt, úgy hunyorgott, volt egy-két alkalom, amikor meg totál kancsalnak tűnt:D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása