Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Törtetők / Entourage (2015)

2015.06.29. 19:49 Dr.Jones

Mozivásznon büntet a slepp

A Törtetők 8 évadon át kergették a hollywoodi álmot a tévében, s négy évvel azután, hogy lefutott az utolsó rész is, eljött az ideje, hogy Vincent Chase és díszkísérete a mozikat is meghódítsák. A film létrejötte pedig már önmagában egy rakás kérdést vet fel: Képes lesz megugrani a rajongók elvárását? Érteni fogják, akik nem ismerik a sorozatot? Érdemes volt ezt tévé helyett moziba küldeni? Szükség volt-e egyáltalán erre a filmre?

entourage_1.jpg

Megszállott rajongóként az utolsó két kérdésre a „mindenféleképpen” az egyetlen racionális válasz, ami eszembe jut, hiszen aki nyolc éven keresztül figyelemmel kísérte ezen agyament társaság mindennapjait, az aligha mondana nemet arra, ha kedvenc törtetőit a nagyvásznon is megcsodálhatná. A nagyvásznon azonban már egészen más igényeket is ki kell szolgálni, mint a tévében – gondolnánk mi, de a sorozat atyja, Doug Ellin nagy ívben tojik arra, hogy mit gondolunk. Nem igazán lehet megvádolni azzal, hogy különösebben megrettent volna a feladattól; egyszerűen fogta magát, és összehozott egy olyan filmet, ami akár a sorozat következő évada is lehetett volna, ha 25 perces blokkokra osztja.

Mivel egy mozifilmtől azért valami nagyobbat, valami komplexebbet, valami extrát vár az ember, egy pici hiányérzetet mindenképpen hagy maga után, hogy a film „csak” a sorozat színvonalát hozza. Vagyis értelme nincs, de olyan szórakoztató, hogy órákig tudnánk nézni. Igaz, nem olyan élénk és friss, mint az első évadokban, de azért mégiscsak a hamisítatlan Törtetők-életérzés csorog le ránk a vászonról. És az életérzés itt a legnagyobb kulcsszó, hiszen mindig is erről szólt a Törtetők: a hollywoodi csillogásról, a lazaságról és a suttyó, altesti poénokról, ami néhány javíthatatlanul kanos queensi srác és egy imádnivalóan arrogáns ügynök szócsövén keresztül jut el hozzánk.

Négy év telt el a sorozat óta, ám a történet mindössze 9 nappal az utolsó epizód után veszi fel a fonalat. Vince, Hollywood ünnepelt sztárja a befuccsolt nászútján rájön, hogy a következő filmjét már ő maga akarja rendezni is, csakhogy kicsúszik a költségvetésből, és mire a filmet sikerül befejezni, térdig fogunk gázolni a bulikban és a csöcsökben, mialatt egyre zseniálisabb cameók váltogatják egymást, sokszor szünet nélkül. A filmektől szokatlan történetvezetés - vagy inkább annak hiánya - főleg a laikusok számára lehet furcsa, hiba lenne például azt gondolni, hogy Vince a főszereplő; már maga az eredeti cím, az Entourage is sleppet jelent. És itt bizony Vinnie Chase sleppjének idiotizmusa áll a középpontban; az, hogy valahonnan épp tartunk valahová, csak nagyon halványan érződik. Az egész film poénos töredékek sokasága, melyeket csupán ez a primitív, de szeretnivaló haveri banda fog össze.

entourage_2.jpg

A Törtetők a „Dőlj hátra és élvezd” elven működik. Egy abszolút komolytalan, habkönnyű limonádé, ami teljesen nyilvánvaló, hogy elsősorban a rajongóknak készült, de önállóan is megállja a helyét, így azok számára is érthető, évezhető, sőt nagyon is szórakoztató, akik egy másodpercet sem láttak a sorozatból. Igaz, nagy valószínűséggel nekik egy hét múlva már csak az a film lesz, amelyik tele van cameókkal és folyton a dugásról beszélnek benne. A fanok viszont garantáltan imádni fogják – remek búcsú egy remek sorozattól.

 

ertekeles_entourage.jpgTÖRTETŐK
(Entourage, 2015)

amerikai vígjáték

játékidő: 104 perc

rendezte: Doug Ellin

főszereplők: Kevin Connolly, Adrian Grenier, Jerry Ferrara, Kevin Dillon, Jeremy Piven, Emmanuelle Chriqui, Haley Joel Osment, Ronda Rousey, Billy Bob Thornton

link: imdb, trailer

 

komment

Címkék: vígjáték filmkritika entourage 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr557583774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2015.06.30. 12:18:21

Elkezdtem nézni a sorozatot, és tényleg kb. ugyanaz a színvonal, mint a film. Nem egy nagy szám, de jól el lehet vele lenni. Mondjuk az azért érdekes, hogy a karakterek már a legelső részben nagyjából ugyanott tartanak, mint a filmben, szóval komolyabb karakterfejlődésekre nem számítok.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása