Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

TOP 10: A LEGJOBB TÉVÉSOROZATOK

2013.04.14. 16:32 Gevin

Jockey Ewing. Al Bundy. Fox Mulder. Tony Soprano. Dexter Morgan. Walter White... és a sort még tucatnyi névvel lehetne folytatni. Ők azok, akiket a manapság egyre népszerűbbé és minőségibbé váló tévésorozatok tettek naggyá és emlékezetessé - vagy jelenleg is ezen fáradoznak. A sorozatipar mára messze túlnőtt a Paulina csöcsén csüngő Pedró és társai mélységű szappanopera fantazmagóriákon és olyan léptékben halad előre, hogy élvezeti és kulturális értéke nem ritkán meghaladja egy-egy óriás költségvetésből készült mozi minőségét.

TOP 10 TÉVÉSOROZAT LOGO.png

A műfajból adódó lehetőségek pedig számtalan emlékezetes, tévé- és médiatörténelmi pillanatot égettek már agyunk legmélyebb zugaiba. Ennek apropóján éreztem úgy, hogy eljött az idő, amelyre ezen a blogon még egyszer sem került sor, hogy megosszam veletek mozgóképfüggő múltamból (és jelenemből) azokat az általam favorizált tévés szériákat, melyek egész egyszerűen nem maradhatnak szó nélkül. Amik súlyossá, már-már menthetetlen és gyógyíthatatlan stádiumúvá tették a sorozatok iránti addikciómat. Miattuk van az, hogy máig sem használ az elvonó.

Tehát íme, Gevin szerint a legjobb tévés szériák kisképernyőn innen és túl. (A cikkben spoilerek találhatók, de fel vannak tüntetve egytől-egyig.)

79 komment

Címkék: toplista

G.I. Joe Nyereményjáték - 2. forduló

2013.04.13. 13:55 Gevin

A Fantasmania Online Játékbolt legújabb nyereményjátéka szokás szerint három fordulóból áll, ahol ezúttal Storm Shadow és Snake Eyes jól felfegyverzett figura változatai lesznek a nyeremények. A mindhárom kérdésre helyesen válaszolók közül kerül majd ki három nyertes; közülük ketten a tovább mögé rejtett figurák valamelyikét kaparinthatja meg, egy valaki pedig 2 db mozijegyet kap a Pólus Mozi jóvoltából (ezeket más filmre is fel lehet használni). Szemléltető képek és a második kérdés hajtás után.

gi-joe-megtorlas-nyeremenyjatek-2(1).jpg

Szólj hozzá!

Címkék: nyereményjáték

Rush - magyar feliratos előzetes

2013.04.11. 15:00 Gevin

F1-fanok figyeljetek. Ron Howard új filmjében az egyik legendás páros, Niki Lauda (Daniel Brühl) és James Hunt (Chris "THOR" Hemsworth) rivalizál kőkeményen, 270 km/h-s sebességgel. Talán kissé hatásvadász a tréler, de az érdeklődést sikerült felkeltenie.

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes

Hannibal - pilot

2013.04.11. 11:45 Gevin

Ha azzal kezdeném a mondandómat: kötelességemnek érzem, hogy írjak aktualitását tekintve Bryan Fuller (Halottnak a csók) legújabb sorozatgyilkosokba göngyölt sorozatáról, az már rosszul kezdődne, igaz? Tudtam.

Vizuális kreativitás átlátszó nejlonba csomagolt karakterekkel.

Hannibal pilotkritika1.png

6 komment

Címkék: krimi hannibal sorozatkritika

A hobbit: Váratlan utazás – Jones tollából

2013.04.10. 15:30 Dr.Jones

Zákosz? Mi asz, hogy zákosz?

Nem érdemes kertelni, mondjuk csak ki nyíltan rögtön az elején: varázslatos kalandok lehengerlő együttese helyett szánalmas önismétlés lett Peter Jackson új trilógiájának nyitódarabja, melynek még csak nem is az a legnagyobb fogyatékossága, hogy gátlástalanul koppintja A gyűrűk ura szerkezetét, cselekményét és minden apró mozzanatát, hanem hogy olyan lapos, mint Kristen Stewart pólója. Baromi felesleges volt ugyanis háromórásra nyújtani, amikor ez az egész sztori a következő két résszel együtt is lazán elfért volna 90 percben (és ezzel cseppet sem túloztam).

hobbit_1.jpeg

21 komment

Címkék: fantasy filmkritika kaland 4/10

Elysium - előzetes

2013.04.10. 14:08 Gevin

Világ D9 rajongói egyesüljetek! Neil Blomkamp következő filmjének trélere ugyanis befutott és mintha ott folytatná, ahol abbahagyta, csak ezúttal pénzt is kapott rá, meg Matt Damon húzónevét. Én nem dobtam el az agyamat, de sokan állítólag már fél napja azt keresik.

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes

G.I. Joe Nyereményjáték - 1. forduló

2013.04.09. 13:30 Dr.Jones

A Fantasmania Online Játékbolt legújabb nyereményjátéka szokás szerint három fordulóból áll, ahol ezúttal Storm Shadow és Snake Eyes jól felfegyverzett figura változatai lesznek a nyeremények. A mindhárom kérdésre helyesen válaszolók közül kerül majd ki három nyertes; közülük ketten a tovább mögé rejtett figurák valamelyikét kaparinthatja meg, egy valaki pedig 2 db mozijegyet kap a Pólus Mozi jóvoltából (ezeket más filmre is fel lehet használni). Szemléltető képek és az első kérdés hajtás után.

gi-joe-megtorlas-nyeremenyjatek-1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: nyereményjáték

Az óriásölő / Jack the Giant Slayer (2013)

2013.04.09. 11:30 Dr.Jones

Mese babbal

Egyszer volt, hol nem volt, talán még az Óperenciás-tengeren is túl, volt egyszer egy világ, ahol a technika fejlődésével párhuzamosan hódított egyre nagyobb teret magának a bárminemű tartalmat, mondanivalót és mélységet nélkülöző, pusztán a vizualitásra építkező, általában 3D-ben domborító, habkönnyű kikapcsolódást biztosító „látványfilm”, mely már-már külön műfajjá nőtte ki magát az utóbbi időkben. Ezen belül is virágkorukat élik manapság a klasszikus népmesék dark-fantasybe torzított látványos-hangos mutációi, aminek következtében nem kerülte el Hollywood figyelmét Az égig érő paszuly története sem.

jack_the_giant_slayer_1.jpg

1 komment

Címkék: fantasy filmkritika kaland 6/10

The Wire - 1. évad

2013.04.08. 13:56 Gevin

The Wire 1. évad írás.png"A király mindig király marad.".

- D'angelo Barksdale

A drog pedig mindig üzlet. És a Baltimore-i tornyoknál fel-alá jaszkarizó melegítőbe csomagolt fekete-trash söpredék számára EZ maga a karrier.

A szer háromféle függőséget okoz. Az első számú: maga a fogyasztó, a kényszermozgásokkal, kéregetésekkel túlélő lecsúszott junkie, tűnyomokkal a karján. A második: a dílerek. A legjobb díler pedig az, aki sosem használja a szert, pláne nem azt, amit elad. Íratlan szabály. Számukra ennek az életformának az elvesztése felér egy rivális bandatagtól elszenvedett fejlövéssel. A harmadik: a kopók. A kábszerosztály, a hozzájuk csatlakozott gyilkosságiak, de főleg a seggfej, kotnyeleskedő, rámenős és vérprofi McNulty nyomozó. A Drót 2002-ben debütáló évada kíméletlenül mutatja be, milyen függni valamitől. Kathryn Bigelow katonája és terrorellenes Bin-Ladent hajkurászó amazonja elmehet a francba. Itt kezdődik az egész. Kicsiben, morzsákkal, minden mást háttérbe szorítva.

Szólj hozzá!

Címkék: krimi the wire sorozatkritika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása