Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ez_a_blog.png 

  18_v3.png

banner_erdekesseg_tombraider.jpg

banner_sorozatkritika_truedetectives02.jpg

banner_sorozatkritika_sexanddrugsandrockandroll.jpg

banner_elmelkedes_sorozatjunkie.jpg

banner_filmkritika_madmaxfuryroad.jpg

Animációs film készül az egyik legnagyobb japán művész életéről: „Tatsumi” előzetes

2011.11.02. 10:15 Dr.Jones

Tatsumi Yoshihiro gyerekként élte át a II. világháború borzalmait, és saját bőrén tapasztalta annak hatásait a japán társadalomra. A szegénység, a nyomor, a céltalanná vált életek, valamint az ebből való kiút kétségbeesett keresése jellemezte akkoriban a szigetországot, és ezek az emlékek táplálták később Tatsumi műveit. A mangaka már gyerekkorában eldöntötte, hogy mivel is szeretne majd foglalkozni, ebben pedig óriási segítségére volt „A Manga Istene”-ként (Manga no Kamisama) tisztelt  Tezuka Osamu (többek közt a Kimba, a fehér oroszlán és az Astro Boy alkotója), akivel már a gimnáziumi évei alatt szoros kapcsolatot ápolt. Kezdetben képregénykölcsönzőknek rajzolt, főleg általános iskolás gyerekek számára – volt, hogy egyetlen éjszaka alatt 50 oldalt készített -, ám nagyon szerette volna az idősebb korosztályt is megcélozni, ezért történetei addig mangától szokatlanuk komolyak, rajzai pedig realisztikusak és komorak lettek. Továbbá ő volt az első, aki gyilkosságot ábrázolt képregényben. Stílusa miatt azonban erősen cenzúrázták műveit, így kitalálta, hogy mangáit más kategóriákba kellene sorolni, és ezzel létrehozta a gekiga, azaz a felnőtteknek szóló manga stílusát.

Tatsumi Yoshihiro művei az egész világon elterjedtek, néhány kötete Magyarországon is megjelent. Az animációs filmet november 10-től vetítik a Kino moziban. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes hírek és infók

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaviagra.blog.hu/api/trackback/id/tr13346983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
süti beállítások módosítása