Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

A Sötétség Serege / Army of Darkness (1992)

2013.06.24. 06:00 Gevin

A harmadik szinten a XIII. században találjuk magunkat: vasinges a hangulat, sziporkál a fekete mágia, Ash pedig egy flashback-en keresztül emlékeztet minket, hogy honnan hova jutottunk. Természetesen az Evil Dead nevű horrortúlélőshow harmadik felvonásáról beszélünk, amely Sam Raimi trilógiájának legjobb epizódja. Az a fajta véresen szórakoztató hangvétel, melynek minden beállítása cool, egysorosai sziporkázóak és főszereplője ikonikus. Naná, hogy baromság az egész. ÉLVEZD!

armyofdarkness 6.jpg

Azért bánom, hogy ezt a szörnyetegekkel túlzsúfolt funny-ra vett lidércnyomást nem pattanásos tizenéves koromban tettem magamévá, mert akkor minden bizonnyal a kedvenceim közé sorolnám. Bruce Campbell szinte természetfeletti, heroikus hőssé való kulminálódása maga a nagybetűs VAGÁNYSÁG. Arrogáns és pimasz, brutális és eszement. Tisztára, mint egy videójáték-figura.

Az atmoszférából süt a szándékos gagyiság, a stop-motion trükkfesztivál az odakent vetített hátterekkel karöltve nem, hogy elvenne az élményből, hanem egyenesen hozzátesz. A középkori hangulatba teleportált XX. századi szuperhős tökéletes egyveleget képez Raimi megállíthatatlan törtetésének mixében, melyben a gonosz én vibrációjától kezdve a különböző szörnyetegek parádésan komikus felbukkanásán át egyszerűen minden komolytalan és röhejes.

Persze mindeközben koponyák ropognak, boszorkák visongatnak, és gejzírként tör fel a gore, de ennek köszönhető, hogy az Army of Darkness azon kevés horrorvígjáték közé sorolandó (szigorúan), amely tökéletes arányban keveri a két műfaj legfőbb, legjellemzőbb sajátosságait. Az eredmény meggyőző.

armyofdarkness 5.jpg

Nincs üresjárat, nincs defekt (még a bakik is szándékosnak tűnnek), fantazmagóriák kelnek életre a vásznon, majd pusztulnak el láncfűrésztől, lefűrészelt csövű shotgun-tól, íjaktól, kardoktól, pusztán azért, hogy ez a cinikus, megtépázott gyökér hazajuthasson a világába. A harckoreográfiák súlyosan jók, profizmusuk megkérdőjelezhetetlen.

Egyetlen negatívuma talán, hogy ennél is több halottdeformációt és humort is elbírt volna még ebbe a szűkös játékidőbe passzírozva is. Mivel kifejezetten nem csípem a műfajt, számomra külön elismerésre méltó klasszikus nagysága. Milyen kár, hogy gyermeki énem megfosztódott ettől az élménytől. Imádta volna. 8/10

Szólj hozzá!

Címkék: horror vígjáték filmkritika 8/10 80 90 classic shit

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr975375180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása