Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

A nyomorultak / Les Misérables (2012)

2013.01.12. 14:55 stikli0

Eldanolt életutak

(8 Oscar-jelölés: Legjobb film, Legjobb férfi főszereplő, Legjobb női mellékszereplő, Legjobb látvány, Legjobb jelmez, Legjobb maszk, Legjobb betétdal, Legjobb hangkeverés)

Victor Hugo 1862-ben megjelent regénye nem csak a 19. század egyik leghíresebb és legmeghatározóbb alkotása, de mai napig örök érvényű, és tagadhatatlanul sikeres remekmű. Ezt bizonyítandó, legalább egy halomnyi színpadi előadást, mozi- és tévéfilmek tömkelegét lehetne felsorolni, melynek alaptörténetét már az utcáról behívott egyszerű ember is fel tudná mondani, némi valós, saját életéből vett asszociáció mellett. A király beszéde rendezője 2012-ben úgy látta, hogy eredetiséggel, gondviseléssel új magasságokba juttatja Valjean, Fantine, Cosette és a többiek történetét, úgy prezentálva mindezt, ahogy eddig még sohasem láthattuk.

komment

Címkék: musical dráma filmkritika 8/10

TOP 10 LEGTRÁGYÁBB FILM 2012-ből Jones szerint

2013.01.10. 13:00 Dr.Jones

A 2012-es év kimagaslóan szép és gazdag terméssel örvendeztette meg a mozgókép kedvelőit, de persze ez az időszak sem volt azért makulátlan; mindig akad néhány selejtes termék, amitől legszívesebben fáklyákat és vasvillákat ragadva száműznénk a készítőket Joss Whedon vagy Christopher Nolan pincéjébe, hogy ott gondolkozzanak el azon, miféle förmedvényt is merészeltek kiadni a kezükből, anyagilag és mentálisan egyaránt megkárosítva ezáltal a gyanútlan filmbuzit. Tavaly szerencsére csak néhányszor akartam felvágni az ereimet a popcornos doboz élével, de azért nem esett nehezemre összeguberálni egy 10-es listát a legrosszabb és/vagy legnagyobb csalódást okozó filmek szemétdombjáról. 

top10_legrosszabb_film_2012_00.jpg

Lássuk hát, miket utáltam a legjobban 2012-ben:

komment

Címkék: toplista

ParaNorman (2012)

2013.01.09. 15:30 Dr.Jones

ParAnimációs jelenségek

Első blikkre Norman egy teljesen átlagos kissrácnak tűnik. Szereti a rémfilmeket, ami egy hozzá hasonló, teljesen átlagos kissrác számára nem is lenne olyan meglepő, ha éppen tévézés közben nem pont a halott nagyanyja szellemével diskurálna. Norman azonban közel sem egy teljesen átlagos kissrác; életének ugyanis természetes velejárói a szellemek, akikkel már-már haveri viszonyt ápol. Az egyetlen baj az, hogy az emberek nem veszik őt komolyan, helyette inkább amolyan csodabogárnak tartják, akit jobb elkerülni. Ez a felfogásuk azonban gyökeresen megváltozik, amikor egy több száz éves átok hatására elszabaduló gonosz boszorkány őrült ámokfutásba nem kezd, s ha ez még nem lenne elég, néhány zombi is felbukkan a környéken. A váratlan és igencsak meglepő paranormális jelenségekre a városka feldühödött lakói vasvillákkal és fáklyákkal reagálnak, de a totális káosztól csakis Norman véletlenszerűen összeverbuválódott csapata mentheti meg őket.

paranorman_1.jpg

komment

Címkék: animáció családi filmkritika 6/10

Aranymálna - avagy a leggázabb filmek és alakítások 2012-ben

2013.01.09. 13:54 Gevin

Még az Oscar nagy hűhója előtt szokás kihirdetni a legtrágyább díjakért küzdők névsorát, ami mindig érdekes jelölésekkel és jelöltekkel szolgál. Mivel a Twilight befejező részét a maják tavalyra tették (a világvégével összefüggésben) nem lehet kétséges, hogy a film és a benne bohóckodó fiatalok tömegével vannak felterjesztve a jelöltek soraiba (11 jelölés). Rihanna első filmes megjelenését is rögtön honorálták egy nominálással, de Jennifer Lopez, Adam Sandler, Eddie Murphy és Nicolas Cage sem maradhatott ki a buliból.

aranymálnapatiszon.png

Azt viszont külön kikérem szerkesztőtársam, Jones (és a magam) nevében, hogy David Hasselhoffot jelölték a Piranha folytatásában nyújtott alakítás önironizálásáért, hiszen azt a filmet gyakorlatilag az ő jelenetei dobták fel és mentették meg a szilikon mellett.

A tovább mögött lehet nézelődni, avagy tépelődni, hogy mik voltak a tavalyi év botrányosan szar produkciói és alakításai.

komment

Címkék: fun díjátadó

Girls against boys - előzetes

2013.01.09. 13:54 Gevin

Bár a tréler első felében ritka rossz a két főszereplő csaj, a különféle kínzás-lehetőségek a klasszikus bosszú motívummal feldobják a maradékot.

"Bad Girls Don't Cry"

komment

Címkék: előzetes

Tai Chi 0 / Tai Chi Zero (2012)

2013.01.08. 20:00 Dr.Jones

Támadás „gőzerővel”

Azért olyan érdekes koncepció se terem minden fán, mint a steampunk kung-fu film, s talán ezért is esik oly’ nehezemre elismerni, hogy mennyire közepes eresztéssé szikkadt a harcművészet és az ipari forradalom csodáinak eme ígéretes párharcát képező táptalaj, ahol ököl csap össze vassal, ahol büszkeség dacol az igazsággal és ahol egy titokzatos idegen jelenik meg homlokán az ördög szarvával…

tai_chi_0_1.jpg

komment

Címkék: akció filmkritika 6/10

We Bring the Noiz! #2

2013.01.07. 07:30 Gevin

The Whistler - The White Buffalo (Sons of Anarchy)

Az ötödik évad tizenkettedik részében ez a dal egyszerűen kimetszi a szíved miközben folyik az a bizonyos rituálé, amely egy embert a semmivel, a nullával tesz egyenlővé, azzal, hogy megfosztja mindattól, amiben valaha hitt és amit valaha szeretett. Az a fájdalomittas füttyszó pedig mintha a vadnyugatra citálná lelkünket, analógiát vonva a lovas, tökös-férfias cowboyok és a motorháton döngető bőrdzsekis vagányok között.

komment

Címkék: we bring the noiz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása