Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

A kolónia / The Colony (2013)

2013.09.15. 17:51 Gevin

Van egyfajta aranyos báj abban, amikor a b-filmekben csak úgy ropognak, a karakterek szájából azok a híres-nevezetes klisémondatok melyekre filmeket lehet alapozni.  („Minden rendben lesz”, „meg fogjuk találni”, „ne tedd, túl késő” – és társai.) Hiszen ezek a dialógusok szükségesek ahhoz, hogy kiékeljék azokat a lyukakat, amelyek ott tátongnak a menekülés, a csákánnyal való vérontás, a fejlövés és a cgi-vel prezentált látványosságok képkockái között. Amolyan időkitöltők, amelyek azt hivatottak előidézni, hogy az ember mégiscsak egy filmet néz. Aranyos párbeszédek.

The Colony kritika1.png

Persze ettől a lényeg nem változik: mindenki arra kíváncsi, hogy mitől lett egy óriási jégtömb a Föld helyén, a poszt-apokaliptikus pusztulás vizuális gyönyörűségeire, illetve a lecsiszolt fogú, embertelen, kannibállá korcsosult népség őrjöngésének visszaverésére, leigázására. Ja, igen, bocs, ez már a The Colony cselekménye.

komment

Címkék: akció thriller filmkritika sci fi 6/10

Open Windows - előzetes

2013.09.15. 13:54 Gevin

open-windows-thumb-630xauto-42107.jpgNéhányan emlékezhettek Nacho Vigolando Időbűnök című, igencsak koncepciózus és élvezetes időutazós thrillerjére, aminek tükrében ez a mozi is hasonló izgalmakat tartogathat. A főszerepben Elijah Wood és Sasha Grey. Előbbi utóbbit figyeli webkamerán keresztül, aztán egyszer csak elszabadul a pokol és Vigolando úgy tűnik remek eszköztárral fogja feljebb és feljebb pumpálni a feszültséget. Ha nem is túl eredeti, de ígéretes.

komment

Címkék: előzetes

Z világháború / World War Z (2013)

2013.09.13. 06:00 Dr.Jones

The Walking Brad

U-NAL-MAS.
Így, nagybetűkkel, szótagolva, ponttal a végén.
Nem erre számítottál? Nem csoda, hisz’ a két órán keresztül maximális fordulatszámon pörgő film semmit nem akar a véletlenre bízni, így már az első percekben kitör a káosz, melynek epicentrumában a gyanútlanul autózgató, idétlen hajú Brad Pitt és boldog családja rögtön felveszi az eszelős ritmust, hogy mentse a menthetőt. A gátakat átszakító, megvadult víztömegek hullámaiként előretörő zombisereg azonban úgy lepi el az utcákat, mint egy izgő-mozgó szőnyeg, ami megállíthatatlanul hömpölyögve borítja el a világot egyik pillanatról a másikra. A pusztuló bolygó lélegzetelállító a maga romlott szépségében. Lesújtó, de egyben gyönyörű, ahogy a városokat felfalja a halál és a rothadás, s ahogy a pokoli lángnyelvek között mégis megpróbál utat törni magának az élet, a remény utolsó szikrájába kapaszkodva.

world_war_z_1.jpg

komment

Címkék: akció thriller filmkritika 4/10

Chuck Palahniuk: Kísértettek

2013.09.12. 06:00 Dr.Jones

„Az emberek olyan mélyen beleszeretnek a fájdalmukba, hogy képtelenek maguk mögött hagyni.”

chuck palahniuk kisertettek.JPGSokan vannak.
Mindannyian menekülnek valaki vagy valami elől.
Talán ha néhány hónapra elbújnak a világ és annak minden baja elől, hogy egy elhagyatott színházépületben megírják forgatókönyvüket, regényüket, életük nagy művét, akkor később minden rendbe jön. Megvalósítják az Amerikai álmot.
A dolgok azonban nem úgy alakulnak, ahogy eltervezték. A papírok üresen fehérlenek, a tollak magányosan szenderegnek az asztalokon. Nem jön az ihlet, nem megy az írás. Már-már feladnák az egészet, hogy visszatérjenek régi életükbe, mikor rádöbbennek, hogy titokzatos meghívójuk fogva tartja őket.
Vagy ők tartják fogva saját magukat? Rabul estek saját démonaik ördögi vágyainak?

komment

Címkék: horror könyvkritika

A nagy Gatsby / The Great Gatsby (2013)

2013.09.11. 06:00 Dr.Jones

Ki az a Gatsby?

GATSBY.
Egy név, ami csupa nagybetűkkel szerepel a New York-i lapok hasábjain.
Egy név, amiről mindenki hallott, ám tulajdonosát annál kevesebben látták.
Mégis róla beszél az egész város. Az emberek különféle mendemondák ellentmondásos szövevényeit fonják titokzatos alakja köré.
Ki lehet ő?
Egy herceg? Bérgyilkos? Háborús hős? Császári leszármazott? Netán mindez együttvéve? Vagy egyik sem?
Ki az a Gatsby?
Tudni akarod, öreg harcos?

great_gatsby_1.jpg

komment

Címkék: dráma filmkritika romantikus 8/10

A zöld urai / Epic (2013)

2013.09.10. 06:00 Dr.Jones

Animált zöldségben kevés a vitamin

Hé, te ott! Igen, hozzád beszélek, te könnyen befolyásolható korban rügyező kis lurkó, kinek romlatlan gyermeki lelke még fogékony a szépre és a jóra. Jól figyelj, mert nagyon fontos dolgot szeretnék kérni tőled! Szeresd, csodáld, tiszteld és óvd a természetet, hisz’ a magasra nyúló fák, a zöldellő bokrok és a színpompás virágok rengetege olyan csodákat rejt, amikről fogalmad sincs. Márpedig ahhoz, hogy észrevedd ezeket az aprónak tűnő, ám annál jelentőségteljesebb csodákat, csak egy egészen egyszerű dolgot kell tenned.
Nyisd
ki
a
kurva
szemeidet.
És ha már kinyitottad, tegyél elé egy 3D szemüveget is, hogy megnyílhassanak előtted a természet értékeinek varázslatos dimenziói.

epic_1.jpg

komment

Címkék: animáció fantasy filmkritika kaland 6/10

Tűzvirágok / Hana-bi (1997)

2013.09.09. 17:09 Gevin

tűzvirágok1.jpgMr. Nishi (Takeshi Kitano) nem a szavak embere. Előbb szúr evőpálcikát a szemgödrödbe, mint hogy kérdezzen vagy akár csak egy elharapott választ is odabökjön a kérdésre. Ha a sorsnak van az a bizonyos sokat emlegetett keze, akkor az úgy elverte ezt az egykor kiváló zsaruként tevékenykedő fickót, hogy már szavak sem maradtak benne. Csak erőszak, brutalitás, hatékonyság - a többit kitépte az élet. Miután az alig néhány éves kislánya meghal, a feleségéről kiderül, hogy menthetetlenül haldoklik, egykori kollégája és legjobb barátja pedig távollétében kap golyót egy gengsztertől, akit közösen kellett volna megfigyelniük, aminek következményeként lebénul.

komment

Címkék: ázsiai krimi dráma filmkritika romantikus 7/10

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása