Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Dexter 6x08: Létezik?

2011.11.22. 18:30 Gevin

Felvetődött egy kérdéses elmélet - amin már a második résznél elgondolkodtam -, ami kicsit más mederbe helyezi az évad eddigi két főgonoszát. A sötét utazó megkaparint egy kis fényt. Tovább. Spoilerek.

Gellar professzor vajh létezik-e? Avagy őrült, belső skizofrén szörny, amely Travis elméjének sötét utazóját képviseli? Ez az, amin érdemes eltöprengeni, illetve azon, hogy az írók mindezt megfelelő hitelességgel és magyarázatokkal fogják-e kibontani. A felgyülemlett bizonyítékok, kétes vallomások, dialógok, nem győznek meg maximálisan erről a képletről, de ugyanakkor nem is cáfolják azt végérvényesen. Lassan eljön az Ítéletnap és megtudjuk.

A Dexter írói mindig piszok ügyesen sumákolnak, és mintha most szépen elkezdték volna az expozíciót Dexter titkára kiélezni közte és Debra között. Készülnek, és miután kiderült, hogy kap még 2 évadot a sorozat a Showtime-tól - ami nagy százalékkal valószínűleg az utolsó lesz -, cseppet sem meglepő, és örvendetes, hogy alapoznak. Előbb-utóbb a bújócskából fogócska lesz.

Ennek ellenére a hatodik rész utolsó félpercébe tekert dinamikusan izgalmas dramaturgia elapadt. A hetedik részben nem használták ki igazán azt a potenciált, ami rejlett Rudy-ban, illetve ez a nyolcadik rész sem bővelkedett túl sok kiemelésre méltó cselekménnyel - Dex egyre óvatlanabb, amatőrebb gyilkos, ami idegesítő. Tényleg azt gondoltam, hogy ott az adu a zsebükben a halott tesó-kártyával, de azt ott is hagyták. Gellar és Travis karaktere továbbra sincs olyan erős, mint az előző évadok emberroncsai. Ebből az évadból hiányzik a realizmus, a feszes dinamika, és a mélyebb filozófiai bölcsességek. Visszatértem az álláspontomhoz: Debra tudja meg, hogy a testvére imád ölni.

Szólj hozzá!

Címkék: dexter sorozatkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr413403108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása