Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Szalmakutyák / Straw Dogs (2011)

2011.12.18. 12:37 Gevin

Rögtön vallomással kezdeném: az eredeti Sam Peckinpah féle klasszikust nem láttam - elkezdtem, de kellő hangulat hiányában 10 perc után feladtam - szóval a viszonyítási alapom édes kevés. Viszont basszus, ez remake és még van egy olyan tulajdonsága, hogy jó is. Nyilvánvaló mondjuk, hogy ez most az a felállás, amikor a forgatókönyv profisága tükröződik a feldolgozásban, mert tonnányi feszültség, masszív kisvárosi atmoszféra és pengeélen egymásba futó cselekményszál építi David Zelag Goodman '71-es szkriptjét. És mivel ezt tekintettem meg előbb, mint az eredetit, ergo a nyakamba vehetem az ide lőjetek táblát, mert akármennyire nem érhet az eredeti nyomába, gyenge másolat blablabla, nálam most abszolút módon működött.

2 komment

Címkék: thriller filmkritika 7/10

Conan, a barbár / Conan the Barbarian (2011)

2011.12.17. 09:00 Dr.Jones

Előrebocsátom, a Schwarzenegger-féle Conant én olyan régen láttam, hogy bárminemű összehasonlításba bocsátkozni súlyos vétek lenne a részemről, így igyekszem mellőzni az olyan kérdéseket, hogy ki a jobb főhős, és melyik a jobb film. Meg amúgy is van nekem egy olyan sanda gyanúm, hogy a készítők nem is igazán a ’82-es változatot remake-elték, hanem az eredeti történetet dolgozták fel újra, egy kicsit másképp.

10 komment

Címkék: akció fantasy filmkritika 5/10

Gószt Rájder másodszor

2011.12.16. 13:29 Gevin

Nem kéne rombolnom az élményt, pedig sajnos ez a tréler eléggé azt teszi és nem azért, mert annyit felfed a sztoriból (miből?), hanem mert kissé gagyibbnak hat, a mű CGI-vel és Nicolas Cage majdnem szív alakot formázó hajkoronájával, mint az első mozgóképanyag. De hál'isten az akciók még mindig arra emlékeztetnek, hogy ez a két fickó (Neveldine-Taylor duó, aki a Crank 1, 2-őt rendezte) igencsak szereti a kábítószert totál agyament akciójeleneteket és még humoruk is akad. A kritikák finoman szólva kissé negatívak, de mi továbbra is kidülledt szemekkel várjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes

Exp 2 - előzetes

2011.12.15. 19:00 Gevin

Szerintem Chuck Norris első jelenete olyan hiper-cool lassításban lesz, hogy beszarunk - de lehet, hogy az összes többi is. Mindenki felkapta a fegyvert a trélerhez.

Update: közben megérkezett a hivatalos poszter, mert az a múltkori valójában csak fan-made volt. A tovább mögött szemügyre vehető.

13 komment

Címkék: előzetes

Dióhéjban: Csizmás, a kandúr / Puss in Boots (2011)

2011.12.15. 13:00 Dr.Jones

Messze ennek a trailerét láttam legtöbbször idén, a nyár közepe óta szinte minden film előtt lenyomták a mozik, és annak ellenére, hogy már a könyökömön jött ki minden egyes képkockája, egyáltalán nem untam, mivel egy látványos, pörgős és vicces produkciónak ígérkezett, aminek minden esélye megvolt arra, hogy hozza a Shrek- színvonalat. Hogy mindezekből mennyi valósult meg, az már egészen más kérdés, de annyi bizonyos, hogy nem lett egy kilenc életre szóló kaland a Csizmás, a kandúr. Persze egyáltalán nem arról van itt szó, hogy a macsek karaktere kevés lenne egy önálló filmhez, pusztán az ötlet-folyó apadhatott ki a Dreamworks háza táján, aminek már az utolsó Shrek is az előszele volt, de nem kevésbé utalt erre már maga a spin-off gondolata is. Látványban persze hozza az elvártakat, sőt, még túl is szárnyalja azokat, a történet viszont csak közepes, a poénokat meg már az előzetesben ellőtték. A címszereplő egy cicalánnyal és egy beszélő tojással az oldalán keresi az aranytojást tojó ludat, ill. a hozzá vezető varázsbabokat, de közben a múltja mérföldköveit is felidézi, amik mellesleg rém unalmasak lettek, és a kelleténél többször és hosszabb ideig szakítják meg a cselekményt. És mivel a Kandúr nem csak tolvaj, remek kardvívó és az igazság bajnoka, hanem latin lover is egy személyben, így két kardozás között táncpárbajokkal és hangulatos zenékkel dobták fel a műsort, ami igen jót tett az összképnek. A látvány és a klasszikus mesék hangulata miatt megéri a nagyvásznon, 3D-ben nézni, de amúgy sajnos nagyon is felejthető lett. 6/10

3 komment

Címkék: animáció filmkritika kaland dióhéjban 6/10

Warrior (2011)

2011.12.14. 12:41 Gevin

Tény, hogy Hollywood az elmúlt jó néhány évben ötlettelenségbe, folytatások-előzmények fantáziátlan sorozatgyártásába, a vámpír és zombimítoszok mértéktelen, legtöbbször középszerű ismétlésébe torkollott. Egyre kevesebb az eredeti, egyre több a háromdésített buta, de látványos film. Sportfilmekben viszont az amerikai filmipar toppon van. 2008-ban Wrestler, 2010-ben Fighter, - most a Moneyball - és akkor elérkeztünk a Warriorhoz. A Warrior szolidan, de magában mosolyogva neveti ki a tinifilmszerű Never Back Down-t, hogy olyan brutális, nyers, kérges szívű realista sportfilmet tegyen le az asztalra, amiben még csak nem is a UFC van középpontban. Viszont ez a kevert harcművészet szolgál közös nevezőként. Olyan kommunikáció jön létre ezzel az erőszakos, véres, de tiszteletre méltó harcműfajjal, amelynek befejezése a legszilánkosabb hepiend, amit valaha sportfilmben láttam.

5 komment

Címkék: sport dráma filmkritika 9/10

Here come the Men in Black

2011.12.14. 08:00 Gevin

Itt a franchise harmadik részénél gondolták már tényleg kéne valami, úgyhogy időt ugrottak. Egyébként akármekkora bőrlehúzás, vígjátéknak stimmel. Josh Brolin pedig hatalmas. Apropó, a betétdalt ki énekli majd?

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes

Élménybeszámoló: HungaroComix 2011

2011.12.13. 10:00 Dr.Jones

Aki régóta olvassa a blogot, az talán sejti, hogy nem vetem meg a képregényeket és a mangákat, viszont ezekkel kapcsolatos rendezvényen még életemben nem jártam – pontosabban egészen idáig, mivel vasárnap én is tiszteletemet tettem az idei HungaroComix képregényfesztiválon (előző nap egyébként még fogalmam nem volt róla, hogy ott fogok kikötni). És ha már arra jártam, akkor persze illene rittyenteni egy pár sort a tapasztalataimról, viszont mielőtt belecsapunk a lecsóba, azért azt nem árt tisztázni, hogy egy-két órát töltöttem csak a helyszínen, így a programok nagy részéről is lemaradtam, de annyi baj legyen, mert remekül éreztem magam az alatt a kis idő alatt is.

3 komment

Címkék: képek élménybeszámoló

Dexter 6x11

2011.12.13. 08:25 Gevin

Ennél bénább, hatásvadászabb befejezése nem is lehetett volna az utolsó előtti résznek, de mentségükre legyen szólva, hogy legalább nem azt az elkoptatott közhelyet használták fel, hogy vajon túléli-e. Nem lett volna méltó a sorozat eddigi intelligenciájához. Spoilerek a tovább után.

Ne fessük az ördögöt a falra. Lécci.

15 komment

Címkék: dexter sorozatkritika

Kreatívkodj és nyerj! – Heroes verseny

2011.12.13. 07:30 Dr.Jones

2012. márciusáig várják a pályamunkákat a Heroes of Might and Magic magyar honlapjának vezetői, akik két kategóriában hirdettek versenyt: térképkészítésben, ill. háttérképrajzolásban. Előbbire március 31-ig, a sorozat harmadik, ötödik és hatodik részéhez készített térképekkel lehet jelentkezni, utóbbira pedig kizárólag a legújabb, nemrég debütált 6. rész szellemében megalkotott művek érkezésére számítanak a szervezők, a beküldési határidő pedig március 1. A képek készülhetnek szabad kézzel, de akár digitálisan is, ezeket külön alkategóriákban fogják elbírálni. Eredményhirdetésre a térképkészítő kategóriában április 15-ig, a háttérképkészítőben pedig március 15-ig kerül sor, a legügyesebbek pedig játékokat, pólókat, posztereket és eredeti, aláírással ellátott Heroes VI kottákat nyerhetnek. A verseny pontos részleteit itt találjátok.

Szólj hozzá!

Címkék: játék might and magic hírek és infók

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása