Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Sci-Fi posztercsokor

2014.10.04. 06:00 Dr.Jones

Galéria az alábbi kép alá rejtve.

scifi_posters_0.jpg

komment

Címkék: poster

Öltöny, Füst, Revolver: Aljas utcák (1973)

2014.10.03. 15:58 Gevin

Charlie (Harvey Keitel) hisz a megváltásban, a bűnbocsánatban, hogy a bűn parcellái között élve, nap, mint nap szembesülve saját tetteivel még kijárhat neki a megbocsátás. Hogy isten figyel, és ítél. Charlie, Scorsese első, önanalitikus szócsöve.

Az 1973-as Mean Streets Scorsese New York-trilógiájának első, meghatározó, de még karcos darabja.

Aljas utcák 1.png

komment

Címkék: dráma filmkritika gengszter 6/10 gengszterrovat

Nézted? #3 – MacGyver

2014.10.02. 21:39 Dr.Jones

macgyver_1.jpgSokan mosolyogva tekintünk vissza a ’80-as, ’90-es évek egyik legemlékezetesebb sorozatára, melynek címszereplője maga volt az emberi (vagy inkább emberfeletti) leleményesség megtestesülése. Az azóta számos vicc tárgyává vált MacGyver – a barátainak egyszerűen csak „Mac” – 1985 és 1992 között 7 évadon át, összesen 139 epizódban mutatta meg, hogyan lehet egyszerű háztartási eszközök és egy mindig kéznél lévő svájci bicska segítségével megbütykölni bármilyen kacatot és pillanatok alatt előállítani akármilyen szerkezetet, amit a helyzet éppen megkíván. És bár a helyzet sokszor igen durván eltúlzott, látványosan képtelen megoldásokat követelt hősünktől - aki előszeretettel keverte bajba magát -, ő töretlen optimizmusának, mérhetetlen önuralmának és legendás találékonyságának hála, a legveszélyesebb és legreménytelenebb szituációkból is mindig elegánsan vágta ki magát.

komment

Címkék: nézted?

Tudtad, hogy…? #34

2014.10.02. 16:20 Dr.Jones

Jim Davis egy indianai farmon nőtt fel, ahol gyerekként sokat betegeskedett, így munka helyett rajzolgatással múlatta az időt. Kezdetben annyira ügyetlen volt, hogy szülei fel sem ismerték, mit ábrázolnak a művei, ezért minden képe alá oda kellett írnia, hogy pontosan mi is az. Szerencsére gyorsan fejlődött, egy idő után ráadásul már kisebb történeteket is kiagyalt figurái köré – így indult el a képregényrajzolás útján. Első kiadott műve Gnorm Gnat névre hallgatott és különböző bogarak voltak a szereplői. Sajnos a várva-várt sikert azonban nem hozta meg Davis számára, ennek okát pedig az egyik szerkesztő kritikája tökéletesen összefoglalta: „A rajzok jók, a poénok nagyszerűek, de bogarak – mégis ki szereti a bogarakat?!” Davis később így emlékezett vissza erre az időszakra: „Azt hittem, a bogarak viccesek, de ezzel egyedül voltam”. Végül, miután a Gnorm Gnat utolsó részében a főhőst egy láb eltaposta, Davis új képregénybe kezdett, melynek központi figurája egy macska lett, kit nagyapja után Garfieldnak nevezett el. Az időtálló, minden nemzetiségű, nemű és korú olvasó számára érthető poénokkal támadó Garfield 1978-ban indult hódító útjára, és a lusta, kövér macskát rögtön megkedvelte a világ. Mára a több mint negyedmilliárdos olvasótáborával a legnépszerűbb és legsikeresebb képregénynek számít. 

tudtad34.jpg

komment

Címkék: garfield tudtad

Tudtad, hogy…? #33

2014.10.01. 17:06 Dr.Jones

Ben Affleck teljes neve Benjamin Géza Affleck-Boldt. Igen, a második keresztneve Géza. Ez pedig nem a véletlen műve és még csak nem is azért lehetséges, mert Affleck magyar felmenőkkel bírna. Bár családfájában nem ritkák az európaiak, szó sincs róla, hogy magyar vér csörgedezne ereiben. Második nevét egész egyszerűen a család szomszédjáról kapta, aki történetesen magyar volt, és Gézának hívták. Affleckék olyan közeli barátságban álltak az úriemberrel, aki a II. világháborúban a vonatról leugorva menekült meg a deportálástól, hogy tiszteletük jeléül róla nevezték el a gyereket. Ben Géza bár második nevét nem használja, állítása szerint legalább azt tudja, hogyan kell helyesen kiejteni. 

tudtad33.jpg

komment

Címkék: tudtad

Pillanatok

2014.10.01. 12:58 Dr.Jones

Alice X. Zhang ecsete által megörökített emlékezetes momentumok és karakterek filmekből, sorozatokból, játékokból. Galéria az alábbi kép alá rejtve. 

alice_x_zhang_0.jpg

komment

Címkék: képek cigiszünet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása