Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Oscar bácsi nem gyütt, pedig kellett volna

2013.02.24. 06:00 Gevin

Hogyan is lehetne komolyan venni egy olyan ceremóniát, Ámerika legrangosabb (és -hangosabb) díjátadóját, egy több millió dollárból tető alá hozott, csillogó-villogó show-t, amelynek díja vagy egy tucat, gyakorlatilag az átlagból toronymagasan kiemelkedő, elit színészóriást került el látványosan, ha az aranyszoborról volt szó. Gondolom már minden olvasónak eszébe ötlött néhány név, néhány kellemetlen odaítélés és felesleges jelölés...

oscarbacsi.jpg

A 85. gála küszöbén összeszedtük az általunk legfelháborítóbbnak tartott "nem oscar-díjakat", azaz "nem nyerteseket", akiknek neve gyakorlatilag már egybeforrt a filmgyártással, a nagybetűs színészettel, és az aranyból öntözött bácsi mégsem tette náluk tiszteletét. És arról sem hallgatunk, hogy melyek azok a filmek és alakítások, amely miatt mindenképp járt volna egy aranyba öntött elismerés.

De hát Tugg Speedman már 2008-ban megmondta a tutit: "..az egész csak politika, kampányolni kell."

B pitt Fightclub.jpgBrad Pitt

DiCaprio mellett még mindig az A-listás színészek egyik, a korral nemesedő éllovasa, akinek annyi klasszikus, kiváló alakítás van a puttonyában, amiből adódóan egyenesen megbocsáthatatlan SZÉGYEN, hogy soha nem nyert még Oscart. Ha visszaemlékezünk arra a cinikus és arrogáns karizmára, amit egy bizonyos harccal foglalkozó klubban művelt, vagy miként nyomozott egy mániákus sorozatgyilkos után, de még csak nem is kell feltétlenül ilyen messzire utaznunk a múltban, hiszen eljátszott egy visszafelé öregedő embert, és a baseball-on belül is megmutatta milyen az eltökéltség majdnem tökéletes módja.

Holtbiztos Oscar, Gevin szerint: Harcosok Klubja, Benjamin Button különös élete, Interjú a vámpírral, Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford, 12 majom

JM: Brad Pitt kitűnő példája annak, amikor egy közepesen tehetséges színészből sok gyakorlással és megannyi ambícióval, korosztályának egyik legnagyobb alakjává tud fejlődni valaki. A 12 majom című film idejében Pitt még fiatal volt és tapasztalatlan, fejmozgásai, gesztusai még abszolút kiforratlanok voltak és nyersek, melyek ennél a filmnél még ugyan elképesztő nagy előnyt jelentettek, nem úgy mint a hasonló korabeli művei esetében, ahol rengetegszer láthattuk tőle ugyanazt a gesztust. Aztán, egyszer csak történt valami, és ez az ember elkezdett fejlődni, amely egészen odáig ment, hogy végül utánozhatatlanul sikerült megformálnia a vadnyugat megkeseredett revolverhősét, Jesse Jamest. Véleményem szerint, Brad Pitt legösszeszedettebb és legkomplexebb alakítása volt ez, így ha másért nem is, de emiatt mindenképpen megérdemelte volna az elismerést.

Holtbiztos Oscar, JohnnyMoore szerint: Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford és a 12 majom miatt mindenképpen.

deppfélelem.jpgJohnny Depp

Vitathatatlan tény, hogy Depp az utóbbi években nem igazán erőltette meg magát, de színészi kvalitása, hatalmassága megkérdőjelezhetetlen. Alakításai nélkül rengeteg produkció vált volna soványabbá, mint ami. Tehetsége egyedülállóvá, szexszimbolummá és természetesen pofátlanul gazdaggá tette. Megmosolyogtató, hogy karrierjét a klasszikussá vált horrorban, a Rémálom az Elm utcában-ban kezdte, aztán odáig verekedte magát, hogy manapság nélküle szinte nem létezhetnének kalózok a Karib-tengeren - legalábbis nem háromszor.

Holtbiztos Oscar, Gevin szerint: Betépve, Ollókezű Edward, Fedőneve: Donnie Brasco

JM: Nem igazán vannak értelmes és elfogadható válaszok arra a kérdésre, hogy miért nincsen még mindig Oscar-díja ennek az embernek, különösen annak tekintetében nincsenek válaszok, hogy már nálánál sokkal tehetségtelenebb és semmirekellőbb arcok is kaptak elismerést az Akadémiától, akik nemhogy nem érdemeltek volna díjat, de még egy budapesti pinceszínházba sem vették volna fel őket, ha felvételiztek volna. Pedig aztán Johnny Depp sokoldalú színésznek mondható. Őrülteket, idegzavaros karaktereket és mentálisan zavarodott figurákat kiválóan szokta hozni, ezért alakította például kiválóan a gonzo újságírás pápáját is, Hunter S. Thompsont. Minden szerepe közül talán ez volt a legvalósághűbb és leginkább realista alakítás, amely minimum Oscart érdemelt volna. Szégyellheti magát az egész Akadémia, hogy eddig mellőzte őt.

Holtbiztos Oscar JohnnyMoore szerint: Félelem és reszketés Las Vegasban és a Halott ember.

Dicapriokapjel.jpgLeonardo DiCaprio

Hosszú ideig a Titanic nyálgépének bélyegzett ifjoncról senki el sem tudta volna képzelni, hogy valaha a legkeresettebb és legnívósabb színészek táborában bérelt és betonbiztos helyet foglal majd el. Pedig már jóval a hajókatasztrófa előtt tanúbizonyságot tett róla, hogy nem csak holmi egyszer használatos, ügyeletes szerelmes szépfiú ő, akinek volt egy jó éve és viszlát. Manapság néhány évnyi visszavonulást rebesget, ami remélhetőleg nem nyúlik túl hosszú távra, mert a legígéretesebb mozikban általában elsőként szerepel a castingolható főszereplők listáján.

Holtbiztos Oscar, Gevin szerint: Egy kosaras naplója, Kapj el, ha tudsz, A tégla

JM: Leonardo DiCaprio is ugyanabban a bakancsban jár, mint Brad Pitt. Ő is egy középszerű tinibálványként indult valamikor, amelyből végül aztán sikerült annyira felfejlődnie, hogy mára már egyenesen Martin Scorsese favorit színészévé  vált — ezzel is leváltva ugye a nem kis tehetségű Robert DeNirót. Nézetem szerint DiCaprio élete eddigi legkiemelkedőbb alakítását az Aviatorban nyújtotta, mely kijelentésemet talán még Hollywoodban is elismerik, ám sajnos mégsem tudták eleddig díjjal jutalmazni a viszonylag gyengécske rendezések miatt. Jó, persze, ez nyilván nem DiCaprio hibája volt, de sajnos mégis ő issza meg ennek a levét, mert hát ugyebár nincsen Oscarja, egyelőre…

Holtbiztos Oscar JohnnyMoore szerint: Aviator, Gilbert Grape (bár itt fullba' nyomta a kretént) és a Véres gyémántban nyújtott alakításáért.

gary-oldman-leon.jpgGary Oldman

Öreg, rutinos róka ő már a maga 55 évével, akinek szégyenszemre mindössze egyetlenegyszer volt egyáltalán lehetősége (!), arra, hogy Oscar-t nyerhessen. Pedig betonbiztos karakterszínész, aki már temérdek produkciót megjárva adott néhány felejthetetlen alakítást a filmvilágnak.

Holtbiztos Oscar, Gevin szerint: Leon, a profi, Az ötödik elem, Suszter, Szabó, Baka, Kém

JM: Ha elmebeteg karakterekhez kell emberanyagot keresni, akkor Gary Oldman mindig ott van tarsolyban. Sok szerepét imádom, például szeretem a Tiszta románc stricijeként, Drakula grófként, de amit a Tony Scott-féle The Hire: Beat The Devilben művel, abban benne van minden, amit Gary Oldmanről tudni érdemes. A helyzet az, hogy magát az ördögöt így megformálni még Al Pacinonak sem sikerült, pedig ő sem volt semmi, valljuk be. Már nagyon régóta birtokolnia kellene egy szobrocskát.

Holtbiztos Oscar, JohnnyMoore szerint: a Tiszta Románc és a Drakula miatt mindenképpen, de én adnék neki egyet a The Hire: Beat the Devil című BMW-reklámfilmben nyújtott alakításáért is.

jimcarreyace-ventura.jpgJim Carrey

Sosem volt divat Hollywood-ban vígjátékszerepkörért, maximális nevettető szórakoztatásért díjakat dobálni. Ez eleve elhibázott elv (szerintem mindenképp, mert legalább annyira volna létjogosultsága, mint a drámai szerepeknek), és ha végre egyszer ez megváltozna, akkor a gumiarcú fickónak egy életműdíj abszolválása egyöntetűen kijárna. És ha valaki azt gondolná, hogy mindenki Ace Venturája csak erre képes, annak ajánlom a filmográfiájának végigböngészését. De egyébként is: az emberek nevettetésének érdeme az egyik legnagyobb kincs. Illene megbecsülni.

Holtbiztos Oscar, Gevin szerint: Ace Ventura - Állati nyomozó, A maszk, Truman Show

Holtbiztos Oscar, JohnnyMoore szerint: Nézetem szerint, Jim Carrey nem érdemel Oscart. :D

brucewillisdiehard.jpgBruce Willis

Ahogy vígjátékot, úgy többnyire akciófilmet sem méltat az akadémia, de gondoljunk csak bele: John McClane-ből mára egy kibaszott ikon lett. Bruce Willis szúrós tekintete, összehúzott szemhéja és fénylő kopasz feje töltényekkel lőtte bele magát az akciófilmipar robbanásoktól bűzlő atmoszférájába. De ugyanakkor felejthetetlen filmekben játszott el többrétegű karaktereket - például egy kimondhatatlan nevű rendező pályának felívelése sem csak számára volt kifizetődő.

Holtbiztos Oscar, Gevin szerint: Hatodik Érzék, A sebezhetetlen, Die Hard, Az utolsó cserkész

Holtbiztos Oscar, JohnnyMoore szerint: Nézetem szerint, Bruce Willis nem érdemel Oscart. :D

edwardnortonX.jpgEdward Norton

Nem az a fajta fickó, aki minden szart elvállal. Szerencsére. Talán épp ezért emlékezetesek jobbára azok a figurák, amelyeket megtestesít a vásznon. Legyen az egy náci elveket valló elítélt, egy illegális klub alapítótagja, vagy egy börtönviselt, simlis szerencsejáték-függő csaló.

Holtbiztos Oscar, Gevin szerint: Amerikai História X, Harcosok Klubja, Pókerarcok

JM: Generációjának legnagyobb színésze lehetne, ha végre lenne egy producer, aki felismerné benne a lehetőséget. Ugyan szerettem a Harcosok klubjában és nagyon jónak tartottam az Amerikai História X-ben is, de valahogy rám mindig is az Utolsó éjjel Montgomeryjeként tett hatást. Abban a filmben Spike Lee kihozta belőle tehetségének egy kis darabkáját, bár szerintem Edward Nortonban még ennél sokkal több puskapor lenne, ha valaki végre "ellőné őt". Járna neki egy díj mindenképpen.

Holtbiztos Oscar, JohnnyMoore szerint: Utolsó Éjjel.

judelawellenség.jpgJude Law

Hihetetlen, hogy mindössze két nyamvadt Oscar-jelölése van. És ezt most nem azért mondom, mert elvakult rajongója lennék (hiszen koránt sincs így), de óriási alakítások birtokában van. Ott van Andrew Niccol sci-fi varázslata, a párkapcsolati torpedó, amelynek kulcsfontosságú résztvevője, vagy egy igazi nihilista élvhajhász megformálása.

Holtbiztos Oscar, Gevin szerint: Gattaca, Közelebb, A Tehetséges Mr. Ripley

JM: Jude Law az a színész, aki eddig még csak másodhegedűsként mutathatta meg, hogy mit tud valójában, de sajnos még azért sem kapott jutalmat. A magam részéről egyetlen filmben tett alakítása miatt adnék neki Oscart, ez pedig az Ellenség a kapuknál Vaszilij Zajcevje. Angol színészként szinte tökéletes pontossággal játszotta el az orosz néplélek keserédes létét és végtelen kitartását. Kellene neki már valami nagyobb elismerés.

Holtbiztos Oscar, JohnnyMoore szerint: Ellenség a kapuknál;

mickeyrourkewrestler.jpgMickey Rourke

Rourke karrierje leginkább szétcseszett arcszerkezetéhez hasonlítható. Nem biztos, hogy maradéktalanul meghatározható színészi zsenialitása, de fénypontjai voltak bőven a pályafutása során. A sors fintora, hogy a kvázi utolsó esélyként, a legtöbb jelölést begyűjtő Wrestler-béli alakításával minden díjátadón besöpörte a szobrokat, kivéve az Oscaron. Hullámvölgyei, és mélypontjai legmélyebb bugyraiból azonban mindig megcsillan néhány fénycsóva, mely tehetségétől izzik.

Holtbiztos Oscar, Gevin szerint: A pankrátor, Sin City - A bűn városa

Holtbiztos Oscar, JohnnyMoore szerint: Nézetem szerint Mickey Rourke nem érdemel Oscart. :)

melgibsonrettenthetetlen.jpgMel Gibson

Létjogosultsága ebben a felsorolásban elmaradhatatlan. Igaz, hogy ő már büszkélkedhet két darab aranyszoborral, amit rendezőként sikerült elérnie, de színészi karrierje is bőven magában foglal néhány olyan erőteljes alakítást, amiért nyilvánvalóan megérdemelné az akadémia díját. A filmszakma meghatározó alakja, hiába vedel és halmoz botrányt botrányra a magánéletében, karizmája és tehetsége máig meghatározó. Nem véletlenül tért vissza a kamera elé.

JM: Sok film miatt érdemelne hátba veregetést Mel Gibson, ám részemről mégis a Franco Zeffirelli-féle Hamlet címszerepének eljátszásáért érdemelte volna meg az elismerést. Ebben a filmben tökéletesen előadta Hamlet szerepét, melyet elsősorban annak köszönhetett, hogy ő maga a való életében is olyan, akárcsak Hamlet. Gibson is hasonlóan a dán királyfihoz, az erkölcsi dilemmák rabja és saját ügyei súlyának cipelője, mely attitűd kihozza belőle a szenvedélyt, amely aztán roppant módon szembetűnik az alakításaiban és az életében. Kitűnő rendező, kitűnő színész, tehát tényleg nagyon komolyan járna már neki egy színészi Oscar is. (Persze, ezt soha a büdös életben nem fogja megkapni, kivéve akkor, ha a világ teljesen a feje tetejére áll és az ellenkező irányba kezd el haladni.)

Holtbiztos Oscar, Gevin szerint: A rettenthetetlen, Váltságdíj, A hódkóros

Holtbiztos Oscar, JohnnyMoore szerint: Hamlet

Minden bizonnyal akadnak még szép számmal potenciális jelöltek, akik nem abszolválták az akadémiai aranyrögöt, de mi most a fent felsoroltakat tartottuk érdemesnek mindenképp kiemelni. Amennyiben azonban úgy érzed, hogy fájdalmas hiányt szenved a poszt bizonyos nevekből, tedd meg kérlek, hogy kommentben kiegészítesz minket. Egyébként meg az itt olvasatható sorok mind vita tárgyát képez(het)ik, így ellenkezni, klaviatúrával a kézben bólogatni avagy bárminemű témába vágó, attól homlokegyenest nem elrugaszkodó véleményt formálni természetesen megengedett. És akkor sem csapjuk le az illető kezét egy baltával (miután vérvörös szemekkel IP-cím alapján lenyomozzuk azt a bizonyost - komoly szakemberekkel vagyunk körülvéve kérem szépen) ha megosztja a mostani gálával kapcsolatos tippjeit.

komment

Címkék: elmélkedés díjátadó

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr835094724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2013.02.24. 09:26:22

Amíg Johnny Depp nem kap szobrot, hiteltelen és nevetséges ez az egész. Amúgy én a Sweeney Toddért is hozzávágnék egyet.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2013.02.24. 10:06:15

Jó kis dolog ez, mondjuk ilyen listán mit keres Carrey Willis és Law azt nem vágom, srácok nemá :D. Nekem is leginkább Pitt és Depp díjának hiánya cseszi fel az agyam, de Oldman is megérdemelné már, DiCaprio pláne.

DE! Remélem utánaolvastatok, hogy amikor ők speciel nem nyertek, akkor kik vitték el a szobrot? A Harcosok klubja idején konkrétan egy Kevin Spacey nevű fazon az Amerikai Szépségért, a 12 majom idéjen szintén ez a jóember csak a Közönséges bűnözőkért.
Depp esetében a Félelem és reszketésnél Tom Hanks nyert a Ryan közlegényért (ugyanez Nortonnál), a Sweeney Toddnál Daniel Day Lewis. Nem sorolom fel az összes esetet, csak lássátok, hogy nem mindig született rossz döntés. Ettől függetlenül az egész Oscar a nyalizásról szól. Ebben az évben meg Joaquim Phoenix lesz méltatlanul mellőzve, pedig amit a Masterben művel... szóval ez van.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2013.02.24. 11:19:24

@Swarm: például azért, mert Carrey a világ egyik legjobb vígjátékszínésze, de más műfajban is meglepően jó :)

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2013.02.24. 12:04:19

@Dr.Jones: Az tény, de egy Ace Venturáért Oscart kapni... azzal az Oscar nevettetné ki magát. A Truman show-ért, de leginkább Az ember a holdon miatt jelöltem volna, mert ott tényleg bitang amit művel.

Amúgy Tom Hanks nem is kapott a Ryan közlegényért, azt benéztem, akkor Robero Benginit díjazták.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2013.02.24. 12:44:26

@Swarm: Az oscar így is minden évben kinevetteti magát :)

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2013.02.24. 12:45:44

Nézetem szerint nem csak az érdemel oscart, aki tud sírni, vagy nyomni a kretént, esetleg meleget játszani :D

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2013.02.24. 12:47:06

(Bár Jim Carrey ezt mindet tudja...)

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2013.02.24. 13:10:53

@Dr.Jones: Attól még ez a legnagyobb filmes elismerés és ez így is lesz még nagyon sokáig.

Szerintük sem, csak ezeket egy fokkal nehezebb eljáttszani, mint egy akcióhőst vagy egy átlag vígjáték karaktert. Amúgy előnyben vannak az életrajzi figurák, az elcsúfított nők meg a szociopaták is :D

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2013.02.24. 14:51:43

@Swarm: Úgy, ahogy van batár nagy hülyeségnek tartom azt, amit Jones is írt, hogy aki tud sírni, nyomni a kretént, meg homokost játszani azt halmozzuk el díjakkal, de aki úgy megnevetteti a nézőt, hogy taknya nyála egybefolyik az egy százszor könnyebb dolog. Aha. Hány vígjáték képes manapság erre? Hány színészt jegyzel meg egy vígjátékból?

Attól, hogy az Oscar kiépítette magának azt a trendet, hogy kizárólag általuk meghatározott szerepekért, (meleg, zsidó, nyomorék, lelkileg elgyötört, avagy csóróként küzdő, függő) ad már csak manapság díjat, még nem biztos, hogy az úgy van rendjén.

Lehet, hogy könnyebb eljátszani egy akcióhőst (bár attól függ kinek, ez megint csak színésztől függ), de úgy eljátszani, ahogy azt teszem azt Bruce Willis csinálja, hogy egy kibaszott ikont farag bizonyos karaktereiből, nem hiszem, hogy sokan tudnák utána csinálni. Nyilván most nem fogom azt mondani, hogy azonnal Oscart Stallonenak, Schwarzinak meg Van Damme-nak, de remélem mindenki érti mire gondolok.

Amúgy meg ott a Sebezhetetlen, a Hatodik érzék, amiért Willis egyértelműen megérdemelné, mint komolyabb szerep (ha már Swarm kolléga arra világított rá). Carrey-nél meg ott van az Egy makulátlan elme örök ragyogása. Akkor miről beszélünk?!

Lavmitendor 2013.02.24. 15:12:00

Jim Carrey-nek én a Csodálatos elme örök ragyogásáért adtam volna oda. Nagyon szeretem mint nevettető, de hatalmas potenciál lenne benne mint drámai színész, de igazából már ő is kezd kiöregedni.

DiCapriot miért mellőzték a Django-nál azt sose fogom felfogni, ahogy azt sem, hogy David Fincher korábbi filmjeit hogy a picsába nem jelölték semmire. A Hetedik és a Harcosok Klubja is mond korszakalkotóak de semmi...

Amúgy én már évek óta felkeresem a jelöltek közül a kedvenceimet (idén pl Tarantinoért és Waltzért szorítok, gondolom teljesen hiába) a többit meg leszarom. Unalmas már, hogy mindenhol erről beszélnek, de olyan stílusban mintha valami lóversenyről lenne szó. Itt nem került elő, de sokszor hallom ezt "Ha eddig nem kapta meg, akkor most már megérdemelné..." Mire fel? Nem azt kell nézni, hogy egy művész eddig mit tett le az asztalra, hanem ebben az évben. Ha Spielberg kap Oscar-t ne azért már egy ideje mellőzik, hanem mert a legtöbb ember szerint a Lincoln-ban legjobb a rendezés. És évek óta azt érzem, hogy egyáltalán nem azok kapják akik megérdemlik.

Lavmitendor 2013.02.24. 15:12:34

* Bocs, Makulátlan elme, elbasztam. :D

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2013.02.24. 15:20:45

@Lavmitendor: "Mire fel? Nem azt kell nézni, hogy egy művész eddig mit tett le az asztalra, hanem ebben az évben. Ha Spielberg kap Oscar-t ne azért már egy ideje mellőzik, hanem mert a legtöbb ember szerint a Lincoln-ban legjobb a rendezés. És évek óta azt érzem, hogy egyáltalán nem azok kapják akik megérdemlik. "

Ezt nagyon jól látod. Akkor adjanak egyszer életműdíjat, hadd örüljön az illető és annyi. Ez a legnagyobb idiótaság szerintem is, amikor késve odaadják valami olyan filmért, amiben fele olyan jól sem játszott (vagy nem olyan jó a rendezés), mint amiért előtte cseszték odaítélni az illetőnek.

Meg én azt sem értem, hogyha valaki bitang jó karakterszínész, akkor az ne kapjon díjat, mert csak egy meghatározott témakörbe illik?! Ugyan már...az adott filmet és alakítást kell nézni, ahogy Lavmitendor írja, nem pedig azt, hogy "dehát abban meg abban a filmben szar volt".

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2013.02.24. 17:25:11

@Gevin: Pedig Jones nem írt hülyeséget, csak ez egy véglet. Willis jó színész, de én akkor sem adtam volna neki semmiért. Carrey-nek talán, ahogy mondtam az Ember a Holdon miatt.
Az életmű szarsággal tökéletesen egyetértek, a legjobb példa a közelmúltból Jeff Bridges.

@Lavmitendor: A Djangoért én is szorítok, és speciel arra több, mint reális esély van, hogy a forgatókönyv díját bezsebelje. (qrvára kijárna már Tarantinonak) És Waltz sem esélytelen.

Lavmitendor 2013.02.24. 17:27:55

Hát amikor a Bombák földjén elvitte előle, majdnem elsírtam magamat. Sokan megfognak kövezni, de közel se tartom én azt a filmet olyan zseniálisnak. A Becstelen Brigantyk, vagy akár a District 9 sokkal jobban megérdemelte volna.

Waltz-al az a baj, hogy nagyon sokan azt mondják kb. copy-paste alakítást csinált, ami szerintem nem igaz. A doktor karaktere merőben más mint Landáé. Sok dologban különböznek és szerintem sok oldalról más játékot követel meg. De sajnos nem én ülök ott és szavazgatok. :)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.02.24. 21:28:19

+ Joaquin Phoenix, Tom Cruise, Stallone (igen a Rockyért),

A cikkben írottakkal is egyetértek ;)

Roden 2013.02.25. 08:04:19

Azért Jim Carrey-nél ne felejtsük el A 23-as számot ha már a drámai színészetről van szó, bár nekem ő mindig is Ace, a merész marad :)
Ezen kívül az ikonok közül szerintem nem hagyhatjuk ki Schwarzit, ő megérdemelne egy szobrot azért a sok karakterért, akiket bevésett az agyunkba - hiszen ki ne tudná, ki az a Terminator, Conan, vagy a csávó-a-Ragadozóból.

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2013.02.25. 12:00:42

@Roden: Gondolkodtam a 23-as szám megemlítésén, de egyrészt szerintem akkor inkább már a Makulátlan elme örök ragyogása, másrészt Carrey nekem is egyértelműen a vígjátékszerepeiért égett bele a tudatomba.

Schwarzi.... hát, mosolyra húzódik a szám, de mondjuk valami tiszteletbeli díj kijárna neki valóban.

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2013.02.25. 13:59:18

És megvannak a 85. Oscar-nyertesek.

A 24 díjból 15-öt találtam el, ami rosszabb, mint tavaly volt (akkor 18-as volt a szelvényem), de hát nem sejtettem, hogy Emmanuelle Riva-tól pont a szülinapján veszik el az Oscart, ZD 30 egy darab díjat kapar csak magának, illetőlegesen, hogy Waltz-ot rövid időn belül újra jutalmazzák mellékszereplésért - de legalább ez utóbbinak örülök.

cszn · http://cszn83.blogspot.com/ 2013.02.26. 11:57:21

De hiszen az egész pont úgy van kitalálva, hogy minél többet lehessen róla vitázni és írni. A gépezet része. Hát ki mondja azt meg, hogy nincs egy évben két film ami rohadtul kiemelkedik a mezőnyből? Hogy nincs adott esetben három hihetetlen jó alakítás? Hogy nincs olyan év amikor semelyik amerikai film nem érdemelne különösebb elismerést? Én maximum elmosolyodni szoktam a hülye díjazásokon.

Egyébként meg csatlakozom az oscart Jim Carreynek táborhoz, méghozzá a Makulátlan elme... miatt. De az Ember a holdon és a Truman Show is kiemelkedően jó alakítás volt. Ace Ventura meg gyerekkori kedvenc.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása