Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Breaking Bad 5x09: Blood Money

2013.08.13. 03:30 Gevin

Nem hiszem és nem gondolom, hogy lehetne erősebben kezdeni (folytatni) a túlzás nélkül a világ egyik legfájdalmasabb tévédrámájának utolsó nyolc részes felvonását. Vince Giligan sorozatának kontextusában ez az a fajta következetes építkezés, amely már a széria születésénél olyan bikaerős cölöpökre volt felhúzva melyek megingathatatlanok és törhetetlenek. A kérdés pedig nem az, hogy Walter White börtönbe, a híd alá, vagy végül halálra jut-e majd az utolsó epizód végén, hanem, hogy a pokol vajon van-e olyan mély, amely elég lesz számára. A továbbra csak az kattintson, aki látta a nyitást.

Br Bad 5x09.png

Amikor lecsekkoltam, hogy ki rendezte ezt az epizódot, akkor szabályosan felnevettem. Ugyanis azért szerettem volna tudni az illető nevét, hogy megdicsérhessem azokért a zseniális nüanszokért, amelyek egész egyszerűen libabőrbizsergetően realistává karcolták azt az audiovizuális képhalmazt, aminek a magjában szinte felrobbannak az ambivalens emóciók. Hogy lerójam tiszteletem, ha más nem is, de egy szakember neve előtt.

Bryan Cranston rendezte a kilencedik részt.

Ezt a Blood Money címre keresztelt folytatást, amelyben gyakorlatilag egy atombomba robbant fel, aminek hatósugarai katalizátorként indították be mindazt a frusztrációt, feszültséget, félelmet, depressziót, amit öt évadon keresztül a széria felhalmozott és a szőnyeg alá söpört. A szőnyeg alá, mely mostanra ropog a szarkupactól, facsarni lehet belőle a vért és dollárkötegekkel van kibélelve.

Br Bad 5x094.png

Egyszerűen nem lehet elmenni azon beállítások, kompozíciók, zenék és hangjátékok mellett, melynek együttes recsegése hoz létre valami olyan nyers, gyomorba metsző variációt, amelyet semmilyen más produktum nem képes. Hogy képes átadni, szemmel láthatóvá tenni egy olyan zsigeri, ösztönből fakadó érzelmet, amelyet az ember hosszú évek óta ismertnek, barátnak tekintett szerettéről kap, amiben kiderül, hogy egy könyörtelen, aljas, hatalomhajhász figura, aki éveken keresztül megvezette őt - Hank döbbentségét, meghökkenését ennél élethűbben egész egyszerűen nem lehetséges megjeleníteni képernyőn.

És itt már nincs helye takarékra állított tempónak - természetesen ezt a Breaking Bad univerzumához mérten tessék érteni -, itt elszakad az a rengeteg fonál, amely ezt a hosszú évek alatt szőtt hazugságpókhálót még egyben tartja. A visszavonulás erre a szakmára nem érvényes, ezt mindenkinek tudnia kell. Repülnek a zöldhasú kötegek, a könnycsatornák megtelnek a múlt rothadó emlékképeivel, a lelkiismeretet folyamatosan basztatja valami, a rák kiújul, feltűnik újra az M60-as a csomagtartóban és egy elnyűtt felirat, egy kopott, elhagyatott - ismerősnek tetsző - ház falán mindennél többet elárul.

Br Bad 5x09 5.png

A végjáték elkezdődött. Vince Giligan terve pedig mindig halálpontos, precíz és kibaszottul fájdalmas tud lenni. 9/10 (nem akarok elhamarkodottan pontozni, gondolva a jövőre, de nem adhatok kevesebbet).

komment

Címkék: breaking bad sorozatkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr775458430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

állat02 2013.09.28. 20:18:01

Áhhhhh. A 15. rész vége EPIC volt.

SPOILER, SPOILER, SPOILER Ha még nem láttátok. DE akkor is le kell írnom.

Ahogy nézi a televíziót és éppen akkor indul be a zene mikor Gretchen mondja hogy a kedves nagyszerű ember, Walter White nincs többé, és jönnek a rendőrök a Whiskey-s pohár pedig ott van a pulton.

SPOILER, SPOILER, SPOILER vége.

Eszméletlen milyen precízen rakták össze a sorozatot.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása