Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Zombieland (2009)

2014.10.31. 18:30 Dr.Jones

Agyrepesztően jó stílusparódia

A vírus gyorsan terjedt; zombivá változtatta az emberiség felét, hogy aztán ők elfogyasszák reggelire a másik felét. Nem nehéz kitalálni, hogy kik voltak az első áldozatok: a dagadékok, a zsírgolyók, szegény kis hájpacnik. Valahogy így vázolja fel az alaphelyzetet Columbus (Jesse Eisenberg), a maréknyi túlélő egyike, aki saját kis szabályrendszert állított fel élettartama maximalizálásának érdekében. Nincs is ezzel semmi probléma, éli szépen magányos kis életét, mígnem a sors összehozza egy Tallahassee nevű fazonnal (Woody Harrelson), akinek érdekes módon Zombieland nem a földi poklot jelenti, hanem sokkal inkább egy végtelen játszóteret…

zombieland_1.jpg

A félénk, szabályaihoz mereven ragaszkodó Columbus és a keménykötésű, infantilis Tallahassee jellemének ellentétére épül az egész film, a zombiapokalipszis itt csak adalék, amolyan háttérzaj, ami egy egészen sajátos atmoszférába bugyolálja az amúgy eléggé jelentéktelen történetet. A Zombieland egy igazi hangulatfilm, melynek nyomasztóan vidám légköre úgy szippant be, mint a narkós orrlyuka a kokót. A karakterek különbözőségéből adódó helyzetkomikumok, kreatív vizuális megoldások, ötletes utalások és fárasztó cameók elegye egészen új és különleges megvilágításba helyezi a zsánerparódiát. Nem elsősorban a klisék egymás utáni kifigurázására koncentrál, hanem csak pár ütődött hétköznapjait meséli el. Az igazi ereje pedig abban a könnyedségben rejlik, ahogy mindezt előadja. Nem erőltet semmit, nem magyaráz túl semmit, csak sodorja hőseinket keresztül a néhai Amerikán. Ők pedig ezalatt megtanulják élvezni az élet apró örömeit. És lekaszabolnak párszáz zombit.

zombieland_2.jpg

A később két női taggal (Emma Stone, Abigail Breslin) bővülő csapat kalandjai olyan képregényszerűen pörögnek az első perctől az utolsóig, hogy fájóan rövidnek tűnik a másfél órát csak alulról szimatoló játékidő, még akkor is, ha bőséggel meg van töltve minden jóval, amire egy horror-vígjátéknak szüksége van. Az úton-útfélen csontvelőt szürcsölő, vért hányó zombik lemészárlása legalább olyan vicces, mint amilyen brutális. Igaz, a nagy hentelésre egészen a film végéig kell várnunk, de annyi apró ötlet és utalás foglal helyet ezen az őrült hullámvasúton, hogy a szerelvény egy pillanatra sem zökken ki. Még amikor néhány percre megpróbál komoly, már-már drámai utakra törni, az is meglepően jól áll neki.

A témához való sajátosan morbid hozzáállása teszi igazán különlegessé a filmet, ami nem is annyira horror-vígjáték, inkább egy horror- és vígjátékelemekkel átszőtt, posztapokaliptikus roadmovie. De akármi is legyen, az biztos, hogy órákig lehetne nézni, mert a világvége bizony ritkán ilyen elragadóan kellemes móka.

ertekeles_zombieland.jpgZOMBIELAND
(Zombieland, 2009)

amerikai horror-vígjáték

játékidő: 88 perc

rendezte: Ruben Fleischer

főszereplők: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone, Abigail Breslin

link: imdb, trailer

2 komment

Címkék: horror vígjáték filmkritika 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr906800739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rejtett kamera · http://rejtett-kamera.eu 2014.10.31. 18:35:34

Az első 5-10 percben nem lehet eldönteni hogy valami végtelen gagyi horrorfilm vagy a készítők sem gondolták komolyan. Szerencsére ez utóbbi, nagyon jó film!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.03. 14:45:15

Woody egyszerűen zseniális ebben (is). De ahogy írtam az ist ő mindenben nagyon jó. :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása