Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Igor Dyatlov forog a sírjában

2013.10.31. 12:30 Dr.Jones

Az Ideglelés-klónok lassan másfél évtizede tartó inváziója egy gyötrelmes aranyérként kínozza az igényes horrorkedvelőket, és csak nem akar visszahúzódni abba sötét segglyukba, ahonnan a ’90-es évek végén kiszabadult. Ennek legújabb példája a Halálhegy, ami az orosz kriminalisztika egyik legnagyobb rejtélyének nyomába ered, méghozzá az 1959-es Gyatlov-hágó incidensnek, amikor is 9 hegymászó vesztette életét megmagyarázhatatlan körülmények között a hófedte hegyvidéken.

Devils-Pass.jpg

Az ügyben felmerült számtalan ellentmondás és kérdőjel a mai napig lázban tartja a konspirációs teóriák megrögzött híveit, ám olyan magyarázatot még nem sikerült találni, ami minden szál elvarrására képes lenne. Mi végezhetett a fiatalok csoportjával? Lavina? A Yeti? Vagy űrlények? Ennek próbál utánajárni a filmben szereplő társaság, akik kamerát ragadva veselkednek neki a Halálhegynek, hogy jól meglepődjenek azon, amit ott találnak.

Hőseink a természet nehézségei mellett a found footage filmek tipikus, gagyi kliséin is átverekszik magukat, még az egész játékidőt végigpofázó, kurva idegesítő főszereplő csaj kliséjét sem mellőzve. Tulajdonképpen a film egyetlen értékelhető része a valós események bemutatása, ezért időt és agysejteket spórol az, aki helyette inkább a wikipédiát választja. A játékidő maradéka ugyanis eleinte csak megpróbál halálra untatni, a végén azonban olyan elképesztő agybaszássá növi ki magát, ahol a Grave Encounters forgatásáról megszökött, teleportáló szörnyek (!) döbbenetesen szar CGI-poklává süllyed. A menthetetlenül irányt tévesztett szkript ráadásul nem elég, hogy eredeti céljáról megfeledkezve semmire nem ad magyarázatot, még egy másik közismert rejtélyt is hozzácsatol a lapjaihoz, csak hogy még értelmetlenebbé és röhejesebbé tegye saját magát.

devils-pass-headline.jpg

Fájdalmas és elkeserítő mindaz, amit a készítők Dyatlovék tragédiájának érdekfeszítő alapanyagából kihoztak – vagy inkább ki nem hoztak. Rá kéne már ébredni, hogy egy film attól még nem lesz jó, ha igaz történeten alapul. Főleg ha ilyen nyomorultul állnak hozzá.

 

ertekeles_devilspass.jpgHALÁLHEGY: A GYATLOV-REJTÉLY
(The Dyatlov Pass Incident, 2013)

amerikai misztikus thriller

játékidő: 100 perc

rendezte: Renny Harlin

főszereplők: Holly Goss, Matt Stokoe, Luke Albright, Ryan Hawley, Gemma Atkinson

link: imdb, trailer

2 komment

Címkék: thriller filmkritika 2/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr805606211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blake / Mitch and Murray 2013.10.31. 12:52:35

Pedig olyan jó lett volna...de ez tényleg egy értelmetlen katyvasz volt.Mik ezek,meg honnan,meg a ruszkik hogy,meg minek?Jöhetett volna hamarabb a cikk. :D

K.Leslee 2013.11.04. 13:00:22

Hat ez a befejezes tenyleg maradando elmenyt nyujt. Kinek a fejebol pattant ki ez a felszinesen bonyolitott ertelmetlen megoldas? Az egyetlen ertekelheto resz a filmben a lavinas jelenet. Meg az ajto rejtelyet is hatasosan elhuzta, mar komolyan erdekelt h mi lesz ott. Tipikusan olyan sztori amit nem lehet kielegitoen befejezni. Vagy valami lapos, megoldatlan vegkifejlethez vezethez, vagy valami kenyszermegoldashoz, mint jelen esetben. A film elso fele unalmas a masodik fele meg wtf. Szerintem akkorra erkezett meg a kokain.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása