Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Tudtad, hogy…? #25

2014.03.18. 06:00 Dr.Jones

Heath Ledger a Joker szerepére való felkészülést egy hotelszobában végezte, ahová több mint egy hónapra száműzte magát, hogy a tükör előtt gyakorolva tökéletesítgesse a karakter testtartását, mozgását, különböző gesztusait. Még jegyzeteket is készített, amikbe leírta Joker gondolatait, ill. olyan dolgokat, amiket szerinte Joker viccesnek találna (pl.: AIDS). A karakter személyiségének felépítéséhez sok mindent felhasznált, először átrágta magát néhány olyan klasszikus képregényen, mint a Killing Joke vagy az Arkham Asylum, de a Mechanikus narancs főszereplője, Alex és Sid Vicious személye is inspirálóan hatott rá. 

heath-ledger-the-joker-wallpaper-for-1600x1200-2446-3.jpg

Állítólag saját maga vásárolta meg a hozzávalókat és készítette el sminkjét, amit eleinte annyira nem tudott megszokni, hogy beszéd közben egyfolytában a száját nyalogatta. Ez a szájnyalogatás viszont annyira megtetszett neki és Nolannek is, hogy végül a figura egyik védjegye lett. Ledger elmondása szerint a „pszichopata, tömeggyilkos, skizofrén bohóc” eljátszása lelkileg annyira megterhelte, hogy kihatott a hangulatára és a stábbal való kapcsolatára is. „A testem kimerült volt, de az agyam nem bírt leállni” – nyilatkozta nem sokkal a halála előtt. Alvásproblémái voltak és gyógyszerfüggőségén sem tudott úrrá lenni. Végül ez okozta a halálát is, röviddel azután, hogy eldöntötte, kezeltetni fogja függőségét. Joker szerepéért 32 posztumusz díjat nyert, köztük egy Oscart is.

komment

Címkék: tudtad

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr315866957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.18. 08:31:23

és zseniális volt a szerepben egyszerűen.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.03.18. 12:01:42

Ledger annyira zseniális Jokerként, hogy őszintén szólva engem annak idején meg sem lepett, hogy belehalt a szerepbe. Vagy igazából lehet, hogy a halálhíre még a premier előtt érkezett, már nem emlékszem pontosan, úgy viszont utólag nézve nem tartottam meglepőnek.
A filmtörténelem egyik legnagyobb tragédiája, és Joker sokadik gyilkossága.

Maya-- 2014.03.18. 18:20:58

bírom ezt a Jokert!

H. Tomi · http://olcsokitchen.blog.hu 2014.03.18. 18:39:53

Jack Nicholson Jokerét simán kenterbe veri

Angel Wing 2014.03.18. 19:38:23

Jó alakítás volt, de a képregényt ismerve ez nem Joker, hanem egy pszichopata.
Nicholson a képregényfigurát hozta.

Egyébként meg mindegy, nem egy kardinális kérdés.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.18. 21:29:37

@Angel Wing: a képregényt ismerve ez a joker legalább annyira joker, mint nicholson-é volt. ;)

Joker is vagy 50 éves lassan ő is sokat változott már a képregényekben, ahogy batman is.

behor 2014.03.18. 21:34:06

Ez egy sötétebb joker a nicholsonénál. Szerintem sokkal hitelesebb és reálisabb ez a figura és ezért félelmetes :)
Nicholsoné pedig csak " aranyos"

mel gibson 2014.03.19. 07:23:10

abban az időben nem lehetett volna ennyire "gonosz"
egy Joker karakter.Ha Ledger akkor játszotta volna,valószínűleg kicsit lightosabb lett volna ő is,mert még nem volt divat ez a szuperpszicho jellem.
Nicholson is nagyon jó Joker volt '89-ben.
nekem is a Ledger féle jön be inkább,mert modernebb,gonoszabb,de a régi sem szar.

pacagánycsök 2014.03.19. 10:31:39

Lehet kövezni, de szerintem Ledger Jokere középszerű volt. Ripacsnak ia csak azért nem nevezem, mert még felvilágosítanának itt többen hogy az a szerep része volt (nem volt - az Nicholson Jokere). Őrültet játszani a legkönnyebb, leghálásabb színészfeladat. Ha még maszk is van, onnantol kezdve kb bármelyik másodéves színifőiskolás könnyedén lehozza Ledger színvonalát. Mellesleg maga a tökéletesen egysíkú figura sem segítette, lehet, hogy ezt a Jokert nem is lehetett volna "jobban" eljátszani. Nicholson Jokere viszont vibráló, ezerarcú, és Nicholson a figura minden oldalát tökéletesen hozta. Sokkkkal komolyabb színészi munka.
Ne az alapján ítéljük meg hogy ki a jobb Joker, hogy Ledger meghalt, vagy hogy az új Batman film jobban tetszenek mint a régi.

Gyingizik 2014.03.19. 11:41:17

Nem vagyunk egyformák. Nekem Nicholson Jokere tetszett jobban. Annak volt stílusa, míg ez csak egy beteg barom.Sőt az új Batman-trilógiánál sokkal jobbnak tartom Tim Burton két Batman-filmjét. A köztes Batman filmek meg egyszerűen csak szarok.

Cicmicc 2014.04.01. 16:36:12

Nekem mind2 Joker tetszett,mert mind2 elfért a saját világában,s ott pont jó helyen volt.Ledger elég furán hatott volna Tim Burton filmjében.Nagyon nagy kár a színészért,hogy meghalt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása