Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Elrabolva 3. / Taken 3 (2014)

2015.02.19. 06:00 Dr.Jones

TeríTÉKEN a trehányság

Trilógiává bővült a Taken, de a rosszfiúk még mindig nem tanulták meg, hogy Bryan Mills nem tipikusan az az ember, akinek a családjával érdemes ujjat húzni. Nehéz felfogásuknak pedig meglesz az ára, amikor a feldühödött Liam Neeson újfent Predator-üzemmódba kapcsolja magát, hogy csapást mérjen az ellenségre.  

taken_3_1.jpg

Megölték a feleségét. Nem tudja, kik tették. De kideríti.

Az, hogy a történet kényelmesen elfér három rövid mondatban, önmagában még nem is lenne gáz. A gáz az, hogy a Taken 3 a minimumot se nyújtja, amit egy bosszúfilmtől elvárna az ember. A forgatókönyv olyan, mintha Luc Besson egy másnapos reggelen dobta volna össze a haverjával (szinte látom magam előtt a kávéfoltos oldalakat), de ez még mindig megbocsátható lenne, ha cserébe a rendezői székben szundikáló Olivier Megaton szundikálás helyett ráerősítene a feszültségteremtésre és az akciójelenetek kidolgozására. Sajnos nem teszi.

Azt azért meg kell hagyni, hogy Liam Neeson még mindig kemény, mint a kád széle: miközben az igazságot hajszolja, tömegverekedésből autósüldözésbe, autósüldözésből golyózáporba keveredve leamortizálja Los Angelest, ráadásul elsőszámú gyanúsítottként a rendőrég is ott kajtat a nyomában. Szóval nem szeretnél a helyében lenni. Ez persze elméletben roppant izgisen hangzik, a gyakorlatban viszont úgy valósul meg, hogy a szemünket meresztve próbáljuk kitalálni, hogy Neeson akkor most a rosszfiúkkal verekszik vagy az operatőrrel? Az eszelős kamerakapkodás ráadásul olyan követhetetlen vágássorozattal párosul, ami a káosz szélére sodorja az akciójeleneteket.

Elszánt tekintetű hősünk tehát hiába hagy maga után ismét hullahegyeket, miközben az okos nyomozót játszó Forest Whitaker tízpercenként kötelezően összefoglalja az eseményeket, hátha fogyatékosok vagyunk és nem értettük meg elsőre. Végül az egész kálvária az utóbbi idők legkínosabb leszámolásába torkollik Bryan és egy fehér fecskebugyis orosz maffiózó között, de Besson még ezen is tud rontani egy Barátok köztbe illő csavarral. A színvonal így persze a második rész középszerűségét se éri el; röviden összefoglalva a Taken 3 nem más, mint egy felesleges folytatás felesleges folytatása.

ertekeles_taken3.jpgELRABOLVA 3.
(Taken 3, 2014)

amerikai akciófilm

játékidő: 109 perc

rendezte: Olivier Megaton

főszereplők: Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen, Forest Whitaker

link: imdb, trailer

2 komment

Címkék: akció filmkritika 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr57186613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szkristof92 2015.02.21. 12:55:46

Ritka takony film és életem egyik legpocsékabbul elköltött 1190 forintja.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása