Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Mesék, amiken felnőttünk: Asterix 12 próbája (1976)

2012.08.18. 10:00 Dr.Jones

A franciák egyik leghíresebb – ha nem a leghíresebb – képregényhőse, Asterix és hű cimborája, Obelix, nemcsak Goscinny és Uderzo füzeteiben, hanem a tévé képernyőjén is megállják a helyüket. Több történetből is készült rajzfilm az idők folyamán, s ezek közül az egyik legjobban sikerült darab az Asterix 12 próbája, ami mind izgalomban, mind hangulatban kimagasló, és emlékezetes szórakozást nyújt.

asterix_12_probaja_1.jpg

A terjeszkedő Római Birodalommal rendkívül hatékonyan ellenálló gall falucska két legvitézebb harcosa történetünkben igencsak nagy kihívás elé néz, ugyanis Julius Caesar egy olyan ajánlattal állít be hozzájuk, miszerint amennyiben sikeresen teljesítik az általa előírt 12 próbát, úgy leteszi a fegyvert, és átadja Rómát a galloknak. Természetesen ez fordítva is igaz; vagyis, ha elbuknak, akkor a gallok kényszerülnek behódolásra.

Asterix és Obelix pedig mindenféle hezitálás nélkül, a lehető legnagyobb önbizalommal vág neki a kalandnak, útjuk során pedig egy közjegyző is elkíséri őket, aki a maga életunt, belassult stílusával a mese egyik legviccesebb pontja. Ami a próbákat illeti, egytől-egyig ötletesek, és teljesítésükhöz nem csupán fizikai erőre, hanem időnként egy kis agytornára is szükség van, így a bivalyerős Obelix és a ravasz Asterix a feladatokat egymás közt gondosan megosztva haladnak Róma felé. A hivatali próba, mely során egy igazolványt hivatottak megszerezni hőseink, messze a mese legjobb része; zseniálisan ábrázolják ugyanis a bolondokházát, ami ott van, és a probléma megoldása is felettébb kreatív (köszönhetően Asterix dörzsöltségének).

asterix_12_probaja_2.jpg

A játékidő a másfél órát se közelíti meg, de nem is baj, hiszen minden perce csupa kaland és móka. A remek szövegek és a mindig visszatérő poénok gondoskodnak a vidám hangulatról, ami az Asterix-mesék elengedhetetlen része. A grafikán meglátszik ugyan az idő vasfoga, de abszolút nézhető, sőt egyes részeknél (pl. a kísérteteknél) ragyogóan megalapozza a hangulatot. 

Aki nem látta még, az gyorsan pótolja, mert igazi klasszikusról van szó. Én még sokadszorra se hagytam volna ki kiskoromban, akármilyen nyelven is adták a tévében, de a mai napig bármikor szívesen megnézem a világ legütőképesebb és legviccesebb gall párosának 12 próbáját. 8/10

komment

Címkék: rajzfilm vígjáték filmkritika kaland 8/10 mesék amiken felnőttünk

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr494715270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2012.08.20. 19:04:22

Egyetértek. Jó párszor láttam már ezt a rajzfilmet, és rendkívül szórakoztató.
Ez az Asterix-filmek legjobbika.

Maya-- 2012.08.21. 17:58:33

az mar biztos, hogy szorakoztatoak, nekem a kedvenceim az Asterix filmek :) imadom oket.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása