Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

A Kör 2 / The Ring 2 (2005)

2014.11.01. 09:10 Gevin

Eleve röhejes, hogy az amerikai remake második részének feldolgozását odaadták Hideo Nakata mancsaiba, aki az eredeti japán Ringu-t dirigálta. Nem is igazán tudott mit kezdeni azzal, hogy saját magát kellett reprodukálnia - nem beszélve arról, hogy Gore Verbinski az első résszel úgy odapirított neki, hogy túl sok sansza amúgy sem volt. Az eredmény nem túl meglepő.

the ring 2 kritika.jpg

A Kör második része gyakorlatilag egy cselekménymentes, gagyi effektekkel operáló tucat B-horror szintjét karcolgatja, amelyben egyetlen elfogadható érdemként a jump-scarek szakszerű koordinálását lehet említeni.

Naomi Watts és debil fejű kisfia más városba költözik, remélve, hogy a lány a kútból végre békén hagyja őket. Persze, egy szart. Samara nem nyugszik, és a második részben igazi, törődő anyát keres magának, aki nem hajítja be a kútba, hogy ott pusztuljon el szerencsétlen.

Nyomozás és homlokegyenes krimi itt is van, kár, hogy olcsó utánzata pusztán annak a feszültség teljes történetnek, amely súlyos, megterhelő lenyomatként nehezedik rá az első rész bámulatos hangulatára. Míg ott az atmoszféra megfojt, itt elaltat.

Nakata egyáltalán nem érzi az izgalom és félelemkeltés egyensúlyának megfelelő arányát, így reprodukciója egyik vásári karakterről a másikra ugrál, miközben egy-egy hatásosabb jump-scare körül nem öleli, az amúgy jéghideg, de béna atmoszférát.

És valahogy az ázott hajú, rothadó arcú kislány sem olyan baszottul visszataszító és frászkeltő, mint korábban. Itt az ember inkább csak megsimogatná, hogy megnyugodjon. De legalább az utolsó, kútból kimászós jelenet még a műnek ható CGI ellenére is pazarul működik az Ördögűzőből nyúlt mozgásdinamikának köszönhetően. Mert abban a jelenetben te is úgy rábasznád a kőfedelet, hogy csak úgy recseg. 5/10

komment

Címkék: horror filmkritika 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr696849901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.11.01. 10:06:01

Az elmúlt évek során eléggé megszerettem az első részt, agyon hatásos horrornak tartom, Naomi Watts meg ugye istennő. Ez a második viszont gyenge muzsika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása