Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Varázslat a mozivásznon: híres jelenetek vizuális effektezés előtt és után

2015.03.16. 11:09 Dr.Jones

A trükk- és maszkmesterek, jelmez- és díszlettervezők, statiszták és még sok más ember munkáját elég jelentős részben felváltották a CGI-mesterek, a hatalmas monitorok előtt görnyedő illuzionisták. De hogy konkrétan mennyire is jelentős ez a rész, az a színfalak mögé kukkantva finoman fogalmazva is megdöbbentő. 

visual_effects_0.png

Ha ma ellátogatnánk egy hollywoodi szuperprodukció forgatására, nagy valószínűséggel egy zöldre vagy kékre mázolt, üres teremben üvöltöző sztárt látnánk, mindenféle szenzorral a testén, aki mintha megbolondult volna, és azt képzelné magáról, hogy egy sereg vérszomjas ork üldözi. Aztán persze az elkészült jelenettől letennénk a hajunkat. Mert bármennyire is igaz, hogy a CGI megöli a kreativitást, ez ma már egy külön művészeti ág (nem véletlen, hogy az Akadémia is díjazza), ami a megfelelő kezekben valóban csodákra képes. Most mutatunk néhány ismert filmből és sorozatból kiemelt jelenetet – mielőtt és miután a mágusok munkához láttak volna. 

A galéria megnyitásához kattints a képre!

Ha tetszett a bejegyzés, és szeretnéd, hogy örüljünk, akkor nyomj rá egy lájkot és kövess minket facebookon is!

3 komment

Címkék: képek cigiszünet

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr787274431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Macropus Rufus 2015.03.16. 17:17:06

nemsokára a karaktereket program sorok váltják fel. Nem lesz szükség élő emberre a forgatáson. Gy.k. már most is van pár halott színész akinek készen vannak a model programjai, csak etikai okokból nem csinálják meg a filmet. Ami mondjuk érthető.
De pár év és a szereplők nem valóságos emberek lesznek, hanem fikciók. És akkor már nem lesz se green, se bluebox.

Horváth Balázs 2015.03.22. 09:40:11

Soha nem néznék meg ilyen filmeket, és büszke vagyok rá, hogy nem is láttam egyiket sem, amiket itt bemutattak. Annyira átüt rajtuk a hazugság. Akkor inkább maradok Bergmannál é a régi filmes mestereknél, akiknek nem volt szükségük a tartalmi - gondolati ürességük ellensúlyozására csilivili hamis szarokra. Mert kb. erről szólnak ezek. Agysejtpusztítás, médiaipar, manipuláció felsőfokon.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása