Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Mesék, amiken felnőttünk: A kincses sziget

2012.07.07. 08:00 Dr.Jones

Igen, ez az a bizonyos kincses sziget, amit számtalanszor feldolgoztak különböző formában, így az sem meglepő, hogy R. L. Stevenson ifjúsági kalandregénye a japán rajzfilmesek fantáziáját is megmozgatta. A 26 részes sorozat az általunk már sokat emlegetett MADHOUSE stúdió égisze alatt készült el, és természetesen az alkotók ezúttal is keményen odatették magukat.

A címből nem nehéz kikövetkeztetni, hogy történetünkben egy kincs után folyik a hajsza, ami egy rejtélyes szigeten lett gondosan elrejtve. A hírhedt kalóz, Flint kapitány kincséhez vezető térkép pedig a fiatal fiú, Jim Hawkins kezébe kerül, aki egy szedett-vedett társasággal útnak indul a titokzatos sziget felé.

Ha az utazás nem lenne már önmagában elég kalandos, a hajó legénységének sokszínű, vibráló karakterei teszik igazán érdekessé és szerethetővé A kincses szigetet, és ez az animében még talán jobban kirajzolódik, mint bármely más feldolgozásban. A legkiemelkedőbb figura a szakács, Long John Silver, aki villámgyorsan belopja magát Jim szívébe. Igazi példakép lesz a fiú számára, ezért egy világ dől össze Jimben, amikor szembesül barátja sötét titkával. Rendkívül bátornak kell lennie, és nehéz döntéseket kell hoznia, ha élve akar kijutni ebből a kalandból, mely többször is nem várt fordulatot vesz, és miközben a fiú arra a kérdésre keresi a választ, hogy az igazság fontosabb-e a barátságnál, a kalózok egyre közelebb kerülnek a kincshez.

Jim belső vívódása tölti meg érzelemmel az animét; az elárult fiú hősiesen küzd a vérszomjas kalózokkal, de közben legbelül továbbra is barátjának tekinti Silvert. A szerencse többször is rámosolyog, és a Benbow nevű leopárdon kívül még egy titokzatos segítőtársa is akad, de hogy mindez elég-e a kincs megszerzéséhez, az maradjon meglepetés.

Stevenson klasszikus regénye egy szépen megrajzolt, remek hangulatú, és rendkívül izgalmas anime formájában megelevenedve örvendezteti meg a kalandos kedvűeket. A ’78-as Takarajima a történet egyik valaha készült legjobb feldolgozása; egy rettegett kalózokkal és lélegzetelállító kalandokkal teli, lendületes, fordulatos és roppant elragadó rajzfilmsorozat. 

1 komment

Címkék: anime kaland mesék amiken felnőttünk

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr872730175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.07.07. 13:34:48

Madhousetól a Death Note kötelező széria.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása