Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Still Alice (2014)

2015.03.31. 02:21 Gevin

Mostanában többször megesik, hogy nem jut eszembe egy-egy szó, egy-egy színész neve, akiről pontosan tudom, hogy kicsoda, hogy miben játszott, még az is, hogy hogyan, de az istenért sem akar beugrani a neve. Ilyenkor erőteljesen táplálom a paranoiámat és a hipohochondriámat. Persze aztán jönnek a megnyugtató szavak, hogy mindez az öregedés, a stressz és a fáradtság velejárója. De kétkedem. Éppen ezért a Still Alice az egyik legkegyetlenebb film rám nézve, amit az utóbbi időben láttam.

still_alice_kritika.jpg

Az Alzheimer-kór a világ legszomorúbb betegsége. Nem a legrosszabb, nem a legfájdalmasabb, de kétségtelenül az egyik legkegyetlenebb. Van az a mondás, hogy amit megéltél azt már senki nem veheti el tőled. Az emlékeid örökre a tieid maradnak. De ez téves. Van valaki, aki apránként elszívja belőled mindazt, amire mosollyal az arcodon emlékszel vissza. Úgy hívják, hogy Alzheimer. Richard Glatzer és Wash Westmoreland ezt a valakit mutatják be neked kendőzetlenül, realistán, szívszorítóan.

2 komment

Címkék: dráma filmkritika 8/10

TOPLISTA: A 12 legmenőbb zombivadász

2015.03.26. 14:04 Dr.Jones

A ’70-es, ’80-as évek után a zombifilmek ismét virágkorukat élik: Az ezredforduló után emberhúsra éhező élőhalottak hörögve csoszogó seregei kezdték szépen lassan elözönleni a mozivásznakat és a tévéképernyőket, népszerűségük pedig azóta is töretlen. Ami mellesleg nem is csoda, hiszen a hol komolyabb, hol viccesebb keretek közé szorított, agyvelőt szürcsölő zombik lemészárlása baromi jó móka – ennek örömére most felidézzük a reneszánszát élő zsáner történetének legmenőbb karaktereit. 

top10_zombie_hunters_1.jpg

7 komment

Címkék: toplista

Interstellar posztercsokor

2015.03.22. 20:50 Dr.Jones

Galéria az alábbi kép alá rejtve.

interstellar_p_0.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: poster

10 dolog, amit (valószínűleg) nem tudtál Mila Kunisról

2015.03.19. 16:47 Dr.Jones

Számtalan oka van annak, hogy Mila Kunis ma az univerzum egyik legkedveltebb, legszexibb és leglazább híressége. A gyereksztárból lett színésznő a saját meggyőződése szerint éli világát: nem játssza meg magát, mindig természetesen viselkedik és kimondja, amit gondol. És még ha filmjeinek minősége sokszor vitatható is, népszerűsége egyre csak nő. Következzen 10 kisebb-nagyobb érdekesség és tudnivaló az ultradögös Kunisról.

mila_kunis_1.jpg

16 komment

Címkék: érdekesség starz

Varázslat a mozivásznon: híres jelenetek vizuális effektezés előtt és után

2015.03.16. 11:09 Dr.Jones

A trükk- és maszkmesterek, jelmez- és díszlettervezők, statiszták és még sok más ember munkáját elég jelentős részben felváltották a CGI-mesterek, a hatalmas monitorok előtt görnyedő illuzionisták. De hogy konkrétan mennyire is jelentős ez a rész, az a színfalak mögé kukkantva finoman fogalmazva is megdöbbentő. 

visual_effects_0.png

3 komment

Címkék: képek cigiszünet

Lauren Beukes: Zoo City

2015.03.13. 13:09 Dr.Jones

„Az emberek hinni akarnak; nekem nincs más dolgom, mint hogy hihető történeteket találjak ki nekik.”

lauren_beukes_zoo_city.jpgZoo City. Afféle ragadványnév, ami Johannesburg elállatosodott részét címkézi fel, nagy, fekete betűkkel; a bűnösök, más néven állatkertiek sötét, mocskos, elgettósodott lakóhelye ez. Lauren Beukes egy olyan világot tár fel előttünk, ahol a gyilkosok valamilyen állat állandó társaságában kénytelenek leélni az életüket. Hogy ki milyen állatot kap, és hogy az honnan, hogyan és miért érkezik, azt senki sem tudja; ami biztos, hogy a kis (vagy nagy, kinek mekkora szerencséje van) élőlény afféle megelevenedett bűntudatként kíséri gazdáját. Bónuszként pedig még egy különleges, természetfeletti képesség is jár az állat mellé, ami főhősnőnk, Zinzi esetében az elveszett dolgok megtalálásának tehetsége. Képessége mellett azonban minden bátorságára és szerencséjére is szüksége lesz, amikor egy producer felfogadja, hogy találjon meg egy eltűnt popsztárt. Az ügy persze sokkal bonyolultabb és veszélyesebb, mint amilyennek elsőre ránézésre tűnik.

Szólj hozzá!

Címkék: krimi fantasy könyvkritika

12 dolog, amit (valószínűleg) nem tudtál Benedict Cumberbatch-ről

2015.03.11. 15:40 Dr.Jones

Napjaink egyik legfelkapottabb, legkarizmatikusabb, legfoglalkoztatottabb, legfurább nevű – és még lehetne sorolni a legeket – színésze Benedict Cumberbatch, aki 2002-ben kezdte pályafutását, de csak a BBC 2010 óta futó Sherlock c. sorozatának főszerepével futott be igazán. Népszerűsége azóta is töretlen; átlagosan évi 5 szerepben tűnik fel, stúdiók harcolnak érte, Oscar-díjra jelölték, a rajongók meg egyszerűen képtelenek betelni vele. De ki is valójában ez a brit nemzeti kincs? Néhány érdekes tudnivalót összekanalaztunk róla.

benedict-cumberbatch-1.jpg

10 komment

Címkék: érdekesség starz

Boldog Nőnapot kívánunk minden férfi olvasónknak!

2015.03.08. 14:34 Gevin

Galéria az alábbi kép alá rejtve.

margot-robbie-super-pouty-about-her-chair-not-being-the-right-shade-of-pink-photo-u1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: cigiszünet

A szürke ötven árnyalata / Fifty Shades of Grey (2015)

2015.03.07. 21:16 Dr.Jones

Visszasírjuk a Tvájlájtot

A szürke ötven árnyalata egy rajongói Alkonyat-kreálmánynak indult, és valóban, a történet minden apró mozzanatán érződik, hogy ez egy megkeseredett háziasszony többéves szexmegvonástól megcsömörlött elméjének – kizárólag saját maga szórakoztatására – a világra ellett szörnyetege. Ez a szörnyeteg pedig egy középronda, jellemtelen, huszonéves szűzlány és egy jóvágású, szintén huszonéves, aberrált pénzeszsák bizarr kapcsolatát meséli el. 

fifty_shades_of_grey_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: dráma filmkritika romantikus 1/10

Vérző olaj / There Will Be Blood (2007)

2015.03.05. 05:00 Gevin

Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis) az elembertelenedés jelképe. A mizantrópia szimbóluma - avagy az emberből miként válik minden humánumát elhagyó szörnyeteg. Plainview egy ős-kapitalista, aki kapzsiságának beteljesítésével képes csak és kizárólag kielégíteni összes vágyát. Érzelmei így egyenesen arányos módon halnak el minden egyes megszerzett dollár után, amelyet saját, olaj által befeketített keze révén szerez. Volt idő, amikor talán megpróbált az ember eszmei és morális felfogásának együttesével normális, élvezhető életet élni, de ez a kísérlete már csírájában elhalálozott (ennek mellékterméke, hogy fiát végül teljes mértékben eltaszítja magától).

there_will_be_blood_kritika1.jpg

A XIX. és XX. század peremének szörnyetege ő, aki saját hatalmasságának palotájában részegesen és tökéletes izoláltságban élte meg utolsó napjait.

Szólj hozzá!

Címkék: dráma filmkritika 8/10

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása