Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

A Sötét Lovag: Felemelkedés / The Dark Knight Rises (2012)

2012.07.28. 20:31 Gevin

Bevallom eléggé kezdett megzavarni, sőt, inkább felidegesíteni az a fajta elmérgesedett hisztéria, amely erőteljesen rányomta bélyegét a trilógiára - és kifejezetten a befejező epizódra. Egyre többen vallják, hogy Nolan filmjei sterilek, érzelmileg üresek, mint egy víz nélküli kád és már-már oda jutottunk, hogy vannak akik rajonganak a rendezéseiért, vannak, akik kifejezetten gyengének, méltatlannak tartják az elismerését, és vannak, akik szolidan, megfontoltan revelálják, hogy kedvelik a műveit, nehogy az első kasztba essenek. De, hogy írjak végre valami lényegeset is, A sötét lovag: Felemelkedés nemcsak, hogy egy kifejezetten jó film, de méltó, szép magas, grandiózus ívű befejezése a trilógiának. És akik szerint ebben a filmben nincs egy tonnányi, expresszív, remekül megfestett érzelem, azok egyenek vattát. De legalábbis szerezzenek be egy szívet.

the-dark-knight-rises-írás1.jpg

14 komment

Címkék: akció batman filmkritika képregény adaptáció 9/10

[REC]³ Génesis (2012)

2012.07.28. 17:15 Dr.Jones

Zombiirónia „mozi minőségben”

Mi a legjobb, ami egy kézi kamerás horrorfilm-sorozat harmadik részével történhet? Természetesen ha a kamerát ripityára törik a huszadik percben, nyakon vágva ezzel a found footage stílust annak összes hatásvadász elemével együtt, s egy vakmerő döntéssel lemondva az első két felvonás sikerreceptjéről - a szüntelen intenzitással generált feszültségről -, helyére pedig vegytiszta iróniát csúsztatva, láncfűrésszel és buzogánnyal veri szét a film mindazt, amit a franchise addig felépített. Nos, a REC harmadik epizódja pontosan ezt teszi. És piszkosul jól áll neki.

rec3_1.jpg

14 komment

Címkék: horror filmkritika 7/10

Mesék, amiken felnőttünk: Roger Nyúl a pácban / Who Framed Roger Rabbit (1988)

2012.07.28. 08:00 Gevin

Roger nagy bajban van: egy befolyásos férfi megölésével vádolják, ráadásul az indíték stimmel, a bizonyítékok is azt sugallják, hogy ő az elkövető. Egyetlen reménye Eddie Valiant (Bob Hoskins) az iszákos magánhekus, akit a múlt szorongat, napról-napra él. Eddie végül kénytelen belemenni a játszmába: tisztázni Rogert, megverekedni a múltjával, és fényt deríteni egy sokkal összetettebb gyilkossági és zsarolási mizériára, mint azt hitte volna.

Simán el lehet adni egy piszkos kis kriminek Robert Zemeckis zseniális rendezését, miközben az valójában egy gyerekeknek szóló matiné darab, de azért több is annál. Gyerekeknek célzott krimi. Persze 8-9 évesen arról se volt fogalmam, hogy pontosan milyen műfajok vannak, de így jó 10-12 év távlatából már látni, hogy milyen gyönyörű bűnügyi történet ez, megbolondítva klasszikus mesefigurákkal. A kíméletlenül bolond és ügyetlen Rogerrel, a kinézetével minden férfit piszkosul felizgató feleségével, Jessicával, és még tucatnyi ismerős rajzfilmalakkal. Az alapfelütés önmagában megér némi dicséretet: a firkák és az emberek közös társadalomba verődése nem is lehetne szebb. Korrupció, rasszizmus és üzleti érdekek mellett azért akad itt Gorilla-verőlegény, fekete-fehér pincérlány, de még Tapsi-Hapsi is beköszön néhány pillanat erejéig - a szivarozó pelenkás maffia-csecsemő már csak hab a tortán.

8 komment

Címkék: animáció filmkritika mesék amiken felnőttünk

Silent Hill - Revelation - előzetes

2012.07.27. 20:05 Gevin

SIlent-Hill-Revelation kép.jpgJones jelenleg több okból kifolyólag nem tud szóhoz jutni, az egyik ez a tréler, a másik majd nemsokára kiderül, de a lényeg, hogy megérkezett a fogcsikorgatós Silent Hill folytatásának két és fél perces előzetese, amely kissé újrahasznosítja az első részt, ugyanakkor rá is tesz jó néhány lapáttal. Az a pár lapát pedig gyönyörűen hátborzongató, morbid lényeket takar, amelyek a tinihorrorok mintapéldányára hasonlító főszereplő fincsi húsát akarják megkóstolni. Ha említésre méltó szereplőt is kéne mondanom, akkor a gyenge túlélő képességéről híres Sean Bean alakítja a leány apukáját, aki fogságba esik. Az első rész para volt. A puskapor ebben is megvan.

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes

Karakterkrimi 2.0 #10

2012.07.27. 07:50 Gevin

"Nehezen barátkozó típus vagyok."

"A munkám meghatározza az életem, egy ideig mégsem vagyok oly' eredményes benne, mint azt szeretném."

karakterkrimi 10.jpg

SEGÍTSÉG a tovább mögött #2.

7 komment

Címkék: karakterkrimi játék

Egy sorozat a sorozatokról: Amerika főműsoridőben

2012.07.26. 13:05 Gevin

A Sorozatjunkie-nak hála akadtam rá erre a felettébb érdekes, interjúszerű sorozatra, amelyben showrunner-ök, színészek, ikonok boncolgatnak bizonyos témákat az amerikai sorozatkészítés berkein belül. Az első részben a független nő a témakör, amelyben többek közt terítékre kerül A férjem védelmében, a Jackie nővér, vagy az egykor hatalmas női rajongás tárgyát képező Szex és New York. Ugyan ez is érdekes, de azért messze nem annyira, mint a második rész, amiben A Ház Urának évtizedről évtizedre való átalakulását, fejlődését helyezik górcső alá. Felemlegetve például Bill Cosbyt, Tony Sopranot, vagy épp Walter Whiteot. És igen: Vince Gilligan és Bryan Cranston is megosztja a saját nézeteit, de a Mad Men sem maradhat ki, hiszen Don Draper is meghatározó pontja a témának. Mégis talán az egyik legérdekesebb nézőpont David Chasé, a Sopranos egyik atyjáé, de rajta kívül is elhangzanak igencsak magvas és szimpatikus gondolatok a műsor folyamán számos készítő, illetve szereplő szájából.

America in primetime B Cranston.jpg

Az AXN-nek hála pedig most mindkét részt megnézhetitek náluk online, magyar felirattal. Nem hiszem, hogy kell ennél több ajánlás annak, akit valaha is vonzott a tévésorozatok világa. Érdemes.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló sorozat

Breaking Bad 5.01 - 5.02

2012.07.26. 08:30 Gevin

Bő két héttel ezelőtt folytatódott a fokozatosan nagyobbra és nagyobbra duzzadó rajongótáborral rendelkező tévés dráma, amit így az utolsó - kettészelt - évadhoz érkezvén egyre fájdalmasabb nyomon követni. Érzelmileg kimerítő az a fajta perszonális dekonstrukció, amelyet a sorozat egyre masszívabban, egyre mélyrehatóbban közvetít. Íme a hétköznapok kisembere, akit megfertőzött a hatalomvágy.

Breaking Bad5x01.png

A tovább után egy kis összegzés arról, hogy a Breaking Bad hol is tart jelenleg, hova is jutott, és hogy merrefelé halad. Tehát spoileres áttekintő következik.

Szólj hozzá!

Címkék: dráma breaking bad sorozatkritika

Batman újranéző

2012.07.25. 11:39 Gevin

A holnaptól esedékes harmadik rész elébe, mert ajánljuk, hogy mindenki nézze újra az első két részt, amihez kritikánk is van, úgyhogy itt az idő feleleveníteni őket. Szóval most a kritikáknál vagy itt lehet vitatkozni, érvelni, kinek miért és melyik a kedvence. Nolan valóban steril rendező? Vagy kiérdemelte az epikus jelzőt? A záródarab körül kreált hype és a körülmények már túlzóak? A befejező részről pedig, amint tudunk beszámolunk, reméljük ti is.

Batman: Kezdődik (Batman Begins)

Batman begins poster1.jpg

22 komment

Címkék: batman

Karakterkrimi 2.0 #8

2012.07.25. 08:00 Gevin

"Az életem tettem fel arra, amit csinálok, de bőven akad akiknek mindez nem tetszik.

Tisztában vagyok vele, hogy áldott jó pofaszerkezettel tisztelt meg a sors."

karakterkrimi 8.jpg

SEGÍTSÉG a tovább mögött. #2!

12 komment

Címkék: karakterkrimi játék

Jégkorszak 4 – Vándorló kontinens / Ice Age: Continental Drift (2012)

2012.07.24. 15:45 Dr.Jones

Nem motkánynak való vidék

A végeláthatatlan, tejfehér jégmezők, hófedte hegycsúcsok és mélyen vájt szurdokok kalandorai visszatértek, hogy a zord és kietlen jégkorszak eme szedett-vedett csordájának imádnivalóan eszement tagjai immár negyedszerre csábítsák egy izgalmakkal és veszéllyel teli, de vidám percekben sem szűkölködő, lebilincselően mesés utazásra a nézőt, 6-tól 106 éves korig.

ice_age_4_1.jpg

2 komment

Címkék: animáció vígjáték filmkritika kaland 7/10

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása