Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Óriások közelednek - a 2012-es blockbuster szezon

2012.03.16. 08:00 Gevin

A nagy hollywoodi fejesek, producerek, szponzorok valószínűleg nagyon elhitték anno a majáknak, hogy 2012-ben bekövetkezik a világvége, elpusztul minden, mert az utolsó centjüket is hatalmas film-monstrumokba fektették, hogy aztán mielőtt végképp az enyészet martalékává válik az emberiség, még elszórhassák a bevételt kurvákra és kokóra. De persze valószínűbb, hogy okosan és előregondolkodva tettek mindent, és magasról tesznek az ilyen negatív jövőkép jóslatokra és csak egyszerűen jó az üzleti érzékük. Igazából nekünk mindez tökmindegy, a lényeg, hogy jó sok nyálcsorgatásra okot adó produkció dübörög majd a vásznon idén, amit tűkön ülve várhatnak a megrögzött filmrajongók.

Az idei szezonban kifejezetten nagy mennyiségű blockbuster díszíti a naptárat, amelyekről most ejtünk néhány szót. Egyelőre kizárólag a legnagyobbakról, a legtöbb büdzsét magukba szippantó produkciókról - nézzenek ki azok bármennyire középszerűnek első látszatra, vagy borzasztó profinak -, aztán később, egy másik poszt keretein belül, ha van rá igény, akkor a kisebb költségvetésű, de annál étvágygerjesztőbb produkciókra is vetünk pár kacsintást.

A tovább mögött 20 blockbuster, amiket egyesével kivesézek, Jones-al pedig még arról is nyilatkozunk, hogy mekkora várófaktorral rendelkeznek nálunk.

Az éhezők viadala (The Hunger Games)

Rendező: Gary Ross

Büdzsé: 100 milla

Elsőnek rögtön itt van a Twilight és a Battle Royale szerelemgyerekének csúfolt - vagy dicsért? - könyvtrilógia első kötetének filmadaptációja. A füst mellett a könyvnek lángja is van - már nem a szó szoros értelmében - hiszen a rajongói tábor igen széleskörű és masszív, úgyhogy a filmtől is sokat várnak - nem én, de valakik biztos. Bár bevételi szempontból előnynek számíthat, de végül csalódást is okozható tény, hogy a film pg-13 besorolás alatt készül, ami annak fényében érdekes infó, hogy a cselekmény 12-18 éves gyerekek egymással való küzdelméről szól egy tévéműsor keretein belül, amely halálig tart. Szóval éljen a vérmentes harc. A szereplőkkel sem mentek lutrira a készítők, hiszen a cast egész esztétikusan mutat: Jennifer Lawrence a sokak által dicsért Winters Bone, a nem sokak által dicsért Hódkóros és az X-men előzményfilmben való alakítás után most itt játszhat nagyot főszerepben. A lányok köreiben cukipofa, ámde nem észvesztően tehetséges Liam Hemsworth tűnik még fel, illetve Elizabeth Banks, Donald Sutherland, Stanley Tucci, és a kiváló, de annál ocsmányabb - hogyismondjam BUZIS, - frizurával hódító Woody Harrelson is tiszteletét teszi. (Előzetes)

Várófaktor:

Gevin: Közepes érdeklődés. 50%

Dr. Jones: Bár túl sok minden nem jutott el hozzám a promóanyagból, a történet nagyon is felcsigázott. Igaz, elsősorban a könyvre fáj a fogam, de persze a film is érdekel. 70%

Magyar bemutató: Március 22.

A bosszúállók (The Avengers)

Rendező: Joss Whedon

Büdzsé: 300 milla

Bármily meglepő, nem volt véletlen, hogy az elmúlt években a futószalagról csak úgy lepattanó képregény adaptációk közt, 2011-ben felbukkant a középszerű Amerika Kapitány és az egész pozitív meglepetést okozó Thor eredettörténete, hiszen az egész lényege, hogy úgy mondjam ESSZENCIÁJA az idén debütáló, pénzkötegekből felépített Bosszúállók - 300 millió basszus, az Avatar volt durván 240. Az első morzsák, promóvideók, de még az első tréler sem nagyon érintette meg a bennem élő, Pókembernek öltözött kisfiút. Persze ott van egy erős fegyvertény, Joss Whedon, és ott van az ígéretes színészgárda is. De valahogy a kétes érzelmeket kiváltó eredetmozik, a Bosszúállók képregény hiányos ismerete nem korbácsolták fel a figyelmemet. Aztán egyre jobban folyt a csapból a marketing, és a nem rég robbanó második előzetes már nálam is kiborította azt a Spideynak öltözött kisfiút, valahol ott mélyen belül. Naná, hogy az idióta Robert "Playboy" Downey Jr. a legjobb karakter a hatosból (vagy hetesből?), de a többi szuperhős gúnyában feltűnő Scarlett Johansson, Chris Evans, Chris Hemsworth, Jeremy Renner és az időközben leváltott Hulk, azaz Mark Ruffalo is egész szép kis gárdát alkot így együtt. Mert ki ne akarná látni, ahogy Iron man cinikus egysorosok mellett rakétákkal és bal egyenesekkel bombázza a tahó Thort, majd később annak tesóját Lokit. És hát valljuk be, minden egyes cent úgy tűnik, hogy a vászonra kerül majd, pusztító akciójelenetek látványában. És ennek már én sem tudok ellenállni - bármennyire utálom a Transformerst. (Előzetes)

Várófaktor:

Gevin: Ez kibaszott látványos lesz. Moziban kötelező. 80%

Dr. Jones: Még ha nem is épp a kedvenc Marvel-hőseimet eresztik össze, ezt nem lehet kihagyni, pláne ha a rendezőt úgy hívják, hogy Joss Whedon. 100%

Magyar bemutató: Április 26.

A titánok haragja (Wrath of Titans)

Rendező: Jonathan Liebesman

Büdzsé: ismeretlen

A rejtélyek könyvébe kellene felvésni, hogy a 2010-ben moziba kerülő, irdatlanul buta és akcióban is csak közepes első rész, a maga 125 milliójával, hogy a rákos fenébe termelt annyi bevételt, ami nemcsak hogy jó pénzt hozott a készítőknek, de még a folytatást is ki tudta "érdemelni". És mindössze annyit változtattak a recepten, hogy Louis L. rendezőt lecserélték. Mert a többnyire ennél csak jobb szerepeket látott Liam Neeson maradt, ahogy Ralph Fiennes is, és a Worthington fiú, aki annyira bedühödött, amiért olyan sokat szidták az első részért, hogy megnövesztette a haját, aztán uccu neki. Ezúttal süvítő, grandiózus akciómontázsok ígérete mellett még talán titánok is lesznek a filmben, ami esetleg szórakoztatni is képes lesz majd - de ne legyünk ennyire irreálisan optimisták. (Előzetes)

Várófaktor:

Gevin: Életem egyik nagy hibája, hogy a mocskos szarul konvertált első részért fizettem. Még egyszer nem követem el ugyanezt. 30%

Dr. Jones: Nem mondhatnám, hogy hátast dobtam az első résztől, de azért egész jól elvoltam rajta, úgyhogy várom ezt is, de nem fogok rohanni érte. 60%

Magyar bemutató: Március 29.

Prometheus

Rendező: Ridley Scott

Büdzsé: még ismeretlen

Az Alien prequelként beharangozott monumentális sci-fi, ami mint utóbb kiderült nem sokban fog kapcsolódni hozzá, ugyanakkor ez semmit nem von le a várakozásokból. Ridley Scott ezer éve csinált science fictiont, úgyhogy ez afféle műfaj-újjáélesztés lesz a részéről, amihez dukál az ütős szereplőgárda. A mostanság igencsak jól menő Michael Fassbender-en kívül itt van Idris "Luther" Elba, Charlize Theron, Noomi Rapace, na és nem utolsó sorban Guy Pearce. A leginkább "pofátlanul grandiózus" jelzővel illethető tréler mocskos mód felpumpálta az előzetes várakozásokat és még csak azzal sem tudták elvenni a kedvünk tőle, hogyha minden igaz, akkor PG-13 besorolás alatt készül. De mondom, ha megnézed az előzetest ez fog a legkevésbé érdekelni. A plot egyelőre homályos és ködös, de ez így a legjobb. Scott ugyan elmondta, hogy Alien nem fog feltűnni, de más jóságra azért lehet számítani. Finoman szólva már most a nyár legnagyobb epikus monstrumának tekinthető, amely uralkodni fog a filmszínházakban. (Előzetes)

Várófaktor:

Gevin: Szerintem feljebb mindent elmondtam. 90%

Dr. Jones: Különösebben nem hoz lázba, de az ilyenekből szoktak kisülni a legjobb meglepetések, szóval ki tudja, még az is lehet, hogy sikerül majd rávennie végre az Alien-filmek pótlására? 30%

Magyar bemutató: még ismeretlen

Csatahajó (Battleship)

Rendező: Peter Berg

Büdzsé: 200 milla

Az ötletekben szűkölködő Hollywood igazából már meg sem lepi az embert, ha egy olyan produkcióra szór el százmilliókat, amely kvázi a torpedó játékon alapul. A Hancockot és A Királyságot jegyző Peter Berg neve nem is olyan vészes előrejelzés, ha még hozzávesszük, hogy azért nem bízták kizárólag a CGI-re a filmet, hiszen a frissen John Carterré avanzsált Taylor Kitsch (ne felejtsük azért el, hogy a Friday Night Lights egyik legjobb tagjáról beszélünk) mellett Liam Neeson tűnik fel, illetve Alexander Skarsgard a lányok mély sóhajára. Ha pedig nem gurul majd a szekér, Rihanna biztos énekel hozzá egy ütős dalt, amellett, hogy besegít az idegenek seggének szétrúgásában. Mert hogy egy ilyen akció-scifibe egy énekesnő legalább dukál. Michael Bay már biztos aranysárga az irigységtől. (Előzetes)

Várófaktor:

Gevin: Ha a Transformersből indulok ki.., de itt Peter Berg van Bay helyett plusz Rihanna, úgyhogy legalább 30%.

Dr. Jones: Elképzelni nem tudom, hogy jönnek az ufótámadások a Torpedóhoz, de ha Rihanna nem fakad dalra a csatatér közepén, ebből még akár egy jó kis popcornmozi is lehet. 60%

Magyar bemutató: Április 19.

Sötét Zsaruk III. (Men in Black III.)

Rendező: Barry Sonnenfeld

Büdzsé: még ismeretlen

Bár annyira nem meglepő, de mindenképp dicséretes, hogy megtartották a franchise első két részének rendezőjét - a színészeket meg nyilván. Mivel kissé lerágott csont, pláne harmadik rész, így valamivel fel kell pörgetni a fekete öltönyös, ufóvadász muksók kalandjait. Azt találták ki, hogy J ügynököt visszateleportálják 1969-be, mert az időutazás mindig cool - és sok poént lehet rá írni -, de legfőképp azért, hogy Tommy Lee Jones fiatal énjének helyére betolják Josh Brolint új szereplő gyanánt. Mivel Brolin az utóbbi időben bravúros a vásznon, én mindenképp örülök, de természetesen a folytatás erőlködő izzadságszagát szerintem más is érzi. Viszont van egy olyan sanda előérzetem, hogy ebből még egész jó meglepetés is csavarodhat, egy kellemes popcorn-sci-fi-akció-vígjáték keretein belül. Az előző két rész szerethető volt, szóval az esélye megvan. (Előzetes)

Várófaktor:

Gevin: Ez lehet a nyári meglepetés. 70%

Dr. Jones: Az első két részt szerettem, jöhet a harmadik is. 70%

Magyar bemutató: Május 24.

A Sötét Lovag: Felemelkedés (The Dark Knight Rises)

Rendező: Christopher Nolan

Büdzsé: 250 milla

Azt hiszem ha az utóbbi pár év őrületes denevérember-lázának gyökerét keresnénk, akkor kétségtelenül Christopher Nolan neve lenne az első, amire rábukkannánk. Hiszen olyan oszlopos éltetést, imádatot teremtve élesztette fel a Batman-filmadaptációkat a legutóbbi, kellemetlen, megerőszakolt latex-gúnyájából, hogy egy világ tekintetét irányította most újra, teljesen más szemszögből a bőregérre. Ha azt vesszük, hogy a Sötét Lovagot milyen minőségi, kreatív és szellemi sikerbe, dicsfénybe sikerült felemelnie mindenféle körülmény együtthatójának segítségével, akkor a trilógia befejező darabja valószínűleg csak igen nehezen kapaszkodhat majd fel esetleg a bokája szintjére. De még így is minden esélye megvan hozzá, hogy eszméletlenül epikus fináléval zárja méltósággal a sort. A másik oldalról viszont, a kasszarobbantás lehetősége erőteljesen verdesi a plafont. És akkor ne feledkezzünk meg a tényről, hogy a befejező részhez Tom Hardy asszisztál, mint Bane, Anne Hathaway feltűnik, mint Macskanő, és az öreg Bruce Wayne sem marad ugyanaz az öltönyös playboy, akit a második felvonásban láthattunk. Úgyhogy 2012-ben, ha a világnak nem is, Nolan Batmanjének vége szakad. A világ pedig látni akarja. (Előzetes)

Várófaktor:

Gevin: Khm, 100%.

Dr. Jones: Tűkön ülve várom, mióta csak kiléptem a mozi ajtaján A Sötét Lovag után, azóta ráadásul Tom Hardy is igen erős húzónév lett nálam. Ha netán kitörne a III. világháború, és lepedőbe burkolózva kéne elkúsznom a moziig, ezt akkor is látnom kell. 100% 

Magyar bemutató: Július 19.

Abraham Lincoln: A vámpírvadász (Abraham Lincoln: Vampire Hunter)

Rendező: Timur Bekmambetov

Büdzsé: 70 milla

Ki ne akarna látni egy olyan kollaborációt, amiben Ab Lincoln vámpírokat csapkod le hatalmas favágó baltával egy popcornfilm keretein belül?! Ráadásul mindezt az orosz szórakoztatófilmek atyjának tolmácsolásában. Annyira elmebeteg az ötlet, hogy annak minden groteszkségével együtt akár még kellemes csalódásként is elkönyvelheti majd a szórakozásra vágyó mozinép. A főszerepben feltűnő Benjamin Walker egyelőre inkább az ismeretlen, felfedezetlen fiatal színészek táborát erősíti, de talán pont emiatt fogjuk őt egy életre bevésni az emlékezetünkbe - bár erre nem tennék nagyobb összeget. (Előzetes)

Várófaktor:

Gevin: Hogy csapná le valaki a fejem egy baltával, de ez jó 70%.

Dr. Jones: Nem gyenge agyatlanságnak tűnik, amire én mindig vevő vagyok, úgyhogy kíváncsian várom, mire megy majd baltájával az Elnök Úr az éjszaka teremtményeivel szemben. 70%

Magyar bemutató: még ismeretlen

G.I. Joe 2: Megtorlás (G.I. Joe: Retailation)

Rendező: Jon M. Chu

Büdzsé: még ismeretlen

Legalább akkora agyatlan baromság, mint a hipersebességgel feledhető első rész volt, épp ezért megdöbbentő, hogy The Rock mellett még Bruce Willis is aláírt egy beugró szerep - meg gondolom pár millió - erejéig. Úgyhogy azon nem kell csodálkozni, hogy ők a kizárólagos pozitívumok a filmmel kapcsolatban. Habár bevallom az előzetes második percénél lévő akciójelenet még az én fantáziámat is elkezdte birizgálni. Természetesen itt van még az első részből Tatum, és az FNL gyönyörűsegge, Adrianne Palicki - hoppá, őt kifelejtettem a pozitívumok sorából. Lehet, hogy a popcorn mellé, kóla helyett valami erősebb kéne, hogy élvezhető legyen. (Előzetes)

Várófaktor:

Gevin: Mi volt az első részben? Izé... 20%.

Dr. Jones: A csalódást keltő első rész után Johnson szigorú tekintete és Willis emelkedett koleszterinszintje sem igazán tud meggyőzni arról, hogy ez sokkal jobb lesz, de majd meglátjuk. 50%

Magyar bemutató: még ismeretlen

Alkonyat: Hajnalhasadás - 2. rész (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2)

Rendező: Bill Condon

Büdzsé: 131,5 milla

Ide hallom, ahogy koccannak a tinilány tekintetek a képernyőn, amint terítékre kerül, hogy mindannyiunk aszexuális vámpír- és vérfarkasmajmainak, a kelleténél többször inkább rusnyának, mint szépnek tűnő Kristen Stewarttal lévő közös frigyük vajon, hogyan tűnik el végre maximálisan megérdemelten a vászonról és a mozikból. Alig várom. Mármint, hogy eltűnjön. Bill Condon mester dirigálja a finálét, akárcsak a Hajnalhasadás első felvonását (Jones kolléga szemtelenül vicces cikkét ajánlom). Patiszon és Lautner vajon most tényleg földbe döngöli egymást, ahogy az illik, vagy homoerotikus farmozgással döntik majd el, hogy kié legyen Bella? Fogalmam nincs, mert azt sem tudom, hol tart az átkozott cselekmény, de azt már most biztosan leszögezem, hogy azt a több, mint 130 milliós költségvetést a sokszorosával téríti majd vissza. Mert igen, tudom, hogy meglepő, de vannak, akik jól járnak ezzel a filmmel. Kár, hogy nem vagyok köztük. (Előzetes)

Várófaktor:

Gevin: Azért mínuszt nem fogok írni, de ez zéró, 0%.

Dr. Jones: Idén véget ér egy legenda. Lezárul egy korszak. Teljessé válik egy hihetetlenül jól felépített, elképesztően profin megírt, lélegzetelállítóan látványos, szédítően izgalmas és könnyfakasztóan drámai franchise. De Nolan Batmanje mellett vége szakad a Twilight-Sagának is - hála a jó égnek -, bár én sose tagadtam, hogy nagy rajongója vagyok a szériának, ezért a kóla és a popcorn mellé egy százas csomag zsebkendőt is bekészítek majd. Természetesen 100%

Magyar bemutató: November 22.

A csodálatos Pókember (The Amazing Spiderman)

Rendező: Marc Webb

Büdzsé: még ismeretlen

Hatalmas hír volt még anno 2010 elején, hogy a Sony, Raimistól, Tobeystól kirúgta az egész bagázst és elkiáltotta a lassan Hollywood egyik szitokszavának minősülő Rebootot. Zsongó tinikben, dühös őskövület-fanokban állt meg a húgy és szar egyaránt, majd indult újra a találgatások és újonnan felbukkanó adaptálási lehetőségek hallatán. Aztán az első fecske, ami biztosnak bizonyult, hogy a szemtelenül tehetséges Marc Webb (500 nap nyár, tudod) kezében landolt a projekt, és hál'isten ez így is maradt mindvégig. Aztán időközben főszereplőt is találtak a 28 (!) éves Andrew Garfield személyében, aki girhességben túltesz elődjén, ám a Social Network farvizén bezsebelt kritikusi dicséretek igencsak jót tettek az imidzsének. Aztán persze majd meglátjuk mennyire keni a hálóhintázást, meg a gimit, apropó gimi, nem MJ-re fókuszálnak majd itt szépen női fronton (olyannyira, hogy benne sem lesz), hanem a csitri Gwen Stacy-re, akinek szerepére az elbűvö..izé, hát a cinikus ribancot korrektül alakító Emma Stone-t kérték fel. Akinek apját a nála tízszer arrogánsabb Dennis Leary próbálja majd eljátszani néhányak nagy örömére és bánatára. Fő gonosz fronton pedig a Lizard-ot vetik be, akinek hidegvérűbe testébe Rhys Ifans bújik, aki valljuk be, még oda is illik. Az előzetestől hanyattesni csak legalább 8 sör után lehetett, és a látványvilág is hagy némi kívánnivalót maga után, de legalább technikai fronton jön a hálóvető, nem csak úgy termeli magában Spidey, mint a hímivarsejteket. Aszondják az okosok, hogy az érzelmi oldalra sokkalta erőteljesebben fognak koncentrálni, mint azelőtt, amire én meg azt mondom, hogy nem volt abból kurva sok így is?! Webb miatt azért bizakodó vagyok. (Előzetes)

Várófaktor:

Gevin: Spidey számomra is gyerekkori favorit, de nem vagyok meggyőzve túlságosan. 60%

Dr. Jones: All-time kedvenc képregényhősöm is régen nézett már ki ilyen hülyén a vásznon (a sárgaszemű buvárruhára célzok), ráadásul éppen az all-time kedvenc Spider-Man ellenségemmel csap össze, szóval csak bízni tudok benne erőteljesen, hogy nem fogják elrontani. Félve ugyan, de várom nagyon. 80%

Magyar bemutató: Július 2.

A Feláldozhatók 2. (The Expendables 2.)

Rendező: Simon West

Büdzsé: 100 milla

Dupla adag dúsított tesztoszteron tölti meg a mozit idén nyáron, mint 2010-ben, egy olyan koncepcióval, amire még a faterom korosztálya is vihogva bólogat és tapsikol örömében, de hát nincs ebben semmi meglepő. Hiszen az öreg ágyúdurrogtatók filmje ez, amihez Stallone most már az egész kibaszott csürhét összeterelte, a rendezés jogát, mint afféle stafétát pedig átadta Simon West-nek. Tudjátok annak a fickónak, aki a Con Air-t dirigálta még anno, valamikor nagyon régen, amikor az akciófilmeknek még volt tökük, tépték a húst, lőtték az ólmot, füstöltek és szartak a politikai korrektségre, mint John McClane. Stallone, Li, Lundgren, Statham, Norris, Van Damme, Willis, Schwarzenegger, Adkins, brrr..leírni is szörnyű :). A kérdés, hogy vajon az éveik számával nem épp arányos izomtömegmennyiség még vajon meddig képes működni múltidézés címszó alatt a vásznon. Véges ideig. De te kihagynál egy ekkora seggberúgást a moziban? Most viccelsz? (Előzetes)

Várófaktor:

Gevin: Van bennem egy kis félsz. 80%

Dr. Jones: Sose voltam nagy akciófan, de az első részt elnézegettem, ezt is biztos megejtem valamikor. 50%

Magyar bemutató: Szeptember 20.

Resident Evil: Retribution

Rendező: Paul W.S. Anderson

Büdzsé: 90 milla

A negyedik rész önmagában kiérdemelte az ipari hulladék jelzőt, de fogjuk rá, hogy azt nem Anderson csinálta, aki a kezdeteket, az első - és egyben legnézhetőbb - részt. Vannak olyan franchise-ok, amik érthetetlen módon jutnak el adott esetben egy ötödik részig, de a Kaptár-sorozat az "ékes" bizonyíték rá, hogy Hollywoodban bármi lehetséges. Persze az is tény, hogy állítólag egyre bátrabban és többször vesznek át motívumokat a játékból, ami nyilvánvaló is lehetne, de tudjuk, hogy Amerikában minőségi játékadaptációt eddig még csak elvétve sem igen láttunk. Valószínűleg ez az ötödik rész sem arról lesz híres, hogy hirtelen logikus, izgalmas történetet és árnyalható, többdimenziós karaktereket kapunk majd, de hát az is hülye, aki még ilyeneket vár egy kvázi "b-kategóriás" akciómozitól, aminek esze semmi. (Előzetes)

Várófaktor:

Gevin: Pff, had ne..:) Egyszer lehet, hogy rám erőszakolják, úgyhogy.. 10%

Dr. Jones: Kevés olyan széria van, ami részről-részre ennyire meg tud újulni, legutóbb ráadásul még a játék felé is elkezdett kacsingatni, és úgy tűnik, most még inkább ebbe az irányba terelődik a franchise, aminek én kifejezetten örülök. Eszement zúzdát várok, sok lassítással, hatásvadász 3D-ben. 80%

Magyar bemutató: még ismeretlen

A Hobbit: Váratlan utazás (The Hobbit: An Unexpected Journey)

Rendező: Peter Jackson

Büdzsé: még ismeretlen (elvileg 500 millió a két részre együtt)

Tolkien Gyűrűk uráját Peter Jackson emelte be a kultfilmek közé, és most annak tulajdonképpen "spin-offjával" igyekszik majd ugyanezt művelni a rajongók nagy örömére. Középfölde komikus névvel és kinézettel megáldott törpjei idén decemberben indulnak egy fantasztikus és kiadós kalandra, szóval kellenek azok a bődületes méretű csülkök ahhoz, hogy azt a hatalmas vándorlást kibírják. A szereplők közt természetesen rengeteg ismerős arc lesz majd látható, Saruman, Legolas, Gandalf, és persze Ian Holms, mint Bilbo Baggins, akit fiatalon Martin Freeman játszik majd. Epikus varázslat várható, ami több, mint valószínű, hogy a kasszákat is sikeresen elbűvöli majd. (Előzetes)

Várófaktor:

Gevin: Sosem vertem a seggemet a földhöz a Gyűrűk urától. 60%

Dr. Jones: Gyűrűk Ura fanként ezt nem hagyhatom ki. Kalandra fel! 70%

Magyar bemutató: December 13.

Égszakadás (Skyfall)

Rendező: Sam Mendes

Büdzsé: 200 milla

Számomra Pierce Brosnan távozása óta a James az nem Bond, és a Bond sem James, de legfőképp nem Craig. Persze rajtam kívül vannak azért, akik nem egészen így gondolják. Sam Mendes nem tudom kinek mekkora fegyvertény, a fő gonoszként repesztő Javier Bardem, és a még tiszteletét tevő Ralph Fiennes akkor már inkább mondható moziba csábítónak - már a filmben bizonyára szép számmal felbukkanó eyecandy hölgyemények mellett. Box Office szempontból valószínűleg vaskos összeget hoz majd a stúdió számára, a rajongók és a kritikusok pedig majd megmondják, hogy mi a helyzet a minőségi oldalon. Mindenesetre én alig várom a pillanatot, amikor Craig-et lecserélik, habár az még nem belátható időn belül aktuális.

Várófaktor:

Gevin: Nem, ez sem az a Craig-es Bond. 0%

Dr. Jones: Erről eddig nem is hallottam, ami nem csoda, ha figyelembe vesszük, hogy életem során kb. 1 db James Bond filmet ha láttam. Nem most fogom elkezdeni a pótlást. 0%

Magyar bemutató: Október 25.

Hófehér és a vadász (Snow White and the Huntsman)

Rendező: Rupert Sanders

Büdzsé: még ismeretlen

Ha kivonjuk ezt a lagymatag, gyerekes fantasy-re hajazó címet, és figyelembe vesszük, hogy Thor egy baltával zúz az erdőben, illetve, hogy Charlize Theron gyönyörű bad-ass-ként funkcionál, akkor első látomásra nem is tűnik ez olyan vészesen rossznak. Akadnak azért negatív színfoltok, mint Kristen Stewart, vagy hogy az elsőfilmes Rupert Sanders eddig még semmit nem tett le az asztalra, de ezeket ellensúlyozandó akadnak a cast-ban olyan nevek is, mint a karizmatikus Ian McShane, Nick Frost és Eddie Marsan. A látványvilág erős dark fantasy-t sejtet és szemlátomást a pénzel sem fukarkodtak, úgyhogy adott minden egy sötét, akciódús fantasy-vel fűszerezett kalandfilmhez. (Előzetes)

Várófaktor:

Gevin: A látómezőmet eddig még csak nem is érintette, de az előzetest látva még bármi lehet belőle. 50%

Dr. Jones: Idén Hófehérke-túltengés mutatkozik a mozikban, de a kettő közül ez tűnik jobbnak. Ha jókat írnak róla, vagy épp nem lesz jobb dolgom, befizetek rá. 50%

Magyar bemutató: Május 31.

A Bourne hagyaték (The Bourne Legacy)

Rendező: Tony Gilroy

Büdzsé: még ismeretlen

Már se Damon, se Greengrass, de a saját univerzumán belül, a trilógia írójával a rendezői székben, és egy zsír új ügynökkel az élen, azért még simán működhet a dolog. Jeremy Renner pofás a tökös akcióhős szerepben, mellette olyan arcok is a képernyőre tévednek, mint a régen látott Edward Norton vagy Rachel Weisz. Az előzetesből átszűrődő fenyegető hangulat szépen idézi fel a korábbi részeket, a dinamikus, robogó akciójelenetek pedig hatásosnak tűnnek. A profi atmoszférateremtés Gilroynak úgy tűnik, hogy megy - legalábbis kettőből egy az biztos, mert a Michael Clayton pazar. Jason Bourne csak a jéghegy csúcsa volt. Meglátjuk. (Előzetes)

Várófaktor:

Gevin: A Bourne-ok profik. Az esély itt is megvan. 70%

Dr. Jones: Bírtam a trilógiát, de az új recept egyelőre nem csalogat a moziba. 40%

Magyar bemutató: még ismeretlen

Elrabolva 2. (Taken 2.)

Rendező: Olivier Megaton

Büdzsé: 80 milla

Íróként ugyan továbbra is maradt Luc Besson, de a rendezői székben történt csere egy kisebb ijedelemre ad okot. Megaton a legszarabb Transporter epizódot és a Colombiana-t szállította a nagyérdeműnek, amik esetében a "voltak bajok" kifejezés csak enyhe célzás. Amihez ha hozzávesszük, hogy a cselekmény afféleképp módosult, hogy Neesont és nejét elrabolják, a kiszabadításukban pedig a lányuknak - természetesen Maggie Grace-nek -kell közreműködnie, illetve, hogy eddig egyetlen kép- sem videó-, sem bármilyen promóanyag nem jelent meg, akkor legalább annyira viszolyoghatunk, mint mikor tudomásunkra jutott, hogy elkészül a folytatás. Így a mérsékelt szkepticizmusom, azt hiszem senkit nem ér váratlanul. Mindezeket együttvéve avanzsálhat egy hatalmas meglepetéssé a mű, mint 2008-ban az eredetileg dvd-re szánt film.

Várófaktor:

Gevin: Már a kezdetekkor fanyalogtam, hogy folytatják, de azért bízom benne, hogy nem rontják el nagyon. 60%

Dr. Jones: Liam Neeson nem az a kimondott akcióhős, de az első részben igen szépen rendet rakott, meg azért mégiscsak egy képzett jedi lovagról beszélünk. Ennek ellenére viszont nem érzem szükségét a folytatásnak, talán DVD-n meglesem majd. 40%

Magyar bemutató: október 4.

Total Recall

Rendező: Len Wiseman

Büdzsé: még ismeretlen

Sokkal komolyabb lesz, mint a Schwarzi féle '90-es sci-fi - legalábbis ezt állítja Wiseman a P.K. Dick novellából készülő remake-ről. Az biztos, hogy a szereplőgárda már előre csábító nevekkel bír, és ha felidézzük, hogy Wiseman miként nyúlt a negyedik Die Hard rész - azon túllépve, hogy pg-13-ra herélték - kivitelezéséhez, akkor nincs is okunk nagyon félni. A Collin Farrell köré tömörülő bagázs láttán pedig még egy kisebb elégedettségérzet is a szívünkbe markolhat: a máig gyönyörű Kate Beckinsale, illetve Jessica Biel, az egyre több és költségesebb mozikban abszolút megérdemelten feltűnő Bryan Cranston, és persze Ethan Hawke-ról és Bill Nighy-ről sem érdemes elfeledkezni. Azért dobálózom egyelőre inkább nevekkel, mert a projektről vajmi kevés információt tudunk még egyelőre, de a díszletek és nyilatkozatok hallatán esélyes egy jó sci-fi feldolgozás. Tegnap pedig kiszivárgott egy ígéretes kis spot.

Várófaktor:

Gevin: Úgy, abszolúte elvárások nélkül 70%

Dr. Jones: Nem láttam az eredetijét, de az eddigi infómorzsák alapján érdekes cuccnak tűnik. 70%

Magyar bemutató:  még ismeretlen

Django Unchained

Rendező: Quentin Tarantino

Büdzsé: még ismeretlen

Akkor a legújabb QT mozi, ami ezúttal a western műfajának fog adózni méghozzá nem is akárhogyan és akárkikkel. Klasszikus spagetti-western, amelyben egy felszabadított rabszolga egy német fejvadásztól eltanulja a mesterséget és közös kollaborációjukkal az előbbi fogvatartott feleségének a kiszabadítására indulnak. Viszont egy igencsak kíméleten földesúr áll majd az útjukba. És akkor ez alapján a kiosztott szerepek úgy néznek ki, hogy DiCaprio játssza a fő gonoszt, Kurt Russell a jobb kezét, a rabszolga Jamie Foxx, a fejvadász ki más, mint Christoph Waltz - és akkor olyanokról még nem is beszéltem, hogy Don Johnson, RZA, Samuel L. Jackson, például. Egy nyamvadt kép sincs még, vagy bármiféle promó, és rohadtul messze van még, de komolyan mondom tökön szúrom magam, ha ez nem lesz jó. Az amerikai bemutató december 25.

Várófaktor:

Gevin: Már hallom a kultgyanús egysorosokat. 90%

Dr. Jones: Tarantino + western? Ide véle! 80%

Magyar bemutató:  még ismeretlen

Olvasói űrlap:

Melyik blockbuster várófaktora a legmagasabb nálad?
Melyik blockbuster robbantja majd a legnagyobb kasszát?
Melyik blockbuster bukja majd a legnagyobbat?
Melyiken fogsz ott csápolni a moziban, ha törik, ha szakad?

Melyik blockbuster teljesíti majd túl magát minőségben?
 

(A magyarországi bemutatók változtatásának jogát, ha mi nem is, de a hazai forgalmazók mindenképp fenntartják.)

22 komment

Címkék: elmélkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr524296194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2012.03.16. 08:28:44

1: Van pár amit hihetetlenül várok: Batman, Avengers, Prometheus, Hobbit, Spidey meg a Django.
2: Batman vagy a Hobbit.
3: Lincoln
4: Ez ugyanaz, mint az első kérdés :D A válasz ugyanaz.
5: Fibgom nincs, majd meglátjuk, remélem nem fogok csalódni egyikben sem.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.03.16. 09:05:00

1. Batman, Avengers és természetesen a Twilight, de nagyon várom a Pókembert, a Djangót és a Resident Evilt is.
2. Batman.
3. Talán a MIB 3.
4. Batman és Avengers mindenképp, a többiből meg majd szemezgetek, ahogy a pénztárcám engedi
5. Mondanám, hogy Twilight, de nem akarok hazudni, úgyhogy szerintem a Titánok haragja, és remélem, hogy a Pókember.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.03.16. 10:18:55

érdekes, hogy mindenkinek thor jött be inkább amerika kapitány helyett. nálam pont fordítva volt.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2012.03.16. 10:38:13

Szerintem mindkettő gyenge, de akkor már inkább Thor. Az Amerika Kapitány borzasztóan szar volt.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.03.16. 10:38:58

@doggfather: Nekem olyan nagyon egyik se jött be, de az Amerika kapitány szerintem is sokkal jobb volt. A Thor szvsz kifejezetten gyenge lett, az egyik legrosszabb képregényfilm, amit láttam.

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2012.03.16. 11:11:47

@doggfather: a Thor meglepetés volt, mert sokkal szarabbra számítottam. A Kapitány meg ennek inverze - mozi, 3D, stb, de annyira nem volt jó.

Nem nagy a differencia a kettő között. Avengeres mozikból még mindig csak az Ironman az igazán jó.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.03.16. 14:14:39

Az Alkonyaton kívül az összeset várom, de különösen Az éhezők viadalát, A Bosszúállókat, Batmant, Men in Blacket, Djangot, Hobbitot és a Hofehér és a vadászt.

shiver23 2012.03.16. 14:50:05

Dr. Jones-tól kérdezném, hogy aki nem látott James Bond filmeket és nem látta az eredeti Total recall-t az egyáltalán mit keres egy filmes oldalon??? Hány éves vagy te, 18??? Húzzál haza és nézzél Hello Kitti-t :DD.

shiver23 2012.03.16. 14:51:27

ÚÚÚÚ basszus és most látom, hogy a Twilight buzi vagy, te atyaúristen!!!! Tűzbe veled :DDD

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.03.16. 15:22:33

az érdekes a cikkben, hogy bourne várós, bond meg nem. :D

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2012.03.16. 15:31:15

@doggfather: mert a Craig-es Bond-ból kiveszett a hangulat.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.03.16. 18:20:38

@Gevin: nálam megvan, én várom. ;)

A bourne filmben meg nem volt 3+1 résznyi hangulat szerintem.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2012.03.16. 18:24:51

@shiver23: Jones-nak elég sajátos stílusa van és elég sok mások számára alapműnek tartott filmet nem látott. Ettől függetlenül még lehet véleménye nemde? Gondolom te sem láttál minden olyan filmet, ami "alapműnek" van aposztrofálva.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.03.16. 19:08:02

@shiver23: Én itthon vagyok, te viszont többet nem jössz ide.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.03.17. 10:42:10

@Dr.Jones: Remélem ki is tiltottad azt a hülyét. Idegesítő, mikor puszta irigységből beszólogatnak az embernek.

BBBöö 2012.03.18. 21:19:53

1.Batman, ehhez kérdés nem férhet
2. Pókember vagy Batman
3.Csatahajó
4.Batman
5.Hobbit

és egy olyan kérdésem lenne hogy az írt büdzsében reklámmal együtt minden benne van vayg csak a film készítésének a költségei?

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2012.03.18. 21:47:29

@BBBöö: csak a film készítésének a költségei.

Flankerr 2012.04.26. 08:20:02

Expendables II, Dark Knight Rising, Avengers, ezeket feltétlenül moziba. Twilight is, barátnőm miatt, de nem vágom fel az ereimet miatta, semleges nézőként az egyszer elmegy kategória.
Django Unchained, MIB 3, G.I. Joe 2, Hunger Games, Prometheus pedig felkerül a megnézendők listára
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása