Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

A melankóliába öltöző Superman: The Man of Steel - teaser

2012.07.22. 19:30 Gevin

Man on Steel képteaserhez.jpgAzon kevesek közé tartozom, akik kifejezetten kedvelik Zack Snyder munkásságát (bár a pestisként emlegetett Álomháborút még nem láttam), de még ez sem adott okot arra, hogy az általam bazi unalmasnak és érdektelennek tartott szuperhős legújabb filmre adaptálásának bármilyen figyelmet szenteljek. Aztán most itt van ez az előzetes, ami tele van melankóliával megszórt természetességgel, nagybetűs HANGULATTAL, és egész ígéretesnek tűnő szereplőgárdával. A háttérben pedig Chris Nolan tevékenykedik producerként. Szóval most bajban vagyok..

2 komment

Címkék: előzetes

Prometheus (2012) - egy másik aspektus

2012.07.22. 07:55 Gevin

Prometheus írás 3.jpgMiután zsongó fejjel hagytam el a mozit, és a film képkockái igencsak masszívan beleivódtak az agyféltekéimbe, én is abszolválom a véleményem, amely részben johnnymoore kolléga recenziójára fog reagálni.

Alapvetően egyáltalán nem vártam el, hogy Ridley Scott műve olyan mélységekbe, magasságokba vagy egyáltalán abba a fenyegető atmoszférába fog csatlakozni, amelyet 1979-ben megalkotott egy máig klasszikus horrorsci-fivel. És mégis: a Prometheus egyértelműen nem volna képes megállni a helyét az Alien nélkül, de ezzel egyáltalában semmiféle probléma nincs, hiszen tulajdonképpen az ott felmerülő, ám kibontatlan dolgokat igyekszik ábrázolni. Nyilvánvalóan kapocs, mi több telis-tele van apróbb és nagyobb utalásokkal, amelyek kifejezetten az abban megjelenő, felmerülő formákra koncentrálnak. Ebből a szempontból pedig a Prometheus egy - ha nem is tökéletesen helytálló -, de remek előzményfilm, amely Damon Lindelof által egy picit többet is magában foglal.

93 komment

Címkék: horror filmkritika sci fi 8/10

Mesék, amiken felnőttünk: 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal

2012.07.21. 08:30 Dr.Jones

Akár hiszitek, akár nem, ez egy anime. Na jó, ha igazán pontosak akarunk lenni, akkor a spanyol-japán koprodukciós rajzfilm a leghelytállóbb megfogalmazás, de ez mit sem változtat a tényen, miszerint gyerekkorom(runk?) nagy meséinek jó részéhez bizony nem kevés köze volt ázsiai barátainknak.

A sorozat Jules Verne azonos című regénye alapján készült, és bár gondolom, senkinek nem kell bemutatni, azért felvázolom, csak a rend kedvéért. Albionban járunk, ahol egy bizonyos Willy Fog éppen új cselédekre tesz szert a cirkuszból megszökött Tico és Rigodon személyében. Később a klubházban érdekes téma üti fel a fejét a gentleman-ek közt, azon tanakodnak ugyanis, hogy meg lehet-e kerülni a Földet 80 nap alatt? Mindenki nagy meglepetésére Willy bejelenti, hogy még aznap felkerekedik, és pontosan 80 nap múlva visszatér földkörüli útjáról. A klub tagjai pedig fogadást kötnek, hogy ha valóban sikerül Fognak, akkor mindenki kiperkál neki 20.000 fontot.

6 komment

Címkék: rajzfilm anime kaland mesék amiken felnőttünk

Karakterkrimi 2.0 #5

2012.07.20. 08:30 Dr.Jones

Ötödik feladvány:

„Vidám fickónak tartom magam, általában rendkívül jól szórakozom.

Nem sok mindenhez értek, de találtam valamit, amiben tehetséges vagyok.” 

PaintBrush.png

SEGÍTSÉG a tovább után!

15 komment

Címkék: karakterkrimi játék

Dióhéjban: Bikanyak / Rundskop (2012)

2012.07.19. 13:21 Gevin

Michael R. Roskam első nagyjátékfilmje a marhatenyésztés keretein belül a hormonmaffia szürke és borús világába nyújt bepillantást. De ténylegesen csak egy gyors és rövid, felszínes körültekintést engedélyez ennek az egész illegális szervezetnek a működéséről. Középpontjában egy sötét, bűnügyi eset kezd kibontakozni, amely szép lassan kezdi megmérgezni a közegében mozgók életét. Jacky Vanmarsenille-t (Matthias Schoenaerts visszafogott, de annál karizmatikusabb, és expresszív alakításában) pedig magához a bűnügyhöz valójában vajmi kevés szál fűzi, mégis veszélybe sodródik. Ekkor indul meg valami nyugtalan, belső mozgolódás a dramaturgiában. Kezdődik a film. A különböző hormonkészítmények oldatának vetületében Jacky múltja, és kíméletlen traumája kristályosodik ki, amely végighullámozva teszi határozott ívűvé a cselekményt. Keserűen őszinte, és érdekfeszítően baljós. Tulajdonképpen a találó körítést, a marhahúst és az abból élő maffiafigurákat kiradírozva kapjuk meg az igazi értéket, amelyet Roskam produkciója képvisel.

Bikanyak írás 1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: krimi dráma filmkritika 7/10

Karakterkrimi 2.0 #4

2012.07.19. 07:50 Gevin

Negyedik feladvány:

"Bitang nagy fejem van, mit tagadjam.

Az emberek finoman szólva nem kedvelnek".

Karakterkrimi 2.0 4 1.jpg

SEGÍTSÉG a tovább után!

16 komment

Címkék: karakterkrimi játék

The Star Wars Saga - írta borosta

2012.07.18. 15:08 vendegblogger

Egy hétvége alatt ledaráltam a hat Csillagok Háborúja filmet. Most erről a nagy kalandról szeretném veletek megosztani a gondolataimat.

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban...  

Georgelucas SW saga.JPG...élt egy fiatal jedi, nevezzük George Lucasnak. Talán népjobbító szándékból (amit ő bőszen bizonygat, lándzsát törve amellett, hogy filmjeit útmutatásnak szánta az akkoriban hősök nélkül maradt, és ezért felettébb csüggedt átlag amerikainak), vagy csupán zöldhasú barátaiból akart egy valagnyit összeszedni (a bevett szerzői honorárium helyett inkább a bizonytalan, a film anyagi sikerétől függő 40 százalékos bevétel részesedést választotta, a polcokon pedig már a bemutatókor ott voltak a Csillagok Háborúja csecsebecsék) összehozott egy immár epizódok tömkelegén keresztül működőképes történetet. Noha néha döcög a történet, máskor meg önmagát ismétli, mégis emberek millióit térítette a jedi hitre. G. Lucas erre szerényen annyit mond, hogy megtanulta, hogy kell valamit jól elmesélni (mi pedig, ha nem is valljuk be magunknak, arra vágyunk, hogy valaki leüljön az ágyunk mellé és meséljen nekünk, ez esetben ez a szőrös jedi tette meg ezt). Tavalyi évben Ridley Scott készített egy dokumentumsorozatot (amit csak mindenkinek ajánlani tudok) A sciencefiction látnokai címen, melyben a műfaj emblematikus személyiségeiről beszélnek (mindegyiknek 45 perces epizódot áldoznak). Itt enyhe túlzásnak éreztem G. Lucas szerepeltetését, mivel lássuk be, az erőről való hablatyolás inkább tűnik valamilyen távol-keleti filozófia gyorséttermi kiszerelésének, és nem kell hardcore sciencefiction rajongónak lenni, hogy megmondjuk, a sci-fi csak díszlet az ízig-vérig fantázia szülte világban. G. Lucas furcsa mód úgy döntött (amivel nincs baj, mert eredeti), hogy előbb forgatja le a középső három epizódot (hát megnézném én, hogy elkészül-e a 7-9. rész és miről fog szólni majd), mint az egyszerűen csak prequelnek nevezett előzménnyel foglalkozó első három részt. Így faramuci módon haladunk a CGI-s múltból a maketteket használó jelen felé. Az első három rész pengén megkoreografált fénykard vívásai is hirtelen váltanak át Az új reményben (4.epizód, az első olyan epizód, ami még a régiekből való) nyugdíjas otthon lakóinak ádáz vécéért vívott csatájára emlékeztető hadonászásba Obi-Wan Kenobi és Darth Vader között. Egy ortodox fan azonban már ekkorra simán túlteszi magát rajta, ahogy én is tettem. A másik sajátos felállásból eredő betegsége a sagának, hogy 20 év alatt hatalmasat fordult a világ. Még Az új remény elkészülte körül maga G. Lucas jósolta meg David Lynchnek, hogy a Dűnével alaposan be fog fürödni, mert a jó nép nem szeret gondolkodni (szóval vannak a jók és a rosszak, és köztük pedig a senki földje, akár egy western, ebből a szempontból üdítő kivétel volt a Birodalom visszavág, de erről majd később). No lássuk akkor az epizódokat...

22 komment

Címkék: fantasy filmkritika sci fi vendégblogger 10/10 9/10 6/10 7/10 8/10

A Vadnyugat Eastwoodja ellovagol a naplementébe

2012.07.17. 20:21 Gevin

Lassacskán két hete publikáltuk a Nincs bocsánatot, azaz az utolsó westernt, amelyben Clint Eastwood a főszereplő, és a maga módján vesz elégtételt, búcsúzik el a lőportól és whiskytől szagos fennsíkoktól, ahol gyakran névtelenül lyuggatta szitává az aljas banditákat. 1964-től 1992-ig, többet közt Sergio Leone klasszikusaiban érett a még fiatal, de annál karizmatikusabb Clint ikonná a lóoperák zsánerében. 10 film, amik közt a klasszikustól a gyengébb produkciókon át, a tisztességes iparosmunkáig minden megtalálható, de egy biztos: A névvel vagy anélkül, pisztolyával igazságot tévő férfizsáner megtestesítője egyértelműen ez a borostás, mogorva fickó, aki folyton szivarral a szájában sétál és itt látható alant. Nos, vele ne kezdj ki.

A vadnyugat Eastwoodja összegző poszt.jpg

A tovább mögött kronológiai sorrendben találjátok a kritikáink.

4 komment

Címkék: a vadnyugat eastwoodja

Részeg írek az űrlények ellen – Grabbers előzetes + poszterek

2012.07.17. 16:00 Dr.Jones

grabbers_p5.jpgAz alkohol öl, butít és nyomorba dönt - tartja a mondás, ám ha egy idegen faj csápos egyedei érkeznek az űrből nem éppen barátságos szándékkal, kiknek egyetlen gyengepontja a pia, akkor bizony nincs mit tenni, mint néhány felest és pár korsó sört legurítva védekezni az invázió ellen. Egy ír halászfalu lakói pedig pontosan ezt  teszik, az alkoholt literszám vedelve vágnak rendet a polipszerű alienek között, hiszen amíg részegek, addig biztonságban vannak. 

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes poster

Karakterkrimi 2.0 #2

2012.07.17. 07:55 Gevin

Második feladvány:

"A zsaruk bűnözőként nyomoznak utánam, pedig én csak magamat szórakoztatom.

Különösen intenzív módon fejezem ki az érzéseim."

zsiraf lufi.jpg

SEGÍTSÉG a tovább után!

18 komment

Címkék: karakterkrimi játék

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása