Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Pilot: Anger Management

2012.08.14. 08:00 Gevin

Önmagában poén, ahogy Charlie a pilot elején püföli a babát (Bobo-t) és közben az orrára olvassa, hogy hiába találnak bárkit is a helyére az nem fogja tudni helyettesíteni. Ugyanis ez jelképesen kissé arra hasonlít, mintha a CBS-t hagyná jól helyben, amiért csúfosan kitették a szűrét, abból a sorozatból, amiben hülyére kereste magát (TAHM). Mert most újra itt van: egy jól (?) sikerült elvonó után, a csíkoktól éveket öregedve, de változatlan komikusi érzékkel, ismét Charlieként (duplán), az előző karakterére kísértetiesen hasonlító, de némileg finomított változat formájában. És, hogy milyen? A tovább után elmondom.

Anger Management pilot.png

Egy kezdőepizód (!) után némileg kezdetleges, ugyanakkor kellemes és nézhető. Alapfelállás-vázolás, eléggé széles tömegeket érintő, egyelőre abszolút korrekt humor - jócskán visszafogták a karaktert, nyilván nem véletlenül - és egy már filmként eladott plot továbbgondolása (Adam Sandler és Jack Nicholson Ki nevel a végén? -jéről van szó).

Charlie (Sheen szerintem az életében nem kap már más nevű karaktert) egy visszavonult baseball-játékos, aki dühterapeutaként keresi a kenyerét éppen, pontosan azért, mert a saját karrierjének is ez a magán uralkodni képtelenség vetett véget. Persze nyilván ő sem tökéletes még most sem, ezért szintén szakemberhez jár, de ott nem csak őt kezelik, mert bizony nem rest leápolni az őt ápoló csajt.

Egyébként ez az alapszituáció bőven magában hordozza néhány remekül felfűzhető és kiaknázható poén lehetőségét, szóval abszolút az írók fantáziáján, illetve humorérzékén múlik minden. Ellenben a kritikák javarészt jogosak, miszerint Sheen-en kívül értékelhető, megfelelően vicces, komikus színész nem igazán van a rengeteg aláröhögés közepette, ami egy ilyen sitcomnál elég cinkes.

Anger Management pilot 2.png

A poénok kiszámíthatóak, lágyak - fényévekre vannak az alkoholista tahó, cinikus nagybácsitól -, ami némileg furcsa abból kifolyólag, hogy az FX-en fut, ahol a legabszurdabb és szókimondóbb sorozatok kapnak általában (sűrűn) helyet. Charlie karakterét mintha némileg kiherélték volna, habár a nőkkel ápolt kapcsolata kimondottan hasonlít az előző sorozatban felvázoltra, ugyanakkor itt saját, kényszerbetegséggel küzdő lánya, illetve ex-felesége van. A terapeuta szálban jócskán rejlik potenciál, illetve elnézve a kezelt pácienseket, szexista és rasszista humorból sem lesz hiány az elkövetkezendőkben. (Amit bizonyára már jó páran megállapítottak, hiszen eddig 8 rész ment le az első szériából).

A humor még túlzottan visszafogott, de Charlie-bá figurája, humora és megjelenése ezúttal sem okoz nagy csalódást - már azoknak, akik minden idiótaságával, bajával, botrányával és tehetségével együtt továbbra is komálják. 6/10

1 komment

Címkék: pilot vígjáték sorozatkritika anger management

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr614710101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.14. 08:20:50

3-4 rész megnézése után jobb azért, mint az első 2 után sztem.

Az epic ahogy majdnem kimonjda, hogy i'm winning... :D:D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása