Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Berserk: The Golden Age Arc III. – Descent

2014.03.18. 14:00 Dr.Jones

Álmok alkonya

Véget ért a Berserk sorozatot összefoglaló Aranykor-trilógia. A záró epizód sokban szakít elődeivel, pl. szembefordul azok akcióközpontúságával. Az eleddig fáradhatatlanul vágtázó tempó most könnyű ügetéssé szelídül, nagyobb teret engedve a történet, a jellemek kirajzolódásának. A csaták száma is megcsappan, de csak látszólag. A kardok ezúttal sokkal mélyebbre vágnak; a harcok a lélek bugyraiban dúlnak.

berserk3_descent_1.jpg

A Héják érinthetetlennek tetsző vezetőjét, a nemes lelkű Griffith-t maguk alá temették széthullott álmainak romjai. A veszteség, a csalódottság, a teljes kiábrándultság letaglózó érzése olyan súllyal nehezedik összetört csontjaira, amitől ebben az életben már nem találhat nyugalmat, ebben a testben már nem teljesítheti be sorsát. Miután az előző epizódok nagyvonalakban bár, de bemutatták az idáig vezető utat, most az ő megdöbbentő választásáról szól ez a felvonás, ill. annak súlyos következményeiről.

Az előző részek rohanó tempója miatt sajnos a sorozathoz képest kevésbé megalapozott érzelmileg mindaz a pokol, ami ezúttal fellángol, bár a játékidő első, nagyobb traktusa azért megpróbálja kellően előkészíteni a megrázó zárást, lassabban, időt hagyva magának a kibontakozásra. A Guts-Casca-Griffith hármas jellemeinek íve most domborodik ki igazán, egymáshoz való viszonyuk pedig meghökkentő fordulatot vesz.

A Descent az első két résszel ellentétben már nemcsak feleleveníti a sorozat fontosabb momentumait, hanem meg is toldja egy új szállal. Skull Knight szerepeltetése egy misztikus és spirituális réteggel ruházza fel az eddigieknél amúgy is jóval szürreálisabb filmet.

Grafikailag ismét tapasztalható némi fejlődés. A CGI egyre természetesebben simul a rajzolt képekre, de néha még mindig túl mesterkélt és oda nem illő hatást kelt. A hátterek továbbra is festőiek és iszonyú hatásos, ahogy a virágzó természet pulzáló, vérgőzös pokollá torzul, ahol a nyers brutalitás szemléltetése gyomorforgató részletességgel történik. A Berserk eddig ismert világa teljes mértékben kifordul magából, démonok és lidércek játszóterévé válik.

berserk3_descent_2.jpg

Barátok és ellenségek. Könnyek és vér. Szex és erőszak. Gyengéd érintés és brutális öncsonkítás. Csendes nyugalom és fékevesztett düh. Remény és frusztráció. Öröm és szenvedés. Álom és valóság. Pokoli forróság és metsző hideg. Guts csupa ellentétes érzelem viharverte hullámain hánykolódik. Felkavaró, zsigerbe maró utazásának lázálomszerű víziója pedig keserű végkifejletbe torkollik. Véget ért az Aranykor. Valami sötétebb, valami baljósabb veszi kezdetét.

ertekeles_berserk3descent.jpgBERSERK: ARANYKOR III. - ELJÖVETEL
(Berserk: The Golden Age Arc 3. - Descent, 2013)

japán rajzfilm

játékidő: 110 perc

rendezte: Toshiyuki Kubooka, Michael Sinterniklaas

link: imdb, trailer

Szólj hozzá!

Címkék: anime fantasy filmkritika 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr175867671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása