Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Nézted a Zorrót?

2011.11.12. 10:15 Dr.Jones

Walt Disney’s Zorro

A ’90-es évek eleje-közepe egy olyan időszak volt, amikor vasárnap délutánonként minden gyerek beprogramozott robotként tette le hirtelen a homokozólapátot, a focilabdát, vagy amivel számítógép és internet híján éppen játszott, hogy egy kis időre a tévé elé kuporodjon, mert kezdődött a Walt Disney bemutatja, ami akkoriban a gyerekműsorok netovábbjának számított. A műsor többek közt olyan zseniális rajzfilmeknek adott otthont, mint a Kacsamesék vagy a Gumimacik, de általában két mese közé bepasszíroztak még egy filmsorozatot is, ez pedig nem volt más, mint a Zorro, kinek kalandjait kezdetben fekete-fehérben, később azonban már színesben csodálhatta a nagyérdemű.

A történet szerint egy Don Diego de la Vega nevű rendkívül sármos fiatalember határozza el, hogy miután hazatér Los Angelesbe, szembeszáll a várost terrorizáló Monastario kapitánnyal, ezért magát egy ügyetlen okostojásnak tettetve, titokban veszi fel a kesztyűt - meg a köpenyt, a kalapot, és az álarcot, ami igaz, hogy csak a szemét takarja el, de mégis olyan jó álcának bizonyul, hogy még az apja sem ismer rá. Hősünk természetesen nem egyedül harcol az igazságtalanság ellen, segítségére lesz ugyanis néma cselédje, Bernardo is, aki magát süketnémának tettetve jut gyakran rendkívül hasznos információkhoz, amiket aztán ügyesen elmutogat Don Diegonak. De ne feledkezzünk meg a nem túl gyors észjárású, ám annál falánkabb Garcia őrmesterről sem, kinek egyenruhájára előszeretettel suhint autogramot a szemtelen Zorro.

Az álarcos igazságosztó történeteit már 1950-ben szerették volna képernyőre vinni, ám a projekt hosszú évekig csak keringett Hollywoodban, majd egyszer csak Walt Disney asztalán landolt, aki fantáziát látott benne. Vitte is rögtön a nagyobb csatornákhoz, míg végül az ABC fejesei rábólintottak. 1955-ben meg is kezdték a munkálatokat, felépítették a díszleteket, a főszerepre pedig több mint 20 jelentkező közül kiválasztották az addig nem túl ismert Guy Williamst, akit a szakma és a rajongók a mai napig a legjobb Zorróként tartanak számon. Az egyes epizódok közel 100 000 dolláros költségvetéssel készültek, ami akkoriban enyhén húzós összegnek számított, de szerencsére Disney számításai bejöttek, és az 1957-ben startoló sorozatra rengetegen kíváncsiak voltak, Zorro pedig magabiztosan gyűjtötte hétről-hétre a rajongókat. A sorozatnak végül két igen magas nézettségű évad után egy tulajdonjogi vita vetett véget, és bármennyire is szerette volna Disney elkészíteni a folytatást, tervei már nem valósultak meg. A széria mindenesetre kőkeményen bevéste magát a tévétörténelembe, aligha akad olyan, aki ne találkozott volna vele valahol. A kérdés tehát adott: Nézted?

1 komment

Címkék: nézted?

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr53371029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.11.12. 14:43:22

Zorróóóó
néztem, akkoriban ki ne nézte volna a Walt Disney bemutatja adást?:) Emlékszem, hogy a Zorro fekete fehérben indult, egy résznél meg már színes volt.
Arra is emlékszem, hogy mennyire dühös voltam, mert egyszer félbeszakadt a Walt Disney bemutatja, mint kiderült akkor hunyt el Antal József...erre egyébként minden gyerek emlékszik
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása