Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Red Hill (2010)

2011.01.15. 19:59 Gevin

Általában évi 1-2 western kerül nálam terítékre, idén ez az első és minden bizonnyal a True Grit lesz a második. Nem lesz könnyű dolga. Ugyanis a Red Hill olyan szikével operál, ami nem csak éles, de hajszálpontos is. A feszültség robbanásszerűen ordít a pofánkba, miközben gyönyörűen komor és veszélyt árasztó fényképezést bámulunk, és ehhez hozzácsapták a zsigerien markáns karaktereket.

6 komment

Címkék: western filmkritika 8/10

Séta

2011.01.15. 15:10 Gevin

Stop Motion technikával gyártott kisfilm. Elég szépen össze van rakva, a sziklára ülős rész pedig zseniális. A fontos nevek a végén.

Szólj hozzá!

Címkék: video

Pilot: Lights out

2011.01.14. 15:26 Gevin

Akkor most az a pár ember, aki az igenre voksolt figyeljen, a többiek görgethetnek. Az a helyzet, hogy nem tudom, azért-e, mert pont erre a 40 percre volt most szükségem, jött be nagyon a pilot, vagy mert kurva jól megcsinálták. De asszem ez az utóbbi lesz a nyerő. Az FX ezúttal sem okozott csalódást. Lássuk.

1 komment

Címkék: dráma sorozatkritika lights out

Néznéd?

2011.01.13. 16:58 Gevin

A fejemből kipattant ez a rovat, meglátjuk lesz-e huzata. Szóval a kérdés adott, itt a poster, a tovább mögött pedig az első promóvideó. Plusz néhány írott infó, ezek tudatában bepróbálnád-e az első részt? (FRISSÍTVE: megszületett az írás az első részről.)

A sorozat címe: Lights out

Tudnivalók: Bokszolós, 40 perces dráma; Holt McCallany a főszereplő; Az FX szállítja.




Bingo Questionnaire SPIN PALACE Keno CASINO LAS VEGAS

2 komment

Címkék: sorozat lights out néznéd?

Snake

2011.01.13. 16:39 Gevin

Ezt múszáj lenyúlnom, és a nyúlontúl pedig egy marha szórakoztató blog, időnként felnézek és borulok. Gagyi akciófilmkedvelők nyomjatok a play-re. A többiek pedig egy jó röhögésben bízva tegyék ugyanezt.


 

Szólj hozzá!

Címkék: fun video

Hétmérföldes szerelem / Going the Distance (2010)

2011.01.12. 19:04 Gevin

Ha jól látom rom-komokról még nem sokat írtunk, valszeg ez marad így, pláne ha Jonest kérdezitek a témában. Azért elvétve majd beütemezek néhányat a magam részéről. Példának okáért, itt van ez a darab, amiről előzetesen ordított, hogy buta lesz és nicsak, egyáltalán nem lett az, sőt.


A youtube hatalma.

6 komment

Címkék: vígjáték filmkritika romantikus 6/10

Cigiszünet: Californication

2011.01.11. 21:59 Gevin

Ezt majdnem elfelejtettem kirakni, pedig simán megér egy posztot, cigiszünetet. Moody álmodik, az operatőr pedig brutálisan fényképez. Íme az eredmény:


Szólj hozzá!

Címkék: cigiszünet

Nagyon vadon 3. / Open Season 3 (2010)

2011.01.11. 18:45 Dr.Jones

Aki a Shrek 4-et felesleges folytatásnak tartja, az nem látta még a Nagyon vadon 3-mat, ami ugyan a mozikat elkerülve egyenesen DVD-re és Bluray-re érkezett, de olyan szinten semmilyen, hogy az már fáj.

Boog már nagyon rákészült az idei kantúrára – ellentétben barátaival, akik sorra mondják le a programot. A medve csalódottan bár, de egyedül vág neki a kalandnak, és rövidesen egy cirkuszban találja magát, ahol találkozik egy másik grizzlivel, Douggal. Boog úgy érzi, új otthonra talált, Dougnak viszont már elege van a fellépésekből, ezért a két megszólalásig hasonlító medve szerepet cserél. Amikor Elliot és a többiek rájönnek a turpisságra, felkerekednek, hogy kiszabadítsák Boogot, mielőtt a cirkusz útnak indulna Oroszországba.

1 komment

Címkék: animáció filmkritika 3/10

Shrek a vége, fuss el véle / Shrek Forever After (2010)

2011.01.10. 19:00 Dr.Jones

Shrek kalandjai a negyedik felvonáshoz érkeztek – kérdés, hogy mindannyiunk kedvenc ogréje a harmatgyenge harmadik rész óta meg tudott-e újulni annyira, hogy ismét egy szórakoztató filmmel örvendeztessen meg minket? A válaszom egy nagyon halovány igen, bár azt hozzá kell tennem, hogy az első két rész színvonalának csak messziről integet, és a rengeteg lehúzó kritika ellenére én mégis egészen kellemes kikapcsolódásnak találtam.

Sohasem a rendkívül egyedi és újszerű történetéről volt híres a franchise, sokkal inkább az érdekes karaktereinek és jópofa humorának köszönhette a sikert. Erre azonban túl sokáig nem lehet építeni, hiszen a folytatásokban már nincs szükség karakterépítésre, így bármennyire is kedveljük őket, ütős történet nélkül bizony kiszámíthatóvá, unalmassá, és előbb-utóbb erőltetetté válnak. Az írók is rájöttek, hogy nagy változtatásokra van szükség, de ennyire nagyok azért talán mégse kellettek volna. Lássuk, mit eszeltek ki:

Shrek már nem a régi; amellett, hogy az egykor minden emberben félelmet keltő ogrétől már senki nem riad vissza, még szeretett mocsarából is turistalátványosságot csináltak. Mindennél jobban szeretné visszakapni ijesztgetéssel és dagonyázással teli régi életét legalább egyetlen napra, és erre lehetősége is nyílik, amikor a sors összehozza őt egy apró termetű, ám annál nagyobb hataloméhséggel bíró varázslóval, Rumpelstiltskinnel, aki csúnyán rászedi hősünket, így Shrek nem sokáig élvezheti egy „igazi ogre” hétköznapjait, mert hamarosan egy olyan világban találja magát, ahol Rumpelstiltskin az uralkodó, ő pedig sohasem találkozott Fionával. Egyedül rá vár a feladat, hogy rendet tegyen Túl az Óperenciánban, valamint visszaszerezze szerelmét, és megmentse barátait.

Magával az ötlettel semmi gond nincsen, mégis valahogy kiaknázatlan maradt. Talán túl sok mindent szerettek volna belezsúfolni a készítők, de ettől csak szétszórt és átgondolatlan lett az egész. Próbál újszerű lenni azzal, hogy gyökeresen felforgatja a mesevilágot, de közben fél kézzel az első részbe kapaszkodik, hiszen Shreknek újra végig kell járnia a Fiona szívéhez vezető utat. A legújabb divatnak megfelelően szomorkodós jelenetekből is szokatlanul sokat kapunk, de szerencsére az elmúlt egy-két év animációs filmjeihez képest humorból is lényegesen több van. Természetesen a kötelező tanulság sem maradhat el, aminek hatására könnyen magunkra ismerhetünk az elégedetlen Shrekben.

A mondanivalón kívül is vannak ám jó pontjai a filmnek. Ilyen például a Shrek nélküli világ ábrázolása, vagy az akciódús jelenetek, amik kellőképp pörgősek és látványosak, a nevetésről pedig Szamár és Kandúr gondoskodik, akik a látszat ellenére még ebben a kietlen világban is elemükben vannak. A régi, ismerős karakterekkel nincs is különösebb gond, de az újak bemutatkozása nem lett az igazi. Nem arról van szó, hogy kevésbé érdekesek vagy fantáziátlanok, csak egyszerűen túl keveset mutatnak magukból. Rumpel egyáltalán nem hiteles gonosztevő, és a boszorkányhadsereg is jóval több lehetőséget rejtett magában, de ez igaz az ogre-táborra is, plusz a fejvadászt is szívesen megismertem volna egy kicsit jobban, mert ő az, aki a legkevésbé illik bele a képbe.

A grafika egyébként a legfőbb pozitívuma a filmnek; a tájak, az épületek és a karakterek is szépek. Ehhez jön még a nem túl jól összerakott, de azért érdekes történet, valamint pár néha szomorkodós, máskor meg egészen humoros és szórakoztató jelenet, amik néhány pillanatra felidézik az első részek hangulatát. Sokat nem szabad tőle várni, de egy 6/10-es élménynek bőven elmegy.

3 komment

Címkék: animáció filmkritika 6/10

Poszterezünk kicsit

2011.01.10. 14:50 Gevin

Nagyon rég voltak már ezek a filmes reklámanyagok, úgyhogy most összeszedtem párat, amit úgy ahogy érdemes. Meg hát sok az önismétlés, pl a Green Hornetet brutálisan nyomatják, rengeteg plakátot kapott, mondjuk lassan jön a moziba úgyhogy ez a hajrá.

Rögtön kezdjünk is az említett darázzsal (a címkére kattintva lehet kutatni a régebbi plakátokat):


 

Szólj hozzá!

Címkék: poster

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása