Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

2012/13 új sorozatok: FOX

2012.09.02. 08:10 Evana

Nem is tudom, mit mondjak így elöljáróban. Valahogy, ha a FOX-ra gondolok, akkor nem szitkomok jutnak eszembe (persze ennek az is lehet az oka, hogy amúgy nem gyakran nézek szitkomokat), most mégis inkább ezzel készült a csatorna. A három új, őszi sorozatából kettő is a komédia világába visz minket. Továbbá így a nagy orvosos sorozatuk, a House vége után, újra "orvososdival" próbálkoznak, ez lenne az idei ajánlatuk dráma vonalon.

Ben and Kate

The Mindy Project

The Mob Doctor 

(tovább, tovább, tovább!)

komment

Címkék: sorozat fox 2012/13

2012/13 új sorozatok: NBC

2012.09.02. 07:00 Evana

Oh NBC, áldott legyen a neved, mert Eric Kripke. Igen, bizony, az isten (vagy hát legalábbis a Supernatural fanok istene, amiért 7 évvel ezelőtt elhozta a Winchester testvérek történetét :D) új sorozattal jelentkezik idén. Persze, attól, hogy Kripke, még nem 100%-osan biztos a siker, de azért bizakodhatunk. Egyébként hat újonccal ismerkedhetünk meg ősszel, két drámával (köztük ugye a Kripke által kreált poszt-apokaliptikus sorozat), valamint négy komédiával, amiből kettőnek (Animal Practice és Go On) lement a pilotja augusztusban. Na akkor adjunk a részleteknek:

Animal Practice

Chicago Fire

Go On

Guys With Kids

Revolution

The New Normal 

(szokásosan nyomjunk arra a "fránya" továbbra :P)

komment

Címkék: sorozat nbc 2012/13

Mesék, amiken felnőttünk: Dióhéjban - első adag

2012.09.01. 10:00 Gevin

Kacsamesék - Duck Tales

Hú-ú. Azóta sincs jó kaland-rajzfilmsorozat. A szemtelenül gazdag Dagobert bácsi, akinek dollár volt a jele az oviban, a kölykök (Niki, Tiki, Viki!) és persze a mindig balfa*z (12-es karika) Quack kapitány. Amikor úgy keltél fel az összes szombat-vasárnap reggel, hogy tudtad van mit nézni a tévében. Már a főcímdal akkora hangulatba bódít, hogy alig várod ezúttal Dagobert mekkora zűrbe keveredik majd. Aztán jönnek a fiúk, hoznak pár spéci kütyüt, közben Quack kapitány a lehető legvalószínűtlenebb manőverrel leteszi a gépet és közösen mentik meg a pöttöm-főnököt valamelyik eszeveszett fő gonosz karmai közül, de csak éppen-hogy, azért legyen miért izgulni. A Duck Tales (ejtsd: Dáktélsz) humora egyébként még mindig zseniális: csipkelődő, aranyos és gyermeki, amit a szinkronhangok minőségien dobnak fel. Az összes rész csordultig van töltve kalanddal a lehető legváltozatosabb helyszíneken (Sivatag, Antarktisz, elég csak a főcímben felbukkanó a képeket figyelni), tehát idő sose volt unatkozni abban a huszonakárhány percben. Amellett pedig, hogy mindig képes elszórakoztatni, a készítők ügyeskedve csentek bele némi mondanivalót, afféle titkos adalékot, amit nem úgy szúrsz ki, ahogy manapság megrágják és majdnem le is nyelik helyetted (mármint izé, a gyerekek helyett), hanem szépen és könnyedén olvad bele a környezetbe. Hatalmas klasszikus, felnőtt fejjel is üvöltöm a refrént. Itt az élet hurrikán...Hú-ú.

komment

Címkék: dióhéjban mesék amiken felnőttünk

2012/13 új sorozatok: CBS

2012.09.01. 08:45 Evana

Eww, ebben az évben a csatorna úgy döntött, hogy engem nem szeretne lenyűgözni. Vagyis hát, ahogy nézem a kínálatot, nem igazán az én ízlésemnek kedvez. Persze az én finnyásságom (istenem, de gyönyörű szó) még ne tántorítson el senkit. A CBS négy újdonsággal készült az őszre, egy szitkom és három dráma, és mind tele nagy nevekkel, ismerős és népszerű arcokkal. Lássuk hát:

Elementary

Made In Jersey

Partners

Vegas 

(a tovább mögött pedig kicsit részletesebben)

komment

Címkék: sorozat cbs 2012/13

2012/13 új sorozatok: CW

2012.09.01. 06:55 Evana

A CW ismét csak a bevált (oké, ez a szó érdekes, ha a tavalyi új sorozatokat nézem a csatornán, és hogy mik éltek túl) módszerhez nyúl, és hozza a természetfelettit. Persze nem csak természetfelettit hoz, de azért lássuk be, ez valamennyire az arculatává vált a csatornának. Nem mintha bánnám, mert bírom a főnököt, Mark Pedowitz-ot (na jó, lehet elfogult vagyok vele szemben, hisz őrült Supernatural fan vagyok, és bizony ő is, szerintem ha rajta múlna, sose lenne vége a sorozatnak), mert azért igenis mer kicsit bevállalósabb lenni, na meg hát nem utolsó sorban egyáltalán nem rejti véka alá véleményét, ami igazán tetszik. (Jólvanna', nem tehetek róla, buzog bennem a supnatos vér, ha Mark-ra gondolok. :D) Őszre három új sorozattal készül a csatorna, ebből... oké, ha úgy nézem nincs is természetfelettis téma egyikben sem, csak amolyan beütés van. Igen, konkrétan most ezzel a félmondattal totál leromboltam az addig írt 9 sort... na jó, inkább nézzük a listát:

Arrow

Beauty and the Beast

Emily Owens, M.D.

(igen, igen, a tovább mögött részletesebben)

komment

Címkék: sorozat cw 2012/13

2012/13 új sorozatok: ABC

2012.08.31. 09:45 Evana

Ebben az évben az ABC négy újdonságot hoz el nekünk ősszel. Egy nem hétköznapi szitkom és három dráma gyarapítja ősztől a csatorna műsorrendjét (valamint életünket). A miket, kiket, miérteket, hogyanokat pedig a négy sorozatról, név szerint...

666 Park Avenue

Last Resort

Nashville

The Neighbors  ...a tovább mögött találjátok.

komment

Címkék: sorozat abc 2012/13

2012/13 szezon: visszatérő sorozatok

2012.08.31. 06:10 Evana

Igen, igen, újra eljött az ősz (vagy legalábbis egyenlőre a nyár vége biztosan), mindenki fellélegezhet, hogy igen kibírta, túlélte a nyári szünetet. Tudom, hogy éppen csak mindenki kihúzta valahogy az őszi sorozatok következő évadjáig, nézve minimum 43 midseason sorozatot. De nem kell már sokat várni. A tovább mögötti listában mindenki megtalálhatja az általa nézett sorozatot és a következő szezonjának premierdátumát, csatornákra bontva (csak ahogy tavaly is), ezzel akár elkezdve egy visszaszámlálást az adott dátumig. (Hacsak nem olyan jól értesült mindenki, mint én, hogy azonnal a premierdátum bejelentése után tudom, hány másodpercet kell még várnom, így aztán jómagam már hónapok óta számolok vissza. De persze én elvetemült sorozatnéző vagyok. :D)

komment

Címkék: sorozat 2012/13

Dióhéjban: The Raid: Redemption, Magic Mike, The Tall Man

2012.08.30. 07:10 Gevin

The Raid: Redemption (2011)

The Raid írás.pngNos, a helyzet az, hogy Gareth Evans író-rendező elképesztően ért a feszültségkeltéshez, illetve pontosabban a feszült, suspense-től magasba pörgetett szívritmusszabályzáshoz. A Raid-ben ugyanis ezek a legpengébb, karfamarkolós pillanatok adják az esszenciát, amelyek konkrétan kenterbe verik az amúgy látványos és brutális koreográfiával készült harcsnitteket - legyen az tomboló tűzpárbaj vagy vérmocskos kungfu a szűk folyosókon szablyákkal és egyéb mozdítható tárgyakkal. Evans az első perctől kezdődően pumpálja az adrenalint a néző kitágult pupilláiba, heves izgalmi faktorát pedig csak akkor cseréli némi pihenőre, ha a történettel szeretne behatóbban foglalkozni azon túl, hogy mindenki a másik nyakára menne. A baj az, hogy jóformán előbb ismernénk meg a karaktereket az ütésük stílusáról, mint sem az arcmimikájukról, ezért a dramaturgia birizgálása sem megy mélyebbre a felszínnél. A felszínen pedig a bunyó van, mindenki azért jött, úgyhogy a többit hanyagolni illene, hiszen a harcművészeti produkciók egy afféle mekkájával találkozhatunk a Raid "személyében". Gyors, eszelős, erőszakos, izgalmas és csonttörő az egész oda-meg-vissza baszás, amit ez az indonéz bagázs itt másfél órában leművel. De pont ez a hézag, amikor a szereplőkkel együtt lihegve a néző is kissé kifárad a rengeteg ütéstől és rúgástól, akkor megérzi, hogy már koránt sem oly' szórakoztató és élvezetes ez az egész, mint az első háromnegyed órában. A végére elfárad, de nagyon helyesen nem is húzzák sokáig. 7/10

komment

Címkék: akció vígjáték dráma filmkritika dióhéjban

Speed Racer – Totál turbó (2008)

2012.08.29. 15:45 Dr.Jones

A színek világuralomra törnek

A Wachowski-tesók azon művészek közé tartoznak, akik szüntelenül keresik a kihívásokat, és nagy ívben tesznek rá, ha néhanapján melléfognak egy-egy művükkel. Erősen vizuális beállítottságuknál és példaértékű odaadásuknál, igyekezetüknél fogva pedig a ’60-as évek egyik népszerű animesorozata, a Speed Racer mozivásznakra álmodott filmváltozata sem kerülhetett volna hozzáértőbb és gondoskodóbb kezekbe az övéknél.

speed_racer_1.jpg

komment

Címkék: akció családi filmkritika 8/10

Poszterek vegyesen

2012.08.28. 10:10 Dr.Jones

Mert jól néznek ki. 

poster1208_1.jpg

komment

Címkék: fun poster

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása