Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Barátok babával / Friends with kids (2011)

2012.08.12. 12:07 vendegblogger

Friends with kids poster.jpg(Az írást Borosta követte el.)

Jó, hogy láthatjátok a poszteren az angol címét a filmnek, mert nem tudom dereng-e még nektek a Barátság extrákkal (aminek a címe Friends with benefits volt). De tulajdonképpen annak egy korosztállyal idősebb változatáról van szó ezúttal. Itt már régen túl vagyunk azon a felelősség áthárításon, ami a Will Gluck-féle film fiatal szereplőit egy csak szexen alapuló kapcsolatba hajszolta.

Christian Bale-ra és Gwyneth Paltrow-ra emlékeztető két szereplőnk ezúttal a gyermekvállalás környéki, manapság szinte kötelező két szülő egymás agyára megy és szétbútorozik felállástól akarják magukat megkímélni, amikor belemennek, hogy érzelmek nélkül vállaljanak gyereket.

Engem kicsit a kettejük kapcsolata az egyik kedvenc francia romantikus filmemre, a Szeress, ha mersz, se veled se nélküled kötődésére emlékeztet, különösen a melyiket választod? játékukkal (illetve a későbbi éppen én szeretlek, éppen te szeretsz macska-egér játékukkal). Ez kevés azon amerikai vígjátékok közé tartozik, amelynek kifejezetten jól áll a manapság divatos, a filmet R kategóriába száműző szexuális célozgatások tömkelege. Nagyon jót mosolyogtam a jobb pillanataiban számomra Woody Allen-féle Férjek és feleségek őszinteségét idéző beszélgetéseken. Ahogy elénk tálalja azt a különleges életérzést, amit igazán őszintén csak W. Allen filmjei és néhány amerikai sorozat volt képes (Jóbarátok, Így jártam anyátokkal): a Manhattani-i értelmiségit. Azonban igazán sajnálom, hogy a filmben nem került sor több ütős beszélgetésre, kicsit össze volt nőve a hat fős társaság: nem tetszik nekem ez a Jason Fyrman (Adam Scott), Julie Keller (Jennifer Westfeld) az egyik oldalt és a többiek a másikon felállás. Főleg, ha már összehoztak ennyi ígéretes karaktert egy tető alá. Meglepően friss, és életszagú lett ez a film, annak ellenére, hogy az alapszituáció talán még a mai társadalmunkban se egy gyakori jelenség. Az a ritka eset állt elő, hogy ez a film sokkal jobbra sikerült, mint a címe alapján számomra ötletadónak tűnő Barátság extrákkal...10/7

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték filmkritika vendégblogger 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr964707455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása