Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

The Walking Dead 3x12: Drama

2013.03.04. 19:22 Gevin

Ha emlékeim nem csalnak már a második évad kapcsán felmerült az a bizonyos a találkozás, amelyre most sor került, és amit a nézők már pedzegettek jócskán ezelőtt. Azt kell mondanom, hogy ezzel a legerőteljesebb morális drámát hozta a sorozat mióta visszajöttek a szünetről a bandukoló hótak. Spoilerdanger.

TWD3X12.png

Megmondom őszintén kissé ráuntam arra a némileg értelmetlen háború kibontakozására, amelyet a Kormányzó generál. Akárcsak nekem, úgy a sorozatnak is szüksége volt egy afféle kizökkentő epizódra, egy nyugodt, de tartalmas útra, amely során a szétroncsolt lelkű a karakterek, ha csak rövid időre, de helyre tudják billenteni azt. Megmutatni mi van a rideg, érzéketlen, elvadállatiasodott énjükön belül. Maradt-e még ott bármi emberi, vagy már csak a csendben elsétálás rutinja egy túlélő mellett aki torkaszakadtából segítségért kiált.

TWD3X12 2.png

Morgan (Lennie James tökéletes átéléssel hozza a félőrült, magányos és rezignált férfit) szavainak, üvöltéseinek súlya van. A mindent elvesztő férfi barikádok és csapdák közt stagnál, feldolgozhatatlan deficittel a szívében. Szinte alig ismeri fel Rick-et, akinek anno megmentette az életét.

A kettejük közt kialakuló heves vitának, eszmecserének minden momentuma remekül jellemzi a Walking Dead legfőbb erényét. A harmadik évadra a zombikon már rég túl vagyunk, itt mindenki meghal. Még ebben a kietlen, sorstalan és zord világban is az ember a legveszélyesebb. Morgan minden egyes szava úgy csattan Rick koponyájának, mintha zombiba vágná fejszéjét. Gyönyörűbben nem hiszem, hogy meg lehetett volna ezt írni, ezért az írókat csak dicsérni tudom a dialógusok felépítéséért.

TWD3X12 3.png

Ugyanis többek közt végre eljutottunk odáig, hogy Michonne szókészletében már nem csak két szó szerepel, és végre elkezdték kibontani a karakterét. Csapattaggá formálni, és ezt természetesen a kölykön keresztül tették. Apropó, ha visszagondolunk mennyire szerencsétlen, tenyérbemászó hülyegyerek volt az első és második évadban Carl, és hol tartunk most, azt hiszem elégedettek lehetünk.

A szünet nem tett igazán jót a TWD-nek, a színvonal visszaesett, de ez a rész is bizonyította, hogy nincs mitől félnünk - hacsaknem Lori vissza-visszatérő szellemétől.

4 komment

Címkék: sorozatkritika the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr775116646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evana 2013.03.04. 19:39:39

Valami díjat kéretik hozzám vágni, mert minden szavaddal egyetértek, Gevin. :D Ritka ez, mint a baszott pacsi. :D
De egyébként tényleg.
Én nem teljesen ilyen újratalálkozásra számítottam, kicsit happy endesebbre vágyakozott a szívem, de meg kell mondjam, így ez sokkal jobban jött ki. Kegyetlen egy világ ez és ezt bele kellett már dörgölni az arcunkba (mármint újra).
Hát remélem Lori szelleme téma meg nem tér vissza többet, de úgy sincs ilyen mázlink.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.04. 19:57:02

totál igaz, hogy Carl marha nagyot fejlődött, konkrétan most ő a legjobb ebben az évadban.

És a rész is bitang jó volt!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása