Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Hotel Transylvania – Ahol a szörnyek lazulnak (2012)

2012.10.31. 08:30 Dr.Jones

Szörnyen szellemes szálloda

A szörnyek élete nem fenékig tejfel. Ott van például a Farkasember, kinek tucatnyi éhes kölyökszájat kell etetnie nap mint nap; vagy a Láthatatlan ember, akit senki nem vesz észre; vagy Drakula, aki az egyetlen szem kislányát (hisz’ még alig töltötte be a 118-at) igyekszik megóvni a külvilág minden veszélyétől. És ha a temérdek magánéleti problémához hozzávesszük még az embereket is, ezeket a gonosz, utálatos teremtményeket, akik vasvillával és fáklyákkal kergetnek el mindent, aminek szarvai vagy karmai vannak, vissza is kanyarodhatunk az első megállapításunkhoz: A szörnyek élete nem fenékig tejfel. Egy kis pihenés viszont mindenkinek kijár, legyen az csontváz, zombi vagy Frankenstein szörnye; ahol emberektől, vasvilláktól és fáklyáktól távol végre önmaguk lehetnek, és kiereszthetik a fáradt gőzt, levezethetik a felgyülemlett stresszt, azaz lazulhatnak egy kicsit. Pontosan erre nyújt megoldást Drakula gróf legújabb vállalkozása, a Hotel Transylvania, egy sűrű, vészjósló erdők és elátkozott temetők által a külvilágtól tökéletesen elzárt szálloda, ahová ember fia még nem tette be a lábát. Egészen mostanáig…

hotel_transylvania_1.jpg

Szegény Drakulára rájár a rúd: nem elég, hogy lánya szülinapi bulijának előkészületei mellett a szüntelenül érkező vendégsereg köti le minden figyelmét, most még ezt a váratlanul idepottyant gyereket is ki kéne paterolnia valahogy, mielőtt híre megy, hogy ember van a kastélyban. Mert akkor aztán elszabadulna a káosz. Jonathan azonban kimondottan jól érzi magát a horrorfilmekből ismert rémségek között, akik egyáltalán nem olyan gonoszak, mint ahogy a mozik beállítják őket. Már csak Drakula szemét kellene felnyitni valahogy, hogy ő is észrevegye: talán már az emberek sem azok a fáklyákat szorongató, vasvillával hadonászó otromba lények, akik egykor e kietlen vidék magányosan tornyosuló kastélyába száműzték.

Ezekre az alaphelyzetekre kiélezett helyzetkomikumok kopott kliséi mentén szánkázik végig a film, és jóformán anélkül, hogy különösebb konfliktusba botlana, egyenesen fejest ugrik a szirupos mondanivalótól édeskés, giccsbe csomagolt végkifejletbe. Sajnos bebizonyosodott az, hogy nem éppen egyszerű feladat ennyi szörnyet kordában tartani, és még egy valamire való forgatókönyvbe is beleágyazni őket, így hiába az érdekes alapötlet, hiába az összecsődített szörnybagázs, amit itt történet címszó alatt elénk raknak, az egyszerűen kevés. Ennél fogva pedig időnként picit elunhatjuk magunkat a sablonok kastélyában, de annak ellenére, hogy sokszor az elkövetkező események egész láncolatát jósolhatjuk meg könnyedén, legalább a szövegek terén sikerült sziporkázót alkotniuk az íróknak, mivel sokszor egészen zseniális utalások és szófordulatok buggyannak ki a szereplők száján.

hotel_transylvania_2.jpg

Főleg történetbeli hibáit és hiányosságait leszámítva viszont kétségkívül egy vidám hangulatú, kedves kis mese ez, ami korrekt animációval, szerethető figurákkal, többnyire működőképes gegekkel és csak kicsit kínos zenei betétekkel felturbózva ültet fel a szellemvasútra, egy nem túl gyors, lazán hullámzó, összességében egész kellemes menet erejéig. Ezt az utazást pedig a kicsik és a nagyok is élvezhetik a maguk módján, hisz’ bár nem egy különösebben emlékezetes darab, azért még felnőtt fejjel sem olyan rossz móka másfél órán át ezzel a hibbant szörnybrigáddal lazulni. Másrészről viszont az is biztos, hogy nincs az a gyerek, aki ezek után ne akarna néhány napra beköltözni a Hotel Transylvania valamelyik vidámságtól pezsgő lakosztályába. 6/10

komment

Címkék: animáció vígjáték családi filmkritika 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr634869631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása