Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Beverly Hills-i Zsaru / Beverly Hills Cop (1984)

2013.04.15. 06:00 Gevin

"Axel Foley: Itt fogva tartanak egy nőt!
 John Taggart: Menjünk be és szabadítsuk ki!
 Axel Foley: Mit gondol, én mi a lófaszt csinálok?"

BeverlyHillsizsaru írás.png

Kopott farmer, stukker a farokvágatnál, pimasz vigyor és haláli duma. '80-as évek, amikor még Eddie Murphy kész volt a show-ra.

Felróhatnám, hogy a történet egy Justin Bieber dalszöveg bonyolultságával vetekszik, vagy, hogy a filmben kettő darab akciójelenet van összesen, amit két kezemen meg tudok számolni, hogy meddig tartanak, de kit érdekel?!

A kulcs a hangulat. A pálmafák, az ízes dumák, a konstans vigyorgásra késztető egysorosok, a csattanó káromkodások (a magyar szinkron még mindig zseniális). No meg Eddie Murphy karizmája, improvizációs talpraesettsége, a hülye vigyora a bajsza alatt. Eladja a seggfej Axel Foley-t, a jó szimatú kopót, akit nem lehet megállítani. Ki lehet dobni az ablakon, el lehet küldeni melegebb éghajlatra, meg lehet fenyegetni az állása elvesztésével, de amit ő a fejébe vesz...

Beverly Hillsi zsaru írás2.png

A Beverly Hills-i zsaru ízig-vérig buddy-movie, az a fajta röhejes akcióvígjáték, amely önfeledt szórakoztatásra született, igaz, hogy kicsit kezdetleges, kevésbé merész és szókimondó (abban a 48 óra Reggie Hammond-ja abszolút viszi a prímet, Axel visszafogottabb és sunyibb), de a laza cselekményt remekül frissíti fel a forgatókönyv minden egyes párbeszéde. Egyetlen negatívuma, hogy a közepére túlságosan leül, már-már elszundít, de egy whisky-szóda és már ott is vagyunk a fináléban. Apropó, Jonathan Banks (Héj Breaking Bad fanok, Mike Ehrmantraut már korábban is mocskos gazfickóként alakított), mint az ügyeletes főmufti gonosz oldalbordája marha jó.

Szól a főtéma (amiből ha hiszitek, ha nem még középiskolás kicsengetést is csináltak), néha bekúszik egy-két klasszikus '80-as nóta, amit dúdolhat magában az ember miközben felidézi, hogy a legszórakoztatóbb akciómozikkal továbbra is a '80-as és '90-es évtized bír. Gondoljunk csak bele, hogy az eredeti szereposztás szerint, Foley-t, Stallone játszotta volna....de valószínűleg kevesellte a hullákat, úgyhogy visszamondta. 7/10

2 komment

Címkék: krimi vígjáték filmkritika 7/10 80 90 classic shit

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr45223080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.15. 08:09:22

a főcím még nagyobb kult lett, mint maga a film, pedig a film se semmi. :)

Blake / Mitch and Murray 2013.04.16. 00:45:22

Ekkoriban Eddie nem tudott igazán szart csinálni.Mindent láttam tőle,és mindent imádtam is! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása