Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

You're Next (2011)

2014.01.13. 02:25 Gevin

Amikor elindítod a filmet és vigyorogva konstatálod, hogy az dugással és mészárlással kezdődik melynek végén vérrel írnak valami banális horrorsablonszerű szöveget a tükörre, akkor csak egyszerűen tudod mire számíts.

Én ugyan azt hittem, hogy a slasher halott, de ha mégse lett volna az, akkor most basztak bele a fejébe egy kurva nagy baltát.

Youre-Next-kritika2.jpg

Szeretem, ha egy horror pofátlan. Mert Adam Wingard filmjének koncepciója olyan szimpla szintre redukált vérgőzös egyszerűség, hogy az már majdnem fáj. Na, de ki várna el ettől a zsánertől homlokráncolós kuszaságot, ha teljesen lecsupaszított valójában is képes szórakozást biztosítani. Élvezetes, izgalmas hajszát, melyben álarcos csávók kaszabolnak le egy egész családot valamilyen oknál fogva.

Felejtsétek el a Péntek 13 alapelvekre építkező mozikat, melyekben az álarc mögé bújt szarházit nem hogy megállítani, megsebezni sem lehet soha, mert az immunis mindenféle ellenállásra. Csak statikus, monoton módon nyirbálja a picsákat és azok bakjait egészen a stáblistáig. Gondoljatok inkább a Sikoly intenzitására, de metafikciós baromság nélkül, vagy a Collector vibráló suspense-ére.

Habár a You're Next talán egyik színvonalát sem éri el ténylegesen, de derekasan állja a sarat egy agyonerőszakolt zsánerben, anélkül, hogy bármi meglepőt, fordulatosat, vagy újat villantana. Pofátlanul dobálja a bevett paneleket, de valamilyen oknál fogva olyan lendülettel, jól kivitelezett erőszak ábrázolással és a valaha kitalált egyik legjobb túlélőszakon végzett gyönyörűséggel (Sharni Vinson marha jól alakítja a gyilkosok ellen minden lehetséges eszközzel, szenvtelen, lankadatlan életösztönnel harcoló csajt), akit a zsáner ritkán látott.

Nem mondhatom, hogy soha, mert nyilván zsebből előhúztuk nekem néhány címet, melyben az első látásra ártatlan mimózának tűnő kislány lesz a végére a legkegyetlenebb rohadék, aki gyakorlatilag túlnő az őt körülvevő pszichopatákon. Mellesleg ezek a farkas és bárány maszkban domborító szociopaták a játékidő előrehaladtával folyamatosan bizonyítják, hogy cseppet sem sebezhetetlenek, mi több a professzionális gyilkolási tudásuk sem biztos, hogy olyan makulátlanul tökéletes, mint azt hiszik. És ennek lelepleződése adja a film egyik legkomikusabb-ironikusabb vonulatát.

Youre-Next-kritika1.jpg

Régóta tudjuk, hogy ezekhez (és úgy alapvetően a jobbfajta horrorokhoz) elengedhetetlen kellékként tartozik a feszültséget óriási ugrásokkal növelni képes zene, amelyet most akkor ki is pipálhatunk. Ezúttal ugyan nem mászik a bőröd alá, viszont defibrillátorként sokkolja a szívedet minden egyes suspensere élezett pillanatban, aminek nagyban köszönhető, hogy a tipikus felvezetést követően olyan baszottul lélegzetelállító az egyhelyszínes "ki öli meg előbb a másikat" illetve a "ki lesz a következő a halállistán" játék.

A You're Next egy nagyon szemtelen darab, amelyről már az elején tudod, hogy mennyire felszínes és alapvető klisékre építő horrorinjekció, de mégis pimaszul a pofádba vigyorog a végén, feltéve a kérdést, hogy "De azért tetszett, mi?" Te leszel a következő, aki igent mond. 7/10

2 komment

Címkék: horror filmkritika 7/10 a rettegés íze horror rovat

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr805755596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2014.01.13. 20:52:33

Sima kis slasher de Wingard annyira cool, hogy még ezt is különlegessé teszi. Bírom a srácot, szállítja zsinórban a korrekt horrorokat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása