Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Dióhéjban: Hogyan neveld a lego-transformeredet

2014.09.10. 20:18 Dr.Jones

Hogyan rohanj a veszTEDbe / A Million Ways to Die in the West (2014)

A Ted sikere után Seth MacFarlane teljesen érthető módon vérszemet kapott, így a 2. filmjében író-rendező-producer-főszereplő státuszok mindegyikét magára aggató humorzsák enyhén túlvállalta magát. Szerencsére szó sincs arról, hogy összeroppanna a feladat súlya alatt, de érezhetően húzza a vállát. Bár a sajátosan alpári stílusa kellően felforgatja a vadnyugat gyomrát a maga altesti poénjaival, sajnos összességében kevés olyan emlékezetes, kreatív ötletet integrált a forgatókönyvbe, amitől most egy közepesnél jobb műfajparódiáról beszélhetnénk. Az ötletek híján túlmagyarázott viccek és unalomig ismételt poénok mellett persze egy rakás hasfalrengető MacFarlane-geg és bizarr cameo asszisztál a frenetikus szereplőválasztáshoz, szóval egyértelműen nem egy rossz film ez, viszont nem is lesz éleTED vígjátéka.

diohejban_amillionwaystodieinthewest.jpg

 Transformers: A kihalás kora / Transformers: Age of Extinction (2014)

Kicsit olyan ez az egész franchise, mintha Michael Bay valamiféle kényszerbetegségben szenvedne, és egy ellentmondást nem tűrő belső hang hatására néhány évente leforgatná ugyanazt a filmet. A déja vu érzés onnan ered, hogy minden egyes TF-epizód ugyanarra a sémára épül: hatalmas robotok ütik-vágják egymást, miközben szép emberek szaladgálnak a pusztuló városok romjain, mi meg nem igazán értjük, hogy pontosan mi és miért történik, csak élvezzük a háromdésen meg computergrafikusan kimaxolt látványvilág minden apró részletét. Annak ellenére, hogy Bay ezúttal lecserélte a főszereplőket és még némi erőltetett és totál hiteltelen családi drámát is besuvasztott két robbanás közé, ez a rész is pontosan ugyanolyan, mint az előző három. Nagy és hangos. Csak negyedszerre már nem olyan izgi.

diohejban_transformers4.jpg

 A Lego-kaland / The Lego Movie (2014)

Mivel manapság mindenből film készül, nem meglepő, hogy néhányan legóból is megpróbáltak összerakni egyet (haha haaa). Csak sajnos az eredmény inkább lett egész estés reklám, mint épkézláb film. A probléma nem az infantilis hozzáállással van (egy Lego film milyen legyen?), hanem azzal, hogy a Lego-kaland olyan végletekig bárgyú, hogy az 6 éves kor fölött már szellemileg leépítő hatású. A történetnek nem nevezhető, kismillió figurát a legidétlenebb és legigénytelenebb módokon összehányt helyszínek között rángató katyvasz ráadásul olyan fejfájdítóan darabos-kapkodó animációval kelti életre a teljesen követlehetetlen és átláthatatlan, szivárványszínű káosz túlzsúfolt képsorait, hogy olyanná válik a film, mint egy hiperaktív óvodás LSD tripje. Ezek után pedig hiába akarja vidám dalokkal elhitetni, hogy minden szipi-szuper, néhány eltalált cameót és pár ötletes építős/legós megoldást leszámítva semmi sem az.

diohejban_legomovie.jpg

 Így neveld a sárkányodat 2. / How to Train Your Dragon 2 (2014)

A Hibbant-sziget sárkányszelidítő viking gyerkőcei rettenthetetlen sárkánylovasokká cseperedtek, és újra nyeregbe pattantak, hogy a Dreamworks hatalmas égboltján szárnyalva kápráztassanak el megint mindenkit, tartozzon az illető bármely nemhez vagy korcsoporthoz. Az Ígyneveld2 ráadásul már-már légies könnyedséggel parádézva örökíti tovább az első rész minden erényét, s miközben őrületes tempóban hajszolja a kalandokat, arra is marad ideje, hogy a drámai és vidám hangvételű fordulatokat váltogatva tovább rajzolja a szereplők jellemeit vagy egyszerűen csak a sárkányok cukiságfaktorának egekbe emelésével szórakoztasson. Annak ellenére pedig, hogy a nagy ellenség egy kicsit erőltetett és karakterszegény, a film egy pillanatra sem válik unalmassá. Helyenként picit komorabb a kelleténél, de összességében egy magával ragadó, borzasztó látványos és hangulatos mese – nem csak sárkánytulajdonosoknak. 

diohejban_howtotrainyourdragon2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: western animáció akció fantasy vígjáték családi filmkritika dióhéjban 8/10 5/10 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr976687025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása