Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Napos oldal / Silver Linings Playbook (2012)

2013.02.10. 15:39 Gevin

David O. Russel hatodik egész estés rendezése kapcsán leginkább annak örülhetünk, hogy a díjait egyre hitványabbul kezelő és osztogató akadémia (más néven Stallone egykori humorbonbonja, az Oscar) végre egy olyan alkotást bombázott több, mint fél tucat jelöléssel, amely a megszokott kategóriákon (gay-movie, zsidó-szenvedés, nyomorból felemelkedő ember) majdhogynem teljesen kívül esik. Russell filmje ugyanis javarészt vígjáték, amely csak érintőlegesen súrolja a drámát, hogy többnyire egy vidám, romantikus dramedy-t faragjon belőle addig, míg a stáblistához nem ér. Ez önmagában elismerésre méltó tett. A bibi az, hogy a film csak egy jóindulattal erős középszernek nevezhető limonádé, amely elegendő ahhoz, hogy néhány mosolyt csaljon a néző arcára, de édeskevés hozzá, hogy a másnap elfogyasztott reggeli pirítós közben bárminemű emlék is felvillanjon belőle. Vagyis izé, amikor kivittem a szemetet, eszembe jutott, hogy Bradley Cooperen végig egy szemeteszsák van.

Napos oldal írás.jpg

komment

Címkék: vígjáték dráma filmkritika 6/10

The Following - Kevin Bacon elsápadt a sorozatgyilkosoktól

2013.02.09. 16:25 Gevin

The following kép2.jpgA sorozatgyilkolás, mint téma, gyakorlatilag már olyannyira elhasználódott, körüljárt, számtalan oldalról megközelített formulává vált, hogy újdonságot baromi nehéz kisajtolni belőle. Ezért némileg már előre dekódolhatónak tűnt, hogy Kevin Williamson (ő írta a Sikoly-t, illetve az összes részhez jelentős köze volt) sorozata nem is igazán az innovációra fog fejvesztve törekedni, hanem arra, hogy a műfaj jellegzetes motívumait megfelelően ötvözze és egy izgalmas, okos, feszültséggel telt produktumot hozzon ki belőle. Kevin Bacon és James Purefoy lebilincselő párosa mindent meg is tesz azért, hogy ez megvalósuljon - a többi már nem rajtuk múlik.

komment

Címkék: krimi dráma sorozatkritika the following

Pilot: Banshee (2013)

2013.02.08. 20:44 Gevin

"Small Town. Big Secrets."

Banshee írás2.png

Erőszak, vér, borosta, maffia. Ezzel a nyers körítéssel indul az Alan Ball (True Blood, Six Feet Under) nevével fémjelzett széria, amelyben egy fickó éppen kisétál a hűvösről és miután magabiztosan megkeféli az első útjába akadó pincérnőt, hozzálát a kereséshez. 15 év sok idő, de reméli, hogy a hátrahagyott, nagyszabású rablásból származó dohány ugyanúgy megvárta kint, mint a nő. Nagyobbat nem is tévedhetne. A nő férjhez ment, személyiséget váltott, született két gyereke (nem lövöm le a poént, a pilot úgyis megteszi), a pénz egyelőre sehol, és ennek tetejébe az orosz maffia jeles képviselője (Mr. Rabbit), akit hősünk meglopott, bizony nem felejti el ráküldeni egyik legbrutálisabb likvidálóemberét. Lucas (főszereplőnket így hívják) menekülőre veszi a tempót és miután kideríti a lány jelenlegi címét, motorháton érkezik Banshee-be. A kisvárosba, ahol egy bizonyos Kai Proctor (Ulrich Tomsen, az Ádám almái-t kedvelők most kacsinthatnak egyet) uralja a kisvárosi rendőrökön át az összes illegális vállalkozást. Nincs ügy, mely ne az ő kezén futna át.

komment

Címkék: krimi sorozatkritika

Mr. Boston - Ben Affleck filmjei

2013.02.07. 20:00 Gevin

25 éves volt mikor országos gyerekkori cimborájával, Matt Damon-nal együtt Oscart és Golden Globe-ot nyert a Good Will Hunting forgatókönyvéért. Valószínűleg már akkor a jobb sorsra érdemes színészek közé tartozott, csak mi még nem tudtuk róla. Szerepelt egészen kiváló, de meglehetősen gyér vagy középszerű filmekben is: akciózott, romantikázott, komolykodott, nyomozott és persze sosem hagyta szarban szintén nagy cimboráját Kevin Smith-t, amikor a vulgáris, mára már kultikussá érő komédiáiban kellett eljátszania valakit. És talán ő már korábban tudta azt, amit mi még nem sejthettünk. Kiváló rendező. Az a fajta színész, aki megannyi címmel a háta mögött úgy volt képes a kamera másik oldalára teleportálni, hogy nagyobb port kavart ott, mint hosszú évekig előtte. Ő lett Boston krónikása, aki a lehető legjobb irányba tart és ha szerencséje van Clint Eastwood-i babérokra törhet, ha így folytatja.

Ben-Affleck-directing-THE-TOWN.jpg

A tovább mögött természetesen nem a több tucatnyi ilyen-olyan filmjéről alkotott sorokat olvashatjátok majd, hanem rendezői kézjegyének esszenciáit. Mert bizony azok.

komment

Címkék: elmélkedés filmkritika 9/10 7/10 8/10

Az SW-fanok bepörögtek

2013.02.07. 12:34 Gevin

És összedobtak egy rajongói videót a VII. epizódra többféle különböző anyagból összevágva, rengeteg fénykard harccal és ütős zenével aláfestve.

komment

Címkék: video

Lopott szavak / The Words (2012)

2013.02.06. 19:00 stikli0

Keretes elbeszélések

Nem ritka a filmgyártásban, hogy egy ötlet megvalósítása bizony jó néhány évet várat magára attól kezdve, hogy a rendező(k) fejében megszületik a szkript. Pontosan ez a helyzet Lee Sternthal és Brian Klugman első filmjével is, melyben Bradley Cooper újra egy plágiumgyanús sztoriban kerül középpontba.

komment

Címkék: dráma filmkritika romantikus 6/10

Fast & Furious 6 - előzetes

2013.02.06. 01:13 Gevin

Azt hihettük, hogy nincs tovább. Öt rész alatt mindent kimerítettek az autósüldözős, tunningolós, kopasz-bunyós témából, ami csak benne volt. De tévedtünk. Mert itt van a hatodik rész trélere, ami csordultig van töltve bivalyerős, fizikateszten kapásból elbukó akciójelenetekkel, frenkizéssel, egysorosokkal és a fehér trikót a sírig viselő Vin Diesel-el. Gyerekek, ez a franchise még messze nem halott.

A tovább mögött poszterünk is van.

komment

Címkék: előzetes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása