Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Gru 2 / Despicable Me 2 (2013)

2013.07.06. 07:30 dzsoni szánsájn

A Gru (vagyis az orosz hírszerzés) meglepően nagy sikert aratott annak idején a kasszáknál, így borítékolható volt a folytatás, ami méginkább Hollywood biztonság érzetét hivatott erősíteni. Hogy ez nekünk jó-e? Nos, ha adunk az előítéleteknek, a Gru 2 az egyszerű mozinézőnek az, ami Megan Fox a legtöbb férfinak. Biztosan több annál, amit mutat, de minket csak egy valami izgat. Utóbbi esetében egy átvitázott éjszaka az ismeretelmélet bűvkörében, előbbinél pedig... a minyonok.

despicable-me-2-paradise.jpg

Persze a főszereplő még mindig a kopasz gonosztevő, aki manapság csak apaként tengeti életét, illetve tengetné, míg nem egy szép nap az Anti Gonosz Liga a segítségét kéri egy szérum felkutatásában, mely ha rossz kezekbe kerül, bizony minden cuki nyusziból vérszomjas milkanyúl válik. És ez nem oké. Ennél komolyabb sor nincs a forgatókönyvben (amely a szokásos kliséket követi), megpendít olyan érzelmi húrokat, mely a 6 éves célközönség számára még nem tiszta, de sajnos a levegőben maradnak, lezáratlanul. Gru legidősebb lányának szerelmi bánatát elintézik egy legyintéssel, a doktor vergődése sincs semmilyen hatással ránk, persze lehet én várok el sokat egy animációs filmtől ilyen téren, de ha már meglóbálják a csontot...

Egyébként nagyon jó tempóban halad a film, amikor úgy tűnik, hogy levegővételnyi szünetet tarthatunk, rögtön a gázpedálra lépnek, vagy az események pörögnek fel, vagy egy jó poén hessegeti el a nézőre sólyomként lecsapó unalom árnyékát. A fő humorforrást természetesen ezek a sárga kis, halandzsázó tökmagok szolgáltatják (fergeteges lesz a spin-off), olykor a történetnek alárendelve, de megesik, hogy csak úgy bohóckodnak a színen. A Gru humora egyébként végtelenül aranyos, és nem csak a mellettem ülő öcskös kacagott jókat, de az én kőszívemet is képes volt megtörnie. Hogy befogadjuk nem árt, ha emlékszünk Gru legfontosabb mondatára, amit a lányának mond, akik ez esetben mi vagyunk. Sose nőj fel. Legalábbis erre a két órára ne.

despicable-me-2-image09.jpg

A minyonok mellett azért a karakterekre is jut idő, még ha nem is sok. Gruval könnyű szimpatizálni, társa, a kínosan infantilis Lucy még ha lassan is, de megszerethető. A lányok pedig ott vannak, hogy konkrétan a misszió mellett, másról is szóljon a film (ami megsüvegelendő). Mindenki számára remek szórakozás lehet. Igaz valódi akció nincs, teljesen erőszakmentes, de egy picit érezni, hogy törődtek is a filmmel, amellett, hogy a bevált formulákra építenek. Az animáció is remek, és egyedi a stílusa. Ugyanakkor látványosnak nem nevezhető, ami a műfajtól elvárható lenne, pláne, ha világ megmentő akcióról van szó. És ha már itt tartunk, a 3D is kihasználatlan ziccer. De minden hiányossága ellenére, bátran ajánlom. 7/10

Szólj hozzá!

Címkék: animáció vígjáték filmkritika 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr145393076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása