Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

A Föld inváziója - Csata: Los Angeles / Battle: Los Angeles (2011)

2011.03.19. 23:36 Gevin

Idáig hallik a popcorn ropogás, sorban érkeznek az előzetesek, én pedig azon agyalok, hogy a Drive Angry-re szívesebben beültem volna. Aztán megjelenik a szokásos 16-os, sárga karika (a besorolás egyébként pg-13, wtf?) és záporoznak a meteoritok, robbanások fülsüketítő zaja árad a hangszórókból, amikor belecsöppenünk a Battle: LA első jelenetébe, ahol még semmit sem értünk, de reménykedünk, hogy tartja majd a magas fordulatszámot. Vágás, bemutatkoznak a tengerészgyalogosok, kis szelet mindegyikük életéből, ami sajnos dögunalmas interpretációba fordul át, így az első 20 percet már tuti buktuk, de még pislákol a lámpa halvány fénye az alagút végén, és csak az ufokon múlik mikor alszik ki, vagy hogy kialszik-e egyáltalán.

komment

Címkék: akció filmkritika sci fi 6/10

Közérdekű Közlemény

2011.03.19. 11:20 Gevin

Észrevehettétek, hogy az utóbbi időben megritkultak az érdemleges posztok, részben betegség, részben pedig időhiány miatt. Igyekszünk, ahogy tudunk, ezért most felvázolom nektek mikre lehet számítani a közeljövőben.

Tervezünk egy Eastwood westernekkel foglalkozó sorozatot a kezdetektől, ami hétről hétre új posztot jelent (külön címkét kap majd). Azt a bizonyos Szavazást sem felejtettük el, már elkészült néhány írás, haladunk vele. A Blogger-faggatás rovatunkat elhanyagoltuk, mint a vizsgákra készülést általában, de már egy ideje van kiszemeltünk - háhá! ő még nem tud róla - és most nem rég új alany került a listába. Ezen kívül még lesz néhány érdekes poszt, ami egyelőre maradjon homályban, de annyit garantálhatunk, hogy hozzuk a stílusunk. Tervekkel, ötletekkel hál'isten most tele a padlás, csak időnk nincs végigzongorázni mindet, pedig az elhatározásunk az végtelen - legalábbis elméleti síkon biztos. Na meg hát amennyi mindent szeretnénk nézni, pótolni, az sem kis idő.

Formai dolgokról annyit, hogy a "kategóriák" (jobb oldalt) kiegészültek néhány új címkével, így könnyebb ráakadni a témába vágó posztokra. A sorozatkibeszélőket feltöltöttük az oda kapcsolható írásokkal, továbbra sem vonulunk fedezékbe a kommentjeitek elől. Nagy vonalakban ennyi lett volna, továbbra se tágítsatok, szedjetek sok viagrát, és legfőképp olvassatok minket.

komment

Címkék: blog közérdekű közlemény

Kapd fel a Nanoruhád! – Mindjárt itt a Crysis 2

2011.03.19. 09:13 Dr.Jones

Játékosok milliói tették össze a kezüket 2007-ben, amikor először megpillantották a Crysis nevű FPS foto-realisztikus tájait. A részletesen kidolgozott, lenyűgözően szép, és megdöbbentően élethű grafika láttán a legkritikusabb gamerek szája is tátva maradt - nem csoda hát, hogy a mai napig minden újonnan megjelenő játék képi világát szinte törvényszerűen a Crysis-hoz hasonlítják.

Ez jövő héttől valószínűleg változni fog, hiszen a fejlesztő Crytek Studios még magasabbra teszi a lécet az USÁ-ban márc. 22, Európában pedig márc. 25-én debütáló Crysis 2 esetében. Vadiúj grafikus motor hajtja majd, ami még elődjénél is szebb látványt fog nyújtani. Kérdés, hogy mekkora erőmű kell majd ahhoz, hogy legalább egy elfogadható fps-értéken zakatoljon, a DX 10 alapkövetelménnyé válása mindenesetre nem túl biztató előjel.

Az első rész legnagyobb negatívuma (a gépigény mellett) a sablonos történet volt, amin a folytatásban csavarnak majd párat, hogy ne legyen azért annyira kiszámítható, de a hangsúly természetesen továbbra is a rendkívül magas színvonalú akción lesz. Az új Nanoruhákba bújva még hatékonyabban irthatjuk az emberiség életére törő idegen lényeket, akik New Yorkot tűzték ki első számú célpontjuknak. A sztori egyébként 3 évvel az első rész eseményei után veszi fel a fonalat, a közben eltelt időről pedig a legújabb divatnak megfelelően képregénysorozat készül.

komment

Címkék: előzetes játék hírek és infók

Retro: Nagymenők-előzetes

2011.03.18. 15:34 Gevin

3 perces előzetes Scorsese klasszikusából, ami már ebben a röpke időben is gyönyörű. Ray Liotta, De Niro, Joe Pesci, ízig-vérig maffia, azonnal kedvem támadt az újranézéshez. Félig átcsúszok ajánlóba is, akit érdekel, az este az MGM-en megnézheti 22:40-től. Kár, hogy a szinkron néha annyira hamisan rezonál, hogy belefájdul a fülem, mert néha egészen remek klasszikusokat adnak, akárcsak egy sima hétköznap délután. Ment már a Stanley és Iris, vagy éppen tegnap a New York, New York, és azt hiszem a Tökéletes Világ is volt már (de ez utóbbi lehet a TCM-en ment).


 

komment

Címkék: ajánló előzetes godfellas

Száguldó Bomba / Unstoppable (2010)

2011.03.17. 17:16 Gevin

1994-et írtunk, amikor Keanu Reeves macsóistensége állított meg egy száguldó buszt, ami mögött természetesen terroristák ravasz terve ékeskedett a háttérben, hiszen Hollywoodban járunk, olyan nincs, hogy ne legyen összeesküvés egy popcornnak szánt akciófilmben. 2010-et írunk, amikor valós események nyomán - na ez mi a fenét jelenthet? - Ridley Scott kisöccse, Tony Scott elhatározza, hogy megcsinálja a Féktelenül-t terroristák nélkül, Denzel Washingtonnal. Az eredmény pedig pont olyan lecsupaszított művet produkál, mint amilyennek elsőre hangzik.

komment

Címkék: akció filmkritika 6/10

Alternatív előzetes: A vonzás szabályai

2011.03.16. 23:25 Gevin

Új rovatot indítunk, amelyben alternatív filmbemutatókat/videókat fogunk közölni, - persze amíg lesz belőlük dögivel. Drog, szex, drog, Rákenróll. Bret Easton Ellis borzalmasan jó(?) könyve, amiből aztán elkészült a film, tényleg ebben a pörgő stílusban, amit ez a tréler is sugall. Habár a könyv sokkalta több depressziót közvetít, amit aztán sűrű droghasználat követ, a filmadaptáció is eléggé masszív egyveleget zúdít a nyakunkba.

komment

Címkék: előzetes alternatív előzetes

Mad Men - Füstölgő reklámszakma (1.évad)

2011.03.16. 11:39 Gevin

A hímsovinizmus és a dohányfüst melegágyában, vörös rúzsoktól csillogó mosolyok közepette létezik egy reklámszakma, amiben Don Draper úgy uralkodik akár egy király. Ez az ő birodalma, ahol emelkedett hangvétellel köszönnek neki a beosztottak, főnöke és  közte pedig csak úgy virágzik az arrogancia és a cinizmus. Gyönyörű felesége minden este otthonukban várja, meleg vacsorával és két aranyos gyermekükkel. Arany élet, vagy csak a fénye aranyló. Valójában a velejéig sáros. Az apró titkok éppúgy Don életéhez tartoznak, mint bárki máséhoz, a különbség csak az, hogy a magabiztos és elegáns mosolya mögött, rendkívül jól leplezi a hűtlenséget, vagy még az annál is régebbi, gyerekkorban szerzett sebhelyeket.

A Mad Men kosztümös dráma, ahol minden jelenetben Lucky Strike parázslik a hamutartóban és a legnívósabb Scotch pihen az irodai asztalokon. Ennél jobb kampány nem is kell e két terméknek. Egy pillanat, megyek és rágyújtok. Oké, akkor folytatom.

A szereplőket tekintve sem lazították meg a nyakkendőjüket a készítők. Jon Hamm, totális magasságokba emeli Draper karakterét, és valahol ott fent magasan, még játszadozik is vele. Neki sem kellett a szomszédba mennie, egy kis színészetért. Az őt körülvevő irigy kollégák sem okoznak csalódást, akármilyen bamba képű némelyik. Minőségi sorozatszínészek, a legválogatottabb arcok ehhez a stílushoz.

komment

Címkék: dráma mad men sorozatkritika

Mike Relm: Scott Pilgrim "Threshold 8 Bit" vs. Ludacris "How Low"

2011.03.15. 09:54 Gevin

A bolond Mike Relm nyilván nem hagyta volna ki azt a ziccert, amit a Scott Pilgrim vizuálisan szolgáltat(hat), a veszett gyors vágások és pörgős zene mellé. Ludacris meg kiegészíti a produkciót.


 

komment

Címkék: video

Super 8 - előzetes

2011.03.14. 17:04 Gevin

Nem összekeverendő a Super c. filmmel - nem, én sem kevertem össze, khm. JJ Abrams szállítja nyárra a blockbusterséget, remélem, hogy ezúttal sikerül neki, a Star Trek maradandó bennem hagyott luftja után - oké, elhiszem, volt akinek tetszett. Scifi köntösben tálal, sok gyerekszínésszel, Taylor edzővel (Kyle Chandler), a hangulat rád kacsint - talán lesz miért izgulni a moziban - az akciók pedig így jutubon nem lógnak ki, úgy mint a Fast Five elborult fizikatörvénye.


 

komment

Címkék: előzetes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása