Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Pilot: Continuum

2012.05.31. 19:05 Gevin

Az időutazás mindig cool, ezért sosem megy ki a divatból. Legyen szó moziról (a szomszédban megy a Men in Black 3), vagy tévésorozatról (Spielberg és a bukott dínók) az időugrás kacér gondolatfonalába mindig akadnak potenciális jelöltek, akik hol kevésbé, hol jobban képesek belegabalyodni. Simon Barry kanadai sorozatának alapvetése szerint egy 2077-ben halálra ítélt felszabadító csoport teleportálja magát, és a rájuk bőrruciban vigyázó zsarunőt a múltba, amely szökési kísérlet akkor lenne igazán tökéletes, ha 6 évet ugrottak volna az időben nem pedig 60-at. Na, de egye-fene, itt is jó bűnözni.

A Continuum ugyan nem ragad be a startnál, és a változatos high-tech kütyüjei is kifejezetten érdekes funkciókat képesek ellátni, mi több a jövőbeni bűnüldözés úgy tűnik igencsak szintet lépett a jelenkor elavult módszereihez képest, ennek ellenére az agyunkban mégsem marad meg túlságosan jól visszaidézhető emléknek. Ugyanis sorról-sorra görgeti, majd szelektál azokból a klisékből, amelyek túlságosan általánosan ráhúzhatók egy-egy aktuális sci-fire, ráadásul így karaktert ismertetni sem marad sok idejük.

A főhősnő szerepében Rachel Nichols hajszállal körözi le a CSI-XY női csapatának színészi teljesítményét, de legalább az erőszak nem áll neki vérlázítóan rosszul. Természetesen a jelenben még illegális frekvencián keresztül talál magának egy fiatal segítőt (Erik Knudsen, aki Mike Cera és Jesse Eisenberg szerelemgyereke unokatesója lehetne), akinek hogy-hogy nem' égbekiáltóan fontos szerepe lesz még a 2077-es jövőbeli incidens kialakulásában - muhahaha konstans dohányzó öregember álá X-akták.

De, hogy végre mondjak valami konkrétumot a történetről is, amely a kissé elnagyolt és kapkodó pilotnak köszönhetően nem sok van, az a helyzet, hogy unalmas. A zsaru, pontosabban Védelmező Kiera (Nichols) természetesen feszegeti a lehetőségeit a jövőbe való visszajutás kapcsán, de a segítő zabolázatlan egyszerűséggel elküldi a 'csába, mert innen egyelőre ziher, hogy nincs visszaút. Onnantól kezdve rááll a küldetésre, miszerint az elítélt csoportot illő lenne levadászni és jól megdorgálni, mert mégiscsak ők okozták ezt az egész szart. Ők viszont nem restek azonnal szervezkedésbe fogni, kést, pisztolyt, gépfegyvert ragadni, hogy elindítsák a háborút, ami miatt a jövőben lecsukták, majd halálra ítélték őket.

Eközben a karakterépítésre néhány érzelmi rakétának szánt visszaemlékező montázst kapunk Kiera részéről, illetve a még pubertás Alec Sadler-ről (Knudsen) is kiderül, hogy van családja, de úgy általában szarik rájuk és inkább világtechnikai fejlesztéseken töri a geek fejét. A kis számú akciójelenetek tévés színvonalhoz mérten korrektek, de laposak, az átívelő szálban lévő potenciál pedig lehet eszméletlenül magas, de kedvet szegően alacsony is, ha az alapvetően sablonos kezdést vesszük alapul. Ebből pedig nem biztos, hogy optimista jóslatokba lenne érdemes bocsátkozni. Az biztos, hogy rengeteg múlik az írókon, sőt, konkrétan rajtuk áll vagy bukik a sorozat sikeressége. 5/10

komment

Címkék: pilot sci fi sorozatkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr794557679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása