Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Pilot: Hell on Wheels

2011.11.19. 11:49 Gevin

Washington D.C. 1865. A háborúnak vége, Lincoln halott.

Ezzel a mondattal indít a Hell on wheels, amihez tartja is magát a kezdőepizód. Cullen Bohannan (Anson Mount) meggyóntat egy bűnöst. Feloldozásként fejbelövi. Majd irányt vesz az első transzkontinentális vasútvonal építésének munkálataihoz. A pisztoly itt is kelleni fog. Eközben a vasútvonalat kézben tartó Thomas Duran (Colm Meaney) harsog ambíciózus beszédet támogatásért. Lelkesítő, pátoszos beszéde valójában üres fecsegés. Egy lószar. A lényeg, hogy megkajálják, akár gyorsan akár lassan. A kapzsiság hajtja. Aztán egy dialógus a rabszolgák felszabadításáról, háborús múltidézés és skalpvadász indiántámadás után a plot körülbelül körvonalazódni látszik. A történet szövevényessége egyelőre nem egy Inception, de a karakterekben akad potenciál, és megkockáztatom, hogy kell neki 5-6 rész mire bepöccen, onnantól viszont kellően bűzlik majd.

Hazai vizeken elég erőteljesen fújolnak a pilotra, miszerint az steril, politikailag túlzottan korrekt és nincs benne puskaporos hangulat. Kénytelen vagyok védelmére kelni, mert ugyan való igaz, hogy nem merültünk el térdig a Whiskyben, kaptunk rabszolga négert - Common a rapszakmából természetesen -, és meglepetést az indiánok sem okoztak. DE. Az Anson Mount által alakított főszereplő múltját vérző sebek százai torzítják, ha kell templomban öl, a bosszú élteti. Markáns westernmotívumok (nyilván nem újdonság). A szakállas félkezű, erkölcsi határokon átrobogó öregembert is meg kell említeni, mert bár kevésszer tűnik fel (és még kevesebbszer fog a jövőben, hehe), kellően mocskos az itteni hangulathoz.

A fényképezés, a kékes szűrővel megbolondított pirkadat, a robbanások pontosan passzolnak az AMC sorozatok minőségi kivitelezéséhez - lásd The Killing, Breaking Bad. Felnőni nem tud hozzájuk összképileg (sem tartalmilag) még, de látványban semmivel sem bénább.

Mégis Ason Mount a legtöbb, amivel bír a Hell on Wheels. Többek közt Eastwoodtól lopott manírokkal illetik (szerintem akkor már inkább Daniel Day-Lewis hasonlóság), de ugyanmár, köze nincs a fennsíkok csavargójához. A múlt által megtépett férfiembert remekül simította képernyőre, inkább a mellette erőteljesen buzgálkodó Colm Meaney volt az, aki a túljátszást karcolta. Főleg az utoljára gonoszul felkent szónoklata volt, ami már-már komikusan festett. Ennek ellenére mindkettejük karaktere kibontakozva fog nagyot rúgni. A többiek valóban inkább a nem túl érdekes tábort erősítik. Első látásra azt mondanám, hogy, mint a SoA-nák anno, kell neki jócskán kibontás (akár egy egész évad is, mire istenesen zúgni kezd), de mindenképp érdemes esélyt adni neki, főleg a westernkedvelők körében. 6/10-et kap tőlem, de az első évadot mindenképp tömbösítve kortyolom majd.

A nyitánya egyébként pazar volt, 4.3 milliós össznézettséget produkált.

Szólj hozzá!

Címkék: western sorozatkritika hell on wheels

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr963393937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása