Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

A Bittersweet Life (2005)

2015.07.01. 22:09 Gevin

Kim Jee-woon negyedik filmje egy pengevékony cselekményre felépített, heroikus gengszterfilm. A Két Nővér megbabonázó, misztikus drámaisága után az A Bittersweet life egy kicsit vézna. A motivációk majdhogynem életképtelenek, a karakterek cseppet sem emlékezetesek, a színészek rutinmunkát végeznek, de szerencsére van egy "DE": Kim Jee-woon nem véletlenül (bár sajnálatos módon) váltotta meg a belépőjegyét Hollywoodba. A rendezés és a fényképezés vérprofi.

bittersweet_life_kritika1.png

Kim egyszerűen érzi, tudja, kitanulta, (bármi), hogy mikor melyik jelenet passzol a következőhöz vagy az előzőhöz. Beállításai mélyek, képeiből ömlik a hangulat és a stílus, akciói dinamikus brutalitásorgiák gyönyörű koreográfiával és kameramozgásokkal (figyeljétek azokat a fahrtokat). Negyedik filmje ügyesen heroizálja a lelketlen, bűnös és sötét gengszterszakmát.

A 7 éve feddhetetlen lojalitásban dolgozó Sun-woo (Byung-hun Lee, aki egyarcú és unalmas) felébred a "kómából". Pontosabban felébreszti egy fiatal szépség. Valahol ez a film legelhibázottabb döntése: miért egy angyali pofa, egy feltehetően egyszerű, és könnyen megfizethető, áruba bocsájtható, üresnek tetsző (mert alapvetően lószart sem tudunk meg róla, azonkívül hogy kurvakonok) lány kell ahhoz, hogy ráébressze a főhőst, üres, kifacsart, magányos életére, amelyet egy hatalmon lévő gengszter szolgálatában él. És miért akarja ez a gengszter undorítóan megcsonkítani és élve eltemetni a hosszú idő óta leghűségesebb, legprofibb emberét. A név kötelez - mondhatnánk. A szakma, és a benne mindennel felérő tekintély utat tör és minden emóciót megmérgez maga körül. Lehet. De ez kevés.

Mert emiatt hiába működnek jól a profin összerakott jelenetek, a szolidan a fürdőkádba csordogáló vér, a fentről fényképezett szuperközelik, a szakadó esőben stílusosan végigvitt sáros-véres kínzás, mert az agyadban végig ott mászik a gondolat, amely folyton azt kérdezgeti: "mindezt ezért?!". Nem-nem. Ez így kevés - ennél még a The Raid 2-ben is több volt a motiváció, pedig az a film egy vérrel leborított csonttörő akciópornó.

bittersweet_life_kritika2.png

Számomra egy kissé lelketlen és üres rutin ez a film, egy olyan rendezőtől, aki gyönyörű képekben képes mesélni morálról, félelemről, drámáról és halálról olyan költőien, síró hegedűkkel, hogy a néző bele-beleveszik és lassan elnyeli akár egy mocsár. Na, ez itt hiányzik. 6/10

Ha tetszett a bejegyzés, és szeretnéd, hogy örüljünk, akkor nyomj rá egy lájkot és kövess minket facebookon is!

Szólj hozzá!

Címkék: akció filmkritika gengszter 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr607589354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása